Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Παρθενική πτήση για το πρωτότυπο ιαπωνικό stealth μαχητικό της Mitsubishi, Χ-2

Την παρθενική του πτήση πραγματοποίησε στις 22 Απριλίου το Χ-2, το ...
πρωτότυπο stealth μαχητικό αεροσκάφος της Mitsubishi Heavy Industries.

Το πρωτότυπο αεροσκάφος (advanced technology demonstrator) απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ναγκόγια και πραγματοποίησε μια σειρά από δοκιμές πάνω σε βασικούς ελιγμούς, πριν προσγειωθεί στην αεροπορική βάση Γκιφού. Ο πιλότος περιέγραψε την εμπειρία ως «εξαιρετικά σταθερή», προσθέτοντας πως ο έλεγχος ήταν ακριβώς όπως στις εξομοιώσεις.

Το Χ-2 είναι ένα πρωτότυπο stealth αεροσκάφος- συγκεκριμένα, πρόκειται για το πρώτο ιαπωνικής κατασκευής μαχητικό με τεχνολογία stealth - και είναι σχεδιασμένο για πάρα πολύ μεγάλη ευελιξία. Το πρωτότυπο διαθέτει άτρακτο, κινητήρες και άλλα προηγμένα συστήματα και εξοπλισμό που μπορούν να προσαρμοστούν για χρήση σε μελλοντικά μαχητικά.
Η εταιρεία ανέπτυσσε την άτρακτο του αεροσκάφους από το 2009, σε συνεργασία με άλλες 220 ιαπωνικές εταιρείες και την ATLA (Acquisition, Technology and Logistics Agency) της Ιαπωνίας, ενσωματώνοντας μια σειρά κορυφαίων ιαπωνικών τεχνολογιών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmag, αρχικός σκοπός της ιαπωνικής κυβέρνησης ήταν η απόκτηση του αμερικανικού F-22 Raptor, η εξαγωγή του οποίου όμως απαγορεύτηκε- οπότε η Ιαπωνία άρχισε να αναπτύσσει το δικό της μαχητικό. Το Χ-2 είναι ένα μονοθέσιο μαχητικό, με μήκος 14,2 μέτρων και άνοιγμα φτερών 9 μέτρων. Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 2,25 Μαχ (2.756 χλμ/ ώρα) και η εμβέλειά του 2.900 χλμ. Στις τεχνολογίες που ενσωματώνει περιλαμβάνεται έλεγχος «fly by light», που αντικαθιστά τα συμβατικά καλώδια με οπτικές ίνες.

http://www.naftemporiki.gr/story/1097359/partheniki-ptisi-gia-to-prototupo-iaponikostealth-maxitiko-tismitsubishi-x-2

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...