• Συλλεκτικά Κέρματα

  • Koula News

  • Pixwords Λύσεις

  • 250+ Flash Games

  • PixWords Scenes Λύσεις

  • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

  • Γεωπονικά Θέματα!

  • PicWords Λύσεις

  • ΛεξοΜανία Λύσεις

  • Slice Words Λύσεις

  • Me1matia Channel

  • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Υπομονή ένα μήνα ακόμη για τον «Σήφη» τον κροκόδειλο

Για ακόμη τριάντα ημέρες θα περιμένουν οι επιστήμονες τον «Σήφη» τον κροκόδειλο, να καταδεχθεί να φάει τα δολώματα, διαφορετικά θα ληφθούν νέα μέτρα. Είναι η απόφαση που πάρθηκε, χθες, στην περιφέρεια Ρεθύμνου, όταν και ολοκληρώθηκε…

η σύσκεψη εκπροσώπων φορέων με θέμα τον κροκόδειλο που εντοπίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες στο Φράγμα Ποταμών, στο Αμάρι.
Οι ειδικοί, που ασχολούνται με τον «Σήφη» τον κροκόδειλο, επικεντρώθηκαν σε δύο άξονες: Στο νομικό πλαίσιο που καλύπτει την υπόθεση, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο που θα ακολουθηθεί για την παγίδευση του κροκόδειλου, εφόσον ο «Σήφης» δεν «τσιμπήσει» στα δολώματα.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή ο διευθυντής διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης αποκάλυψε, πως ενώ ο Σήφης βρισκόταν αρκετά κοντά σε μια από τις παγίδες, ελικόπτερο της πυροσβεστικής που πήγε στη λίμνη να εφοδιαστεί νερό, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή, τον τρόμαξε και για λίγες ημέρες δεν μπορούσε κανείς να τον εντοπίσει. Τώρα θα περιμένουν άλλο ένα μήνα και στη συνέχεια, όπως είπε ο κ. Μαμαγκάκης θα επιχειρήσουν να τον πιάσουν με άλλα μέσα στα οποία θα συμμετάσχουν και ειδικοί «κροκοδειλάκηδες» του εξωτερικού.
Στη σύσκεψη που έγινε, χθες, από την πλευρά του ο ερπετολόγος κ. Πέτρος Λυμπεράκης έθεσε το θέμα της ενεργοποίησης της επιστημονικής επιτροπής της συνθήκης Sites. Πρόκειται για σύμβαση η οποία σχετίζεται με το διεθνές εμπόριο των ειδών της άγριας πανίδας.
Όπως είπε ο κ. Λυμπεράκης, είναι απαραίτητο η εν λόγω επιστημονική επιτροπή να λάβει γνώση για τις ενέργειες που «τρέχουν» τις τελευταίες εβδομάδες ο ΟΑΚ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης σχετικά με το θέμα του κροκόδειλου, προκειμένου να υπάρχει και η τυπική έγκριση από πλευράς πολιτείας. Όσον αφορά στην επιχείρηση «σύλληψης» του Σήφη, ο κ. Λυμπεράκης ανέφερε πως δεν θα υπάρξει αλλαγή σχεδίου και για ένα μήνα θα συνεχιστεί η ίδια μέθοδος με τα δολώματα-κοτόπουλα. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι υπάρχει η σκέψη αύξησης των παγίδων, ενώ μετά το πέρας του ενός μηνός -και εφόσον ο κροκόδειλος δεν έχει ακόμη παγιδευτεί- θα εξεταστεί ενδελεχώς το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων.
Ως κύριο λόγο που ο «Σήφης» δεν έχει πιαστεί ακόμη στις παγίδες οι αρμόδιοι επεσήμαναν τόσο το γεγονός πως υπάρχουν αρκετές ζωντανές νερόκοτες, όσο και το γεγονός πως υπάρχει κοσμοσυρροή στο σημείο από ντόπιους και ξένους παραθεριστές που έρχονται για να δουν και να φωτογραφήσουν τον διάσημο «Σήφη».

http://www.trelokouneli.gr/upomoni-ena-mina-akomh-gia-ton-sifh-ton-krokodeilo/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...