Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ο Τσίπρας κάνει το γύρο της Ευρώπης μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις

Μίνι μαραθώνιο επαφών στην Ευρώπη ξεκινά από το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να προλάβει τα χειρότερα μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.
Ετσι αναχωρεί εκτάκτως για το Παρίσι, όπου το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:00 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων. Το ραντεβού με τον Γάλλο πρόεδρο επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη, ωστόσο, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, ο Ολάντ του πρότεινε να βρεθούν στο Παρίσι την Τετάρτη.
Την Πέμπτη, 14 Απριλίου, στις 12 μ.μ. ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην έδρα της Ευρωβουλής, το Στρασβούργο, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να  συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει να πείσει τους συνομιλητές του να «βάλουν πλάτη» για μια ακόμη φορά, προκειμένου να μην επιμείνουν σε σκληρά μέτρα, υποστηρίζοντας ότι το ΔΝΤ είναι εκείνο που υψώνει τείχη στην διαπραγμάτευση. Θα επιχειρηματολογήσει επίσης αναφορικά με την ανάγκη να επέλθει λύση μέχρι τα τέλη Απριλίου γνωρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες.
Ωστόσο, μια πρόγευση των αντιδράσεων έχει λάβει ήδη. Μετά την ανακοίνωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η κυβέρνηση θα φέρει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή για συζήτηση δύο νομοσχέδια, το φορολογικό και το ασφαλιστικό, προκλήθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις. Κύκλοι το ΔΝΤ έκαναν λόγο για «μονομερή ενέργεια», ενώ ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί προειδοποίησε την Αθήνα να επιδείξει ψυχραιμία, συνιστώντας εμμέσως να μην προβεί σε κάποια τέτοια κίνηση.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/news/261710/foyntonoyn-pali-ta-senaria-gia-exelixeis-kai-proores-ekloges-meta-nayagio-tis-symfonias#ixzz45eBj30yd

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...