Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Οι αυτονομιστές παρέδωσαν τα μαύρα κουτιά

Ο Αλεξάντρ Μποροντάι ανώτερο στέλεχος των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας παρέδωσε τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών σε αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία….

Η παράδοση έγινε στην πόλη του Ντόνετσκ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.
«Εδώ είναι, τα μαύρα κουτιά», είπε ο Μποροντάι ευρισκόμενος σε ένα δωμάτιο γεμάτο με δημοσιογράφους στην έδρα της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.
Και οι δύο πλευρές, οι φιλορώσοι αυτονομιστές και οι εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία στη συνέχεια υπέγραψαν ένα έγγραφο, το οποίο σύμφωνα με τον Μποροντάι ήταν ένα πρωτόκολλο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης των μαύρων κουτιών του Μπόινγκ που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία.
Ο συνταγματάρχης Μοχάμεντ Σάκρι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Μαλαισίας, που παρέλαβε τα ευρήματα είπε κατά τη διάρκεια της παράδοσης ότι τα δύο μαύρα κουτιά ήταν «σε καλή κατάσταση».
Ταυτόχρονα οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν την κατάπαυση του πυρός σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους για να διευκολυνθεί η έρευνα για τα αίτια της πτώσης του Μπόινγκ.
Ομόφωνο ψήφισμα του ΟΗΕ

Με απόφασή του η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους και απαίτησε οι ένοπλες ομάδες στην ανατολική Ουκρανία να εγγυηθούν την «ασφαλή, πλήρη και απρόσκοπτη πρόσβαση» των ερευνητών στην περιοχή όπου συνετρίβη το Boeing 777 της Malaysia Airlines την Πέμπτη.
Το 15μελές ΣΑ ενέκρινε το κείμενο που προετοίμασε η Αυστραλία -χώρα που θρηνεί 28 πολίτες της οι οποίοι επέβαιναν στην πτήση MH17- και απαιτεί αυτοί που ευθύνονται για την κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους «να λογοδοτήσουν» και «όλα τα κράτη να συνεργαστούν πλήρως με τις προσπάθειες να υπάρξει λογοδοσία» και διαφάνεια στις έρευνες για το συμβάν.
«Το οφείλουμε στα θύματα και στις οικογένειές τους να εξιχνιάσουμε τι συνέβη και ποιος ήταν υπεύθυνος», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ, η οποία ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να διαπραγματευθεί την έγκριση του αυστραλιανού σχεδίου Απόφασης.
Η απόφαση «απαιτεί οι ένοπλες ομάδες που ελέγχουν τον τόπο της συντριβής και την περιοχή γύρο από αυτή να απόσχουν από οιαδήποτε ενέργεια η οποία μπορεί να αλλοιώσει στοιχεία στον τόπο της συντριβής», και πιο συγκεκριμένα από ενέργειες όπως «η καταστροφή, η μετακίνηση ή η αλλοίωση συντριμμιών, εξοπλισμού (του αεροσκάφους), ατομικών ειδών (των επιβατών) ή των πτωμάτων»
Εξάλλου το ΣΑ του ΟΗΕ τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής μιας «πλήρους, διεξοδικής και ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας για το συμβάν συμφώνως προς τους διεθνείς κανόνες της πολιτικής αεροπορίας» και ταυτόχρονα «απαιτεί όλα τα κράτη και άλλοι παράγοντες να απόσχουν από πράξεις βίας εναντίον πολιτικών αεροσκαφών».
Ο Ομπάμα προειδοποιεί τη Μόσχα

«Οι αυτονομιστές απομακρύνουν στοιχεία από το σημείο της συντριβής» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναρωτήθηκε «τι θέλουν να κρύψουν». «Απομακρύνουν σορούς, η συμπεριφορά τους αποτελεί προσβολή για αυτούς που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και προειδοποίησε τη Μόσχα ότι σε περίπτωση που συνεχίσει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ουκρανίας, θα απομονωθεί περισσότερο.
Ο Ομπάμα τόνισε επίσης ότι «τώρα είναι η ώρα η Ρωσία και ο Πούτιν να αλλάξουν στρατηγική και να κάνουν σοβαρή προσπάθεια ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ρωσία έχει το βάρος να πείσει τους αυτονομιστές να επιτρέψουν στους εμπειρογνώμονες να κάνουν τη δουλειά τους.

Καθ» οδόν το τρένο που μεταφέρει τις σορούς

Το τρένο που μεταφέρει τουλάχιστον 280 από τα θύματα της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines αναχώρησε χθες και συνεχίζει να κινείται σήμερα με προορισμό το Χάρκοβο, όπου θα μεταφερθούν τα πτώματα για αναγνώριση.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία με τον ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών που έχουν τον έλεγχο της περιοχής ως προς αυτό.
Ο Ραζάκ δήλωσε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους αυτονομιστές ώστε να παραδοθούν τα πτώματα που έχουν ανακτηθεί στις ολλανδικές αρχές, από όπου κατάγονταν και οι περισσότεροι επιβάτες της πτήσης MH-17.
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ένα τρένο, το οποίο μετέφερε περίπου 200 σωρούς αναμένεται να φτάσει στο Ντόνετσκ και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο Χάρκοβο, περιοχή που βρίσκεται στον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης.
Τα πτώματα θα μεταφερθούν στο Άμστερνταμ με ολλανδικό στρατιωτικό αεροσκάφος C-130.
Στο σημείο της συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία βρέθηκαν σήμερα τρεις Ολλανδοί εμπειρογνώμονες.
Οι ειδικοί που πραγματοποίησαν έρευνα στα βαγόνια έκαναν γνωστό ότι οι σοροί δεν φυλάσσονταν σε ειδικά ψυχόμενα βαγόνια. Αντίθετα, οι θερμοκρασίες ξεπερνούσαν τους 30 βαθμούς Κελσίου και τα πτώματα βρίσκονται σε προχωρημένη σήψη.
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ έκανε γνωστό ότι η χώρα του είναι έτοιμη να στείλει τα βαγόνια στην Ολλανδία, η οποία θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς – 193 – από τη συντριβή.

Στην αντεπίθεση η Μόσχα

Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι διαθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ένα αεροσκάφος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε πολύ κοντά, σε απόσταση 3-5 χλμ. από το αεροσκάφος το οποίο κατερρίφθη και ζήτησε εξηγήσεις από το Κίεβο.
«Καταγράψαμε την πτήση ενός ουκρανικού αεροσκάφος Su-25 στην κατεύθυνση του μαλαισιανού Boeing το οποίο βρισκόταν σε μια απόσταση 3 ως 5 χιλιομέτρων. Το Su-25 μπορεί να φθάσει σε ύψος 10.000 μέτρων. Διαθέτει πυραύλους αέρος-αέρος οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 12 χλμ. και εγγυώνται την καταστροφή οποιουδήποτε στόχου σε απόσταση έως και 5 χλμ.», δήλωσε ο στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Αμύνης.
Εξάλλου, ο στρατηγός είπε ότι δεν εντοπίστηκε η εκτόξευση πυραύλων από το έδαφος σε οποιοδήποτε σημείο κοντά στην πορεία του Boeing και κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να δώσουν στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες, «εάν έχουν» τέτοιες.
Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο διέψευσε τους ισχυρισμούς της Ρωσίας, λέγοντας ότι τα ουκρανικά αεροσκάφη στην περιοχή βρίσκονταν στο έδαφος την ώρα της συντριβής. Απαντώντας στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που εκδόθηκε νωρίτερα, ο Ποροσένκο δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN: «Η άμεση αντίδρασή μου: αυτό δεν είναι αλήθεια».

http://www.trelokouneli.gr/oi-autonomistes-paredosan-ta-maura-koutia/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...