Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Η Αλβανία μετέτρεψε τις ορθόδοξες εκκλησίες σε… πασαρέλες

Δόθηκε άδειες σε πρακτορεία μοντέλων να πραγματοποιήσουν φωτογράφιση νυφικών σε ορθόδοξους ναούς
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας, να παραχωρήσει άδεια σε πρακτορείο μοντέλων να πραγματοποιήσει φωτογράφιση νυφικών σε ορθόδοξους ναούς, που εξακολουθούν να παραμένουν στην ιδιοκτησία του κράτους.
«Οι φωτογραφίες, που δείχνουν νεαρές γυναίκες να διαφημίζουν νυφικά επάνω στο Δεσποτικό Θρόνο, στην Ωραία Πύλη, στις εικόνες του εικονοστασίου σε Ορθοδόξους ιστορικούς ναούς του Βερατίου και του Ελμπασάν, αποτελούν μεγάλη προσβολή κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας» αναφέρει ανακοίνωση της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ζητώντας από τα Τίρανα να εφαρμοστεί νόμος του 2009, με τον οποίον επιστρέφονται στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία ναοί, μονές, ιερά λείψανα, εικόνες, αντικείμενα λατρείας κ.α. που είχαν κατασχεθεί την περίοδο της δικτατορίας του Ενβερ Χότζα
«Η πράξη αυτή δεν συνάδει με τη θρησκευτική αρμονία για την οποία καυχάται η χώρα μας. Είναι αξιοσημείωτο ότι τέτοιες ιεροσυλίες δεν «προβάλλουν» την πολιτισμική κληρονομιά και δεν έχουν γίνει σε άλλη θρησκευτική κοινότητα της Αλβανίας. Διαμαρτυρόμεθα, διότι κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες κατακρατούν μετά από εικοσιπέντε χρόνια Δημοκρατίας τους ιερούς αυτούς χώρους, δίνουν άδειες που βεβηλώνουν τα ιερά και τα όσια της Ορθοδόξου Εκκλησίας», αναφέρει η ανακοίνωση.
Την ίδια ώρα η υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Μιρέλα Κουμπάρο, με δηλώσεις της στην εφημερίδα Gazeta Shqiptare, υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη απόφαση του για παραχώρηση σε ιδιώτες πολιτιστικών μνημείων της χώρας, ανάμεσα τους μοναστηριών και εκκλησιών. Η ίδια ισχυρίστηκε πως ο λόγος της παραχώρησης των πολιτιστικών μνημείων σε ιδιώτες είναι η αδυναμία του αλβανικού κράτους να τα διαχειριστεί καθώς οι οικονομικοί πόροι του υπουργείου Πολιτισμού δεν επαρκούν για την κάλυψη των εξόδων φύλαξης, αναστήλωσης και διαχείρισης των μνημείων.
«Η μόνη δυνατή συνεργασία για τις εκκλησίες θα ήταν η ένωση των οικονομικών πόρων για την αναστήλωσή τους. Για τον λόγο αυτόν καλώ τις θρησκευτικές κοινότητες να συμβάλλουν σε αυτό για το κοινό καλό», τόνισε η κυρία Κουμπάρο, καταλήγοντας προκλητικά: «Από την άλλη μεριά εγώ νομίζω πως οι εκκλησίες είναι πολύ καλός τόπος για τη διοργάνωση κοινωνικών και πολιτισμικών εκδηλώσεων όπως συναυλιών, εκθέσεων, φόρουμ κλπ».
Σε Δελτίο Τύπου η «ΟΜΟΝΟΙΑ», το κόμμα που εκπροσωπεί την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, αναφέρει για το ίδιο θέμα : «Η Αλβανική Κυβέρνηση συνεχίζει να κακοποιεί τους λατρευτικούς χώρους προκαλώντας το θρησκευτικό αίσθημα των Ορθοδόξων», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα himara.gr.

http://nataleme.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%88%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BA/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...