Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Κρίση» στη HONDA με 400 απολύσεις


Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda απέλυσε 400 εργαζομένους της, από τους συνολικά 3.487 απασχολούμενους στο εργοστάσιο της στο Σουμάρε στο βραζιλιάνικο κρατίδιο του Σάου Πάουλου, εξαιτίας έλλειψης τμημάτων που εισάγονται από την Ιαπωνία.
Η τροφοδοσία σε τμήματα που εισάγονται από την Ιαπωνία για την αλυσίδα παραγωγής των μοντέλων Fit, City και Civic αναστατώθηκε από τα επακόλουθα του σεισμού και του καταστροφικού τσουνάμι του Μαρτίου. Για τον λόγο αυτό η Honda σχεδιάζει να μειώσει στο μισό έως τον Ιούλιο την παραγωγή των οχημάτων αυτών στη Σουμάρε.
Η μείωση κατά 12% του προσωπικού στο εργοστάσιο ανακοινώθηκε αργά χθες, μία εβδομάδα αφότου η Honda ανέστειλε την παραγωγή.
 
Ο διευθυντής Θεσμικών Σχέσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βραζιλία Πάουλο Τακεούσι δήλωσε πως η κίνηση αυτή θα προκαλέσει μία πτώση κατά 30% στην παραγωγή και κατά 20% στις πωλήσεις.
«Έως τα τέλη της φετινής χρονιάς η κατάσταση θα παραμείνει περίπλοκη», τόνισε ο Τακεούσι, μην αποκλείοντας περαιτέρω μείωση του προσωπικού στο εγγύς μέλλον.
 
Ο επικεφαλής της Ένωσης Εργατών Μετάλλου Ζαΐρ ντος Σάντους δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η Honda σχεδιάζει να απολύσει έως και 1.270 εργαζομένους, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει την εργασία και σε άλλες ομοειδείς εταιρείες.
Απεναντίας, το συνδικάτο υποστηρίζει τη λύση της μείωσης των ωρών εργασίας έως ότου η άφιξη τμημάτων από την Ιαπωνία αποκατασταθεί στα κανονικά επίπεδα.

http://www.on-news.gr/2011/05/honda-400.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...