Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η «πολεμική μηχανή» Γερμανία 7 - 1 την Βραζιλία


Η «πολεμική μηχανή», Γερμανία, 64 χρόνια μετά την Ουρουγουάη, «σκότωσε» ξανά τη Βραζιλία στο «σπίτι» της, συντρίβοντας τη με 7-1 και διασύροντας τη στα βουρκωμένα μάτια των οπαδών της προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ. Μόνος πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου πλέον ο Κλόζε.

Μπορεί το γήπεδο να μην ήταν το «Μαρακανά», αλλά αυτό του Μπέλο Οριζόντε, μπορεί να μην κρινόταν η κατάκτηση του τροπαίου, αλλά η συμμετοχή στον τελικό, όμως αυτό το χαστούκι οι Βραζιλιάνοι δε θα το ξεχάσουν ποτέ. Από άλλον πλανήτη οι Γερμανοί, έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και αν ήταν λίγο περισσότερο κακοί θα μπορούσαμε να δούμε σκορ που δεν έχει σημειωθεί ξανά σε τελική φάση Μουντιάλ.

Οι «καριόκας» δεν έχουν καμία δικαιολογία, ούτε για την απουσία του Νεϊμάρ, ούτε για αυτή του Τιάγκο Σίλβα, καθώς το μόνο που έφταιξε ήταν η άθλια αγωνιστική τους εικόνα και η εξωπραγματική των «πάντσερ». Σε έναν αγώνα που είναι προφανές για όποιον δεν τον είδε ότι δε χωρά κριτική, ο Μίροσλαβ Κλόζε πέτυχε το δεύτερο γκολ της Γερμανίας και έφτασε τα 16 συνολικά σε τελική φάση Μουντιάλ, αφήνοντας στα 15 τον Ρονάλντο και μένοντας μόνος του στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Ο Σκολάρι έβαλε στη θέση του τιμωρημένου Τιάγκο Σίλβα τον Ντάντε ως παρτενέρ του Λουίζ στο κέντρο της άμυνας, με τους Μαϊκόν (δεξιά), Μαρτσέλο μπακ και τον Σέζαρ στην εστία. Φερναντίνιο και Γκουστάβο ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και ο Μπερνάρντ που αντικατέστησε τον Νεϊμάρ συνέθεσε μαζί με τους Όσκαρ, Χουλκ την τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Φρεντ. Ίδιο σύστημα (4-2-3-1) και από τον Λεβ, αλλά με όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Ο Νόιερ ήταν στο τέρμα, οι Λαμ, Ντάντε, Χούμελς, Χέβεντες από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα και οι Σβάινσταϊγκερ, Κεντίρα δίδυμο στα χαφ. Ο Κλόζε ήταν στην κορυφή της επίθεσης και οι Μίλερ, Κρόος, Οζίλ από πίσω του.


Τι να τα κάνεις, όμως τα πλάνα... Αν και η Βραζιλία έδειξε να ξεκινά καλύτερα στο ματς, το όποιο ενδιαφέρον για την πρόκριση στον τελικό τελείωσε πριν το ημίωρο. Ο Μίλερ άνοιξε το σκορ στο 11' και σε ένα εξάλεπτο φωτιά (24'-29') τα «πάντσερ» πέτυχαν 4(!!!) ακόμη γκολ σκορπίζοντας στους πέντε ανέμους τους Βραζιλιάνους. Κλόζε (23'), Κρόος (24', 26') και Κεντίρα (29') χρίστηκαν επίσης σκόρερ, βυθίζοντας σε απέραντη θλίψη όλη τη «χώρα του καφέ».


Δεν έφεραν τίποτα οι αλλαγές
Ο Σκολάρι αντικατέστησε στην ανάπαυλα τον Φερναντίνιο με τον Παουλίνιο και τον Χουλκ με τον Ραμίρες, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Ο Παουλίνιο διεκδικεί, πάντως, τον τίτλο του... χειρότερου, καθώς έχασε ευκαιρίες που δε χάνουν ούτε παιδιά και έκανε κοντρόλ που δεν κάνουν ερασιτέχνες.

Οι Λατινοαμερικάνοι είχαν στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους 3-4 καλές ευκαιρίες και τη δυνατότητα να πετύχουν το γκολ της τιμής, αλλά δεν τα κατάφεραν και στη συνέχεια δεν είχε αξία ούτε αυτό. Ο Σίρλε που μπήκε σαν αλλαγή πέτυχε άλλα δύο τέρματα, το ένα στο 69', το άλλο στο 79'... για όσκαρ και εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ στο 7-0.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 90' με γκολ του Όσκαρ, ο οποίος είχε χάσει επίσης 2-3 «άχαστα» τετ α τετ και κάπως έτσι η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Νωρίτερα, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου και φυσικά μετά τη λήξη του αγώνα, οι Βραζιλιάνοι στις εξέδρες αποδοκίμαζαν εν χορώ την εθνική τους ομάδα, έστω κι αν οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους στο χειρότερο βράδυ όλων των εποχών για τη «σελεσάο».

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ - Μαϊκόν, Νταβίντ Λουίζ, Ντάντε, Μαρτσέλό - Λουίζ Γκουστάβο, Φερναντίνιο (46' Παουλίνιο) - Μπερνάρντ, Χουλκ (46' Ραμίρες), Όσκαρ - Φρεντ (70' Γουίλιαν)

Γερμανία: Νόιερ - Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς (46' Μερτεζάκερ), Χέβεντες - Κεντίρα (76' Ντράξλερ), Σβάινσταϊγκερ - Μίλερ, Οζίλ, Κρόος - Κλόζε (58' Σίρλε)

Διαιτητής: Ροντρίγκες (Μεξικό)
Βοηθοί: Τορεντέρα (Μεξικό), Κιντέρο (Μεξικό)
4ος: Γκάιγκερ (ΗΠΑ)

http://www.novasports.gr/MundialNews.aspx?a_id=348494&Sport=1&Country=1&Competition=1153&Season=102321&Round=261681,261617&Team=5585,16593

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...