• Συλλεκτικά Κέρματα

  • Koula News

  • Pixwords Λύσεις

  • 250+ Flash Games

  • PixWords Scenes Λύσεις

  • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

  • Γεωπονικά Θέματα!

  • PicWords Λύσεις

  • ΛεξοΜανία Λύσεις

  • Slice Words Λύσεις

  • Me1matia Channel

  • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ένα Reaper εντόπισε το αλγερινό αεροσκάφος

Η περιοχή όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Αλγερινών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε χθες με 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, μεταξύ τους 51 Γάλλοι, εντοπίστηκε από γαλλικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος…

παρακολούθησης Reaper, που έχει τη βάση του στο Νιαμέι του Νίγηρα, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.
Νωρίτερα, η γαλλική προεδρία είχε ανακοινώσει σήμερα ότι τα συντρίμμια εντοπίστηκαν τη νύχτα στην περιοχή Γκόσι του Μαλί κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο.
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε στην περιοχή τη νύχτα βάσει πληροφοριών που είχε από τις αρχές της Μπουρκίνα Φάσο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
Δύναμη Γάλλων στρατιωτών που μεταφέρθηκε με ελικόπτερα από τη βάση του Γκάο στο βόρειο Μαλί, μετέβη στη συνέχεια στην περιοχή αυτή γύρω στις 02:00 και «αναγνώρισε το αεροσκάφος».
Η γαλλική πολεμική αεροπορία διαθέτει στο Νιαμέι δύο μη επανδρωμένα Reaper, τα οποία απέκτησε στα τέλη του 2013 από τις ΗΠΑ. Μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000, που έχουν τη βάση τους στο Νιαμέι και τη Ντζαμένα, μετείχαν επίσης χθες στις έρευνες.
Την ίδια ώρα, ερευνητές στη Γαλλία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος των Αλγερινών Αερογραμμών συνετρίβη όταν κατέπεσε στο έδαφος, ανακοίνωσαν σήμερα Γάλλοι αξιωματούχοι υποδηλώνοντας ότι μοιάζει απίθανο το αεροσκάφος να δέχθηκε επίθεση ή η πτώση του να οφείλεται σε πυρά από το έδαφος.
Ο υπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κουβιγέ ανακοίνωσε ότι το Παρίσι απορρίπτει "εξ αρχής την πιθανότητα να ερρίφθησαν πυρά από το έδαφος, θεωρώντας την εξαιρετικά απίθανη, αν όχι αδύνατη" ως αιτία της συντριβής του αεροσκάφους στο Μαλί.
Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, ο Κουβιγέ, ιδιαίτερα προσεκτικός, υπενθύμισε ότι στην περιοχή επικρατούσαν "εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες. Αυτή ήταν η βασική αιτία; υπήρχε τεχνικό πρόβλημα; ή ένας συνδυασμός τέτοιου είδους παραγόντων; αυτό μένει να διαπιστωθεί", τόνισε.
Ο υπουργός Μεταφορών διευκρίνισε ότι είναι «σχεδόν απίθανο, αν όχι αδύνατο να υπάρχουν επιζήσαντες» του δυστυχήματος.
«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που βρέθηκε το αεροσκάφος, είναι σχεδόν απίθανο να υπάρχουν επιζώντες», δήλωσε διευκρινίζοντας ότι Γάλλοι στρατιώτες έχουν μεταβεί στην περιοχή για να διασφαλίσουν την προστασία της" αναμένοντας την άφιξη των ερευνητών μεταξύ των οποίων μέλη της γαλλικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ατυχημάτων (BEA).
Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι «η έντονη οσμή της κηροζίνης του αεροσκάφους στον τόπο της συντριβής και το γεγονός ότι το αεροσκάφος βρέθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την εξαφάνισή του είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, το γεγονός αυτό θα επιτρέψει να συλλεχθούν μαρτυρίες που μπορεί να δίνουν εξηγήσεις».
«Φαίνεται ότι τα συντρίμμια είναι σκορπισμένα σε σχετικά περιορισμένη έκταση, αυτό είναι σημαντικό προκειμένου η έρευνα να διεξαχθεί γρήγορα και τα μαύρα κουτιά να βρεθούν πιο εύκολα».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL δήλωσε ότι «το αεροσκάφος συνετρίβη τη στιγμή που κατέπεσε στο έδαφος».
«Πιστεύουμε ότι η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες αλλά καμία εκδοχή δεν μπορεί να αποκλειστεί επί του παρόντος, καθώς δεν έχουν βγει όλα τα πορίσματα της έρευνας», πρόσθεσε.

http://www.trelokouneli.gr/ena-reaper-entopise-to-algerino-aeroskafos/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...