Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η McLaren κατήγγειλε τη Red Bull στη FIA;


Για τον νέο κανονισμό σχετικά με τους “φυσητούς” διαχύτες έχεις διαβάσει. Μετά από αυτό, έχουν γεννηθεί φήμες που λένε ότι η McLaren κατήγγειλε την Red Bull Racing στη FIA, σε μια προσπάθεια να την φτάσει σε απόδοση. Πως; Μειώνοντας την απόδοση της RB7 περισσότερο απ’ ότι της MP4-26!
Πώς, όμως, προέκυψε κάτι τέτοιο; Φαίνεται πως όλα ξεκίνησαν από τις παρακάτω δηλώσεις του αρχιμηχανικού της βρετανικής ομάδας, Phil Prew.
Νομίζω ότι η βελτιστοποίηση της απόδοσης των ελαστικών μπορεί να είναι ένα κλειδί, και η χρήση του κινητήρα μπορεί να είναι ένα άλλο.
Ο περίτεχνος τρόπος χρήσης του κινητήρα μπορεί να είναι ένας λόγος που είναι ταχύτεροι από εμάς στις κατατακτήριες, με την παραγωγή κάθετης δύναμης να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη ροή των καυσαερίων.
Ο Tim Goss, διευθυντής μηχανολογίας της McLaren, αρνήθηκε ότι όλο αυτό έγινε έπειτα από καταγγελία της ομάδας του.
Φοβάμαι πως δεν γνωρίζουν όλα τα δεδομένα. Δεν ξέρω αν η FIA ανάλαβε από μόνη της την υπόθεση ή αν ζητήθηκε από άλλους.
Όλες οι μεγάλες ομάδες θα πληγούν από τον κανονισμό. Φυσικά και εκμεταλλευόμαστε τους κανονισμούς σχετικά με τις χαρτογραφήσεις του κινητήρα. Ξέρω ότι η απαγόρευση θα είναι ένα πισωγύρισμα για τους κύριους ανταγωνιστές μας, αλλά κατά πόσο περισσότερο θα επηρεάσει εμάς, δεν μπορώ να το πω.
Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η ομάδα που θα πληγεί περισσότερο από τον νέο αυτό κανονισμό θα είναι η Red Bull. Λέγεται πως η αυστριακή ομάδα ήταν η καλύτερη στην καινοτομία αυτή, καθώς ήταν η πρώτη που βρήκε την διαφορετική χαρτογράφηση του RS 27 πέρυσι.
Δεν ξέρουμε πότε θα τεθεί σε ισχύ ο κανονισμός, και θα χρειαστεί να κάνουμε λίγο υπομονή για να μάθουμε ποια ομάδα θα επηρεαστεί περισσότερο.
[Πηγή: yallaf1 | Photo copyright: PHILIPPE LOPEZ/AFP/Getty Images]
http://www.autoblog.gr/2011/05/19/did-mclaren-blow-whistle-on-blown-diffusers/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...