Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Εκδηλώσεις για το Ανοιχτό Λογισμικό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Λάρισα


Μια σειρά από εκδηλώσεις διοργανώνει η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε διάφορες πόλεις.


Στόχος είναι η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις νέες εξελίξεις σχετικά με το ΕΛ/ΛΑΚ και η προσέλκυση περισσότερων δημιουργών, στην από κοινού ανάπτυξή έργων λογισμικού στη χώρα μας.
Στην Αθήνα, ξεκίνησε σήμερα σχετικό συνέδριο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου), το οποίο ολοκληρώνεται αύριο. Την Κυριακή 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ημερίδες στη Θεσσαλονίκη (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), στο Ηράκλειο (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και στη Λάρισα (ΤΕΙ Λάρισας).
Στις εκδηλώσεις, όπου η είσοδος είναι ελεύθερη, συμμετέχουν ως ομιλητές διεθνείς προσωπικότητες του χώρου του ανοικτού/ελεύθερου λογισμικού, όπως οι Italo Vignoli (Document Foundation), Erik Duval, Milo Oostergo (Zarafa), Stefano Zacchiroli (Debian Project Leader), Javier Ruiz (Open Rights Group) και Gokmen Goksel (Pardus).

Μεταξύ άλλων, συζητιούνται θέματα όπως τα Ανοιχτά Πρότυπα και το Ανοιχτό Περιεχόμενο ως θεμέλια ανάπτυξης του διαδικτύου, τα Ανοιχτά Μοντέλα Επιχειρηματικότητας (Επιχειρείν με ανοιχτό λογισμικό), πώς και γιατί το Ανοιχτό Λογισμικό ταιριάζει με το Δημόσιο κ.α.

Παράλληλα, διοργανώνονται εργαστήρια για την εκπαίδευση και την πρακτική εξοικείωση με συγκεκριμένα λογισμικά ανοικτού κώδικα από Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Τα εργαστήρια καλύπτουν ευρύ φάσμα εφαρμογών Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού όπως: Φτιάξε το δικό σου YouTube με ΕΛΛΑΚ, Αρχιτεκτονικές υπολογιστικού νέφους (Cloud) μεγάλης διαθεσιμότητας, Χτίζοντας ένα δίκτυο Open-Mesh κ.ά.

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_6823.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...