Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Το γάλα ''ρίχνει'' την αρτηριακή πίεση


Η υπέρταση, δηλαδή η υψηλή πίεση του αίματος, είναι μια σοβαρή πάθηση που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε καρδιακή νόσο. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να διατηρούνται τα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα. Γνωρίζατε, όμως, ότι οι διατροφικές σας επιλογές μπορούν να επηρεάσουν την πίεσή σας;

Η Καναδική Εταιρεία Υπέρτασης συστήνει την κατανάλωση μιας συγκεκριμένης διατροφής για την πρόληψη και τη θεραπεία της υπέρτασης. Αυτή η δίαιτα είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα και έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης σε άτομα υψηλού κινδύνου.

Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή, που περιλαμβάνει λαχανικά και φρούτα, μπορείτε, λοιπόν, να ελέγχετε την αρτηριακή σας πίεση. Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, επίσης, βοηθάει.

Τι είναι η υπέρταση;

Η αρτηριακή πίεση μπορεί να αυξηθεί και να πέσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν όμως παραμένει υψηλή με την πάροδο του χρόνου, ονομάζεται υπέρταση. Σε αυτή την περίπτωση το αίμα κινείται μέσω των αρτηριών με υψηλότερη πίεση από το κανονικό, γεγονός που κάνει την καρδιά να ‘’δουλεύει’’ πάρα πολύ σκληρά.

Η υπέρταση, αν αφεθεί ανεξέλεγκτη, μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο, τύφλωση και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία της υπέρτασης. Το πρώτο βήμα είναι να ελέγχετε την αρτηριακή σας πίεση ανά τακτά διαστήματα. Δεδομένου ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση δεν έχει συμπτώματα, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από υπέρταση.

Ο ρόλος των γαλακτοκομικών προϊόντων

Οι μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων θα μπορούσε να έχει σημαντικά οφέλη για την μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών οι ενήλικες από 19 έως 50 ετών πρέπει να τρώνε 2 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα και άνω των 50 ετών έχουν ανάγκη από 3 μερίδες καθημερινά. Μια μερίδα είναι ίση με 1 φλιτζάνι γάλα, 3 / 4 του φλιτζανιού γιαούρτι ή 50 g τυρί.

www.cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...