Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Wubuntu ή Windows Ubuntu για όλους (με εφαρμογές Windows)


 Το Wubuntu γνωστό και ως “Windows Ubuntu” είναι ένα λειτουργικό σύστημα που φέρνει την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα των Microsoft Windows, αλλά δεν απαιτεί TPM, ασφαλή εκκίνηση ή οποιαδήποτε άλλη απαίτηση hardware για τη λειτουργία του.

Αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας το λειτουργικό σύστημα Ubuntu σαν βάση, για έχετε ένα γρήγορο, ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό σύστημα.

 

 Με το Wubuntu θα μπορείτε να τρέχετε εφαρμογές των Windows αλλά του και Android στο σύστημά σας.

Συμβατό με εφαρμογές των Windows
Τρέξτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές .exe και .msi με το βελτιωμένο επίπεδο συμβατότητας Wine.

Οικοσύστημα της Microsoft
Απολαύστε ενσωματωμένες εφαρμογές όπως τον Microsoft Edge, Teams, Skype, PowerShell, Code και πολλά άλλα.

Ασφαλές και πολύ γρήγορο

Το Wubuntu είναι γρήγορο και ασφαλές, πολύ ασφαλές. Τέρμα οι ανησυχίες για ιούς και κολλήματα.

Windows Ubuntu 11 Plasma

Όλη η ευκολία των Microsoft Windows 11 με τη δύναμη, την ταχύτητα και την ασφάλεια του Linux. Εκμεταλλευτείτε όλη την καμπύλη εκμάθησης που έχετε ήδη και ανησυχήστε απλώς για την παραγωγή.

PowerToys Control Tools

Το PowerToys είναι ένα ισχυρό σύνολο εργαλείων. Εργαλεία όπως ο Πίνακας Ελέγχου, οι Ρυθμίσεις δικτύου, το One Drive, η Υποστήριξη Android και πολλά άλλα είναι διαθέσιμα μέσω του PowerToys

 

 

                                        DOWNLOAD HERE FOR WINDOWS 10 AND 11 Theme

 

 Recommended system requirements:

    2 GHz dual-core processor or better
    2 GB system memory (4 GB is highly recommended)
    25 GB of free hard drive space (SSD is highly recommended)
    Internet access is helpful
    Either a DVD drive or a USB port for the installer media
    Virtual Box: It is extremely important to install guest add-ons for the system to run efficiently.


https://iguru.gr/wubuntu-windows-ubuntu-gia-olous-me-efarmoges-windows/

Formula 1: Οι αμοιβές των οδηγών για το 2024

 


Πόσα θα κερδίσουν οι Lewis Hamilton, Max Verstappen, και Charles Leclerc το 2024; Βρήκαμε τους μισθούς ολόκληρου του grid της ερχόμενης σεζόν της Formula 1  και με πολλά κλάματα σας τους παρουσιάζουμε.

Πόσα κερδίζει ο Max Verstappen στη Formula 1 και ποιος είναι ο μισθός του Lewis Hamilton; Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Verstappen κερδίζει δεκάδες εκατομμύρια ετησίως (ή αρκετά για μηνιάτικο) στη Red Bull , αλλά δεν είναι ο μόνος οδηγός της F1 που τα πάει καλά. Ο Ολλανδός χάρη στις επιδόσεις του έχει γίνει πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός Formula 1 για το 2024, με τον κύριο αντίπαλο του στη λίστα να είναι ο Lewis Hamilton..

 

 

Ο οδηγός της Mercedes είναι στην τελευταία του σεζόν με την ομάδα, αφού από το 2025 ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα αγωνίζεται για τη Ferrari, όπου πιθανότατα θα κερδίζει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους.

Ο πίνακας (δεν είναι κάτι σαν την «Εργάνη» σε επισημότητα) αλλά αφορά τα ετήσια έσοδα, χωρίς μπόνους, που εισπράττουν οι οδηγοί από την ομάδα τους. Το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει συμβόλαια με προσωπικούς χορηγούς ή μπόνους απόδοσης από τις ομάδες, ενώ προσθέσαμε (χονδρικά) και τις μηνιαίες απολαβές τους.

 

Οι ετήσιες απολαβές των Οδηγών της F1 για το 2024

 

Οδηγός - Ομάδα -  Αμοιβή +/- σε εκατ.€ τον χρόνο - Λήξη συμβολαίου

  • Max Verstappen - Red Bull Racing - 50εκ - 2028 (ή περίπου 4,16 εκ το μήνα)
  • Lewis Hamilton - Mercedes - 41εκ - 2025 (ή περίπου 3,4 εκ το μήνα)
  • Charles Leclerc - Ferrari - 31εκ - 2028 (ή περίπου 2,5 εκ το μήνα)
  • Lando Norris - McLaren - 18εκ - 2025 (ή περίπου 1,5 εκ το μήνα)
  • George Russell - Mercedes - 16εκ - 2025 (ή περίπου 1,3 εκ το μήνα)
  • Fernando Alonso - Aston Martin - 16εκ - 2024 (ή περίπου 1,3 εκ το μήνα)
  • Checo Perez - Red Bull Racing - 12εκ - 2024 (ή περίπου 1 εκ το μήνα)
  • Carlos Sainz - Ferrari - 11εκ - 2024 (ή περίπου 916 χιλ το μήνα)
  • Valtteri Bottas - Stake F1 Team - 9εκ - 2024 (ή περίπου 750 χιλ το μήνα)
  • Daniel Ricciardo - Visa Cash App RB - 6εκ - 2024 (ή περίπου 500 χιλ το μήνα)
  • Esteban Ocon - Alpine - 5εκ - 2024 (ή περίπου 416 χιλ το μήνα)
  • Pierre Gasly - Alpine - 5εκ - 2024 (ή περίπου 416 χιλ το μήνα)
  • Oscar Piastri - McLaren - 5εκ - 2026 (ή περίπου 416 χιλ το μήνα)
  • Kevin Magnussen - Haas F1 - 4εκ - 2024 (ή περίπου 333 χιλ το μήνα)
  • Alexander Albon - Williams - 2εκ -2024 (ή περίπου 166 χιλ το μήνα)
  • Lance Stroll - Aston Martin - 2εκ - Open (ή περίπου 166 χιλ το μήνα μην ξεχνάμε πως η ομάδα ανήκει στον πατέρα του)
  • Nico Hulkenberg - Haas F1 - 1εκ - 2024 (ή περίπου 83 χιλ το μήνα)
  • Guanyu Zhou - Stake F1 Team - 1εκ - 2024 (ή περίπου 83 χιλ το μήνα)
  • Yuki Tsunoda - Visa Cash App RB - 900χιλ - 2024 (ή περίπου 75 χιλ το μήνα)
  • Logan Sargeant - Williams-  900χιλ - 2024 (ή περίπου 75 χιλ το μήνα)

 

 https://www.flash.gr/formula-1-oi-amoives-ton-odigon-gia-to-2024-922415

Πολυτραυματίας Τεμπών: Πριν ήμουν ανεξάρτητη, τώρα έχω ανάγκη και νερό να μου φέρουν

 


Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη, μία από τους πολυτραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών, μίλησε για την τραγική ημέρα και σημείωσε ότι πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να μην είναι λειτουργική.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, σημείωσε πως πρώτη φορά πήρε το τρένο και ότι τώρα χρειάζεται βοήθεια σχεδόν σε ό,τι κάνει, ακόμη κι αν θέλει να πιει νερό.

 

 

«Πρώτη φορά έπαιρνα το τρένο», είπε η κοπέλα και πρόσθεσε πως «μου έδιναν πολλά φάρμακα, οπότε το μόνο που θυμόμουν ήταν ένα τρένο να καίγεται».

«Βγήκα και έπεσα πάνω σε σιδερά με τα ποδιά και σύρθηκα προς ένα χωράφι εκεί πέρα.(..) Οι πρώτες μου σκέψεις όπως και στο ατύχημα ήταν η οικογένεια μου», δήλωσε στη συνέχεια.

Επίσης, ανέφερε ότι «μου άφησε κάποιες μόνιμες βλάβες γιατί είχα παρά πολλά κατάγματα σε όλο μου το σώμα ακόμα και σε σπονδύλους, στον αυχένα, στη μέση αλλά το χειρότερο ήταν το πόδι μου που είχε σχεδόν ακρωτηστιαστεί στο ατύχημα».

«Εκεί που ήμουν ανεξάρτητη είχα μάθει να τα κάνω όλα μονή μου, να δουλεύω, να περνάω τον χρόνο μου, ξαφνικά χρειάζομαι κάποιον ακόμα και για να μου φέρει το νερό. Δεν μπορώ να είμαι λειτουργική», σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

 https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/10594295/polytravmatias-tebon-prin-imoun-anexartiti-tora-echo-anagki-kai-nero-na-mou-feroun

Αυτοί είναι οι λόγοι να εγκαταλείψεις τον Chrome για τον Firefox

 


Μπορεί ο Google Chrome να κυριαρχεί στην αγορά των προγραμμάτων περιήγησης, όμως ο Firefox προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα που δίνουν προτεραιότητα στην εμπειρία του χρήστη και στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ακολουθούν οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αλλαγής browser.

Ο Firefox καταναλώνει λιγότερους πόρους από τον Chrome, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του φορητού σας υπολογιστή και ενισχύοντας την παραγωγικότητα εν κινήσει. Επιπλέον, σε αντίθεση με τον Chrome, ο browser της Mozilla δεν παρακολουθεί την online δραστηριότητά σας με σκοπό το κέρδος. Οι ισχυροί έλεγχοι απορρήτου και οι λειτουργίες αποτροπής εντοπισμού εξασφαλίζουν μια πιο ασφαλή εμπειρία περιήγησης.

Έπειτα, ο Firefox επιτρέπει στους χρήστες να επιβάλλουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας κατά της παρακολούθησης ιστότοπων, διασφαλίζοντας ότι οι διαδικτυακές τους δραστηριότητες παραμένουν ιδιωτικές. Επιπροσθέτως, οι θεματικές ενότητες επιτρέπουν στους χρήστες να διαχωρίζουν τις περιόδους περιήγησης, αποτρέποντας τη συγχώνευση προσωπικών και επαγγελματικών δεδομένων από τους ιστότοπους.

Mozilla VPN και Firefox Relay, δύο υπηρεσίες που προσφέρει ο browser για εξασφαλισμένα κρυπτογραφημένη περιήγηση στο διαδίκτυο και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιας χρήσης, με στόχο την ενίσχυση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο.

Ο Firefox είναι ένα πρόγραμμα ανοικτού κώδικα. Έτσι, δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη με γνώμονα την κοινότητα και τα χαρακτηριστικά που επικεντρώνονται στον χρήστη. Το εκτεταμένο οικοσύστημα επεκτάσεων προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πρόσθετων και απαράμιλλες επιλογές προσαρμογής, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργικότητα της περιήγησης.

Δεν τελειώσαμε. Η εξαιρετικά προσαρμόσιμη διεπαφή του Firefox επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν την εμπειρία περιήγησης τους μέσω διαφόρων θεμάτων και βελτιώσεων, προσφέροντας μια εξατομικευμένη αισθητική. Ο συγχρονισμός του browser της Mozilla διατηρεί τα δεδομένα σας ασφαλή και προσβάσιμα σε όλες τις συσκευές, ενώ το Pocket βοηθά στην οργάνωση και την ανακάλυψη διαδικτυακού περιεχομένου απρόσκοπτα.

Για το τέλος αφήσαμε τη μετάβαση από τον Chrome στον Firefox, που γίνεται ομαλά και χωρίς προβλήματα, χάρη στα ενσωματωμένα εργαλεία για την εισαγωγή δεδομένων και ρυθμίσεων. Στην ουσία, λοιπόν, ο Firefox ξεχωρίζει ως ένα πρόγραμμα περιήγησης που δίνει προτεραιότητα στο απόρρητο των χρηστών, την αποτελεσματικότητα και την προσαρμογή, καθιστώντας τον μια συναρπαστική εναλλακτική λύση στην κυριαρχία του Chrome.

 

 https://techmaniacs.gr/aytoi-einai-oi-logoi-na-egkataleipseis-ton-chrome-gia-ton-firefox/

Τι σημαίνουν τα γράμματα στις πινακίδες των αυτοκινήτων -Πώς να τα διαβάσεις σωστά

 


Ο συνδυασμός των γραμμάτων στις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων κρύβει σημαντικές πληροφορίες για το όχημα που τις φέρει, αρκεί βέβαια να γνωρίζει πώς να τις αποκωδικοποιήσει.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν με λεπτομέρειες τι σημαίνουν τα γράμματα της πινακίδας του αριθμού κυκλοφορίας που βλέπουν στα αυτοκίνητα γύρω τους.

Στο παρόν άρθρο θα λύσουμε κάποιες από τις απορίες που ενδέχεται να έχουν οι οδηγοί, συστήνοντας τους με τις άγνωστες λεπτομέρειες σχετικά με τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

 

 

Όπως θα έχετε προσέξει, οι πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων στην Ελλάδα χρησιμοποιούν τα γράμματα Α, Β, Ε, Ζ, Η, Ι, Κ, Μ, Ν, Ο, Ρ, Τ, Υ και Χ τα οποία είναι κοινά στο ελληνικό και λατινικό αλφάβητο, ώστε να αναγνωρίζονται από όλους τους οδηγούς ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Έχουν λευκό χρώμα με μαύρα γράμματα, ενώ για ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, εκδίδονται πινακίδες με άλλο χρωματισμό. Επί παραδείγματι, τα γράμματα και οι αριθμοί στις πινακίδες των περιπολικών (π.χ. Ε.Α. 29545) φέρουν μπλε χρώμα.

 

 

Οι νεότερες πινακίδες «ευρωπαϊκού τύπου», από το 2004 και μετά, αριστερά έχουν ένα μπλε πεδίο με την ευρωπαϊκή σημαία και το διεθνές αυτοκινητιστικό σήμα της Ελλάδας (GR). Σε κάθε πινακίδα υπάρχει ανάγλυφη η σφραγίδα του Κράτους με το εθνόσημο και με την ένδειξη: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ.Μ.Ε.». Στην επιφάνειά τους τίθεται επίσης, ως σήμανση ασφαλείας, το εθνόσημο της χώρας μας.

Τα γράμματα και οι αριθμοί στις πινακίδες
Σε όλα τα αυτοκίνητα, στις πινακίδες αναγράφονται 3 γράμματα και 4 αριθμοί υπό την μορφή XXX-000, την ίδια ώρα που στις μοτοσικλέτες οι πινακίδες αποτελούνται από 3 γράμματα και από 1 έως 3 αριθμούς, έχοντας τη μορφή ΧΧX-0, XXX-00 και ΧΧΧ-000.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα πρώτα γράμματα στην πινακίδα δεν είναι… ατάκτως ερριμμένα, αλλά υποδηλώνουν τον τόπο καταγωγής του αυτοκινήτου και ειδικότερα την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικoινωνιών της Νομαρχίας όπου εκδόθηκε η πινακίδα.

 

 

Επίσης, υποδηλώνουν την περίοδο που ταξινομήθηκε. Για παράδειγμα, αν ένα αυτοκίνητο έχει αριθμό πινακίδας “YPA 1234”, θα έχει ταξινομηθεί νωρίτερα απ’ ό,τι ένα αυτοκίνητο με πινακίδα “YPA 1245”.

Στην Αττική, το πρώτο γράμμα του συνδυασμού ΧΧΧ-0000 είναι τα Β, Ζ, Ι, Ο, Υ, Χ. Το Β αντιστοιχεί στην Ανατολική Αττική, το Ζ στην Αθήνα, στον Πειραιά και στην Ανατολική Αττική, το Ι και το Ο στην Αθήνα, το Υ στην Αθήνα, στη Δυτική και την Ανατολική Αττική, και το Χ στην Αθήνα. Στον αντίποδα, στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο γράμμα του συνδυασμού ΧΧΧ-0000 είναι πάντα Ν. Στην Πάτρα όλες οι πινακίδες ξεκινούν με το γράμμα Α, στο Ηράκλειο με το Η, στις Κυκλάδες με το Ε και στη Λάρισα με το P. 

Ακολουθεί ο κατάλογος με τους συνδυασμούς γραμμάτων πινακίδων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας:

Αθήνα: ΥΑ, ΥΒ, ΥΕ, ΥΖ, ΥΗ, ΖΖ, ΖΗ, ΖΚ, ΖΜ, ΙΒ, ΙΕ, ΙΖ, ΙΗ, ΙΚ, ΙΜ, ΙΟ, ΙΡ, ΙΤ, ΙΥ, ΧΕ, ΧΖ, ΧΗ, ΧΡ, ΧΤ, ΧΥ, ΧΧ, ΗΒ, ΟΑ, ΟΒ, ΟΕ, ΟΖ, ΟΗ, ΟΙ, ΟΚ, ΟΜ, ΟΝ, ΟΟ, ΟΤ, ΟΥ, ΟΧ, ΧΜ, ΖΕ, ΖI, ΖΟ
Πειραιάς: ΥΙ, ΥΚ, ΥΜ, ΥΝ, ΖΝ, ΖΡ, ΒΕ, ΒΖ, ΒΗ, ΒΧ, ΤΖ
Δυτική Αττική (Ελευσίνα): ΥΟ, ΥΡ, ΥΤ, ΖΤ, ΒΝ, ΒΡ
Ανατολική Αττική (Παλλήνη): ΥΥ, ΥΧ, ΖΥ, ΖΧ, ΒΚ, ΒΜ
Αιτωλοακαρνανία (Μεσολόγγι): ΜΕ
Αιτωλοακαρνανία (Αγρίνιο): ΑΙ, ΤΗ
Αργολίδα (Ναύπλιο): ΑΡ, ΤΜ
Αρκαδία (Τρίπολη): ΤΡ
Άρτα: ΑΤ
Αχαΐα (Πάτρα): ΑΧ, ΑΖ, ΑΟ, ΑΑ, ΑΥ
Βοιωτία (Λιβαδειά): ΒΙ, ΒΥ
Γρεβενά: ΡΝ
Δράμα: ΡΜ, ΤΟ
Δωδεκάνησα (Ρόδος): ΡΟ, ΡΚ, ΡΥ, ΡΧ
Δωδεκάνησα (Κως): ΚΧ, ΕΑ
Έβρος (Αλεξανδρούπολη): ΕΒ, ΜΧ
Έβρος (Ορεστιάδα): ΟΡ
Εύβοια (Χαλκίδα): ΧΑ, ΕΗ, ΕΙ
Ευρυτανία (Καρπενήσι): ΚΗ
Ζάκυνθος: ΖΑ, ΖΒ
Ηλεία (Πύργος): ΗΑ, ΗΕ
Ημαθία (Βέροια) ΗΜ, ΗΧ
Ηράκλειο: ΗΡ, ΗΚ, ΗΖ, ΗΗ, ΗΙ, ΗΤ
Θεσπρωτία: (Ηγουμενίτσα) ΗΝ
Θεσσαλονίκη: ΝΑ, ΝΒ, ΝΕ, ΝΖ, ΝΗ, ΝΙ, ΝΚ, ΝΜ, ΝΝ, ΝΟ, ΝΡ, ΝΤ, ΝΥ, ΝΧ
Ιωάννινα: ΙΝ, ΙΙ
Καβάλα: ΚΒ, ΑΒ
Καρδίτσα: ΚΑ, ΜΚ
Καστοριά: ΚΤ
Κέρκυρα: ΚΥ, ΕΤ, ΤΒ, ΤΕ, ΚΗ
Κεφαλληνία: (Αργοστόλι) ΚΕ
Κιλκίς: ΚΙ, ΕΧ
Κοζάνη: ΚΖ, ΜΝ
Κορινθία: ΚΡ, ΡΒ
Κυκλάδες (Ερμούπολη): ΕΜ, ΕΖ, ΕΝ, ΕΟ
Λακωνία (Σπάρτη): ΑΚ, ΜΡ
Λάρισα: ΡΙ, ΡΡ, ΡΤ
Λασίθι (Άγιος Νικόλαος) ΑΝ, ΑΕ
Λέσβος (Μυτιλήνη) ΜΥ, ΜΤ
Λέσβος (Μύρινα Λήμνου): ΜΗ
Λευκάδα: ΕΥ
Μαγνησία (Βόλος): ΒΟ, ΒΒ, ΒΑ, ΒΤ
Μεσσηνία (Καλαμάτα): ΚΜ, ΜΖ
Ξάνθη: ΑΗ, ΗΟ
Πέλλα (Έδεσσα): ΕΕ, ΜΜ
Πιερία (Κατερίνη): ΚΝ, ΤΙ
Πρέβεζα: ΡΖ, ΤΧ
Ρέθυμνο: ΡΕ, ΡΗ
Ροδόπη (Κομοτηνή): ΚΟ, ΚΚ, ΤΤ
Σάμος: ΜΟ, ΜΒ
Σέρρες: ΕΡ, ΙΧ
Τρίκαλα: ΤΚ, ΤΝ
Φθιώτιδα (Λαμία): ΜΙ, ΗΥ
Φλώρινα: ΡΑ
Φωκίδα (Άμφισσα): ΑΜ
Χαλκιδική (Πολύγυρος): ΧΚ, ΜΑ
Χανιά: ΧΝ, ΧΒ, ΤΥ
Χίος: ΧΙ, ΧΟ

Όπως προαναφέραμε, πέρα από τις άσπρες πινακίδες που ενσωματώνονται στα ΙΧ, υπάρχουν και διαφορετικού χρώματος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι πορτοκαλί για τα κρατικά αυτοκίνητα, και οι οι γαλάζιες για το Διπλωματικό Σώμα.

 

 

https://www.carandmotor.gr/nea/ti-simainoyn-grammata-stis-pinakides-aytokiniton

 

Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι στον κόσμο – Η Τέιλορ Σουίφτ για πρώτη φορά στη λίστα

 


Οι δισεκατομμυριούχοι είναι περισσότεροι και πλουσιότεροι από ποτέ. Και ανάμεσά τους- για πρώτη φορά- συγκαταλέγεται η Τέιλορ Σουίφτ, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes.

Φέτος η λίστα του περιοδικού με τους δισεκατομμυριούχους περιλαμβάνει 2.781 άτομα, 141 περισσότερα από πέρυσι και 26 πάνω από το ρεκόρ που καταγράφηκε το 2021.

Επιπλέον, οι δισεκατομμυριούχοι είναι πλουσιότεροι από ποτέ. H περιουσία όσων μπήκαν στη λίστα φτάνει τα 14,2 τρισεκατομμύρια. Δηλαδή, ξεπερνά κατά 2 τρισ. το περσινό σύνολο και κατά 1,1 τρισ. το ρεκόρ που είχε γίνει πριν από τρία χρόνια.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Στην κορυφή της λίστας είναι γνώρισμα πρόσωπα. Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης του ομίλου LVMH. Η περιουσία του Γάλλου μεγιστάνα και της οικογένειάς του υπολογίζεται σε 233 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεύτερος στη λίστα είναι ο Έλον Μασκ, με 195 δισεκατομμύρια και ακολουθούν ο Τζεφ Μπέζος (194 δισ.) και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (177 δισ.).


 

 


 

Πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο- για τέταρτη διαδοχική χρονιά- είναι η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέ. Η περιουσία της κληρονόμου της L’Oreal αυξήθηκε κατά 19 δισ. τους τελευταίους 12 μήνες και πλέον ανέρχεται σε 99,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η λίστα του Forbes περιλαμβάνει συνολικά 369 γυναίκες δισεκατομμυριούχους (αποτελούν το 13,3%) και η περιουσία τους αθροιστικά φτάνει τα 1,8 τρισεκατομμύρια.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, με τον αριθμό- ρεκόρ των 813, η περιουσία των οποίων είναι 5,7 τρισεκατομμύρια συνολικά. Η Κίνα παραμένει δεύτερη, με 473 δισεκατομμυριούχους (1,7 τρισ. η περιουσία τους αθροιστικά) και ακολουθεί η Ινδία με 200.

Η Τέιλορ Σουίφτ, ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Κριστιάν Λουμπουτέν

Συνολικά 265 δισεκατομμυριούχοι είναι οι νεοεισερχόμενοι στη λίστα του Forbes, ανάμεσά τους και η Τέιλορ Σουίφτ.

Μπορεί 2.545η θέση που έχει στη λίστα να φαντάζει «ταπεινή», αλλά η περιουσία της ανέρχεται σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή προέρχεται από την παγκόσμια περιοδεία της, Eras Tour, που έσπασε ρεκόρ, την αξία του καταλόγου των τραγουδιών της και τα ακίνητα που έχει η ποπ σταρ.

Στους νέους δισεκατομμυριούχους είναι επίσης μεταξύ άλλων ο θρύλος του NBA Μάτζικ Τζόνσον (1,2 δισ. δολάρια), ο σχεδιαστής Κριστιάν Λουμπουτέν (1,2 δισ.) και ο δημιουργός του ChatGPT, Σαμ Άλτμαν (1 δισ.). 

 

 

https://www.dnews.gr/eidhseis/kosmos/466771/forbes-aftoi-einai-oi-plousioteroi-ston-kosmo-i-teilor-souift-gia-proti-fora-sti-lista

 

PCLinuxOS 2024.04 [DOWNLOAD]

 


“Το PCLinuxOS 2024.04 Full Edition κυκλοφόρησε και είναι διαθέσιμο για λήψη. Διαθέτει τον τελευταίο Linux Kernel, όλες τις τελευταίες KDE Εφαρμογές, το νεότερο KDE Framework, και το KDE τελευταίο Plasma. Η επόμενη ενημέρωση θα φέρει το KDE Plasma 6 με Wayland”

Χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης

Kernel 6.6.25 Safe xz Pipewire Sound Server (replaces Pulseaudio sound server) KDE Plasma Frameworks 5.115 KDE Plasma 5.27.11 KDE Applications 23.08.5 Mate Desktop 1.28.2 XFCE Desktop 4.18 Updated applications on ISOs and in the software repository.

 

 


                                                             DOWNLOAD CLICK HERE  

 

 Η διανομή είναι ιδανική για τους χρήστες των Windows που θέλουν να πειραματιστούν με το Linux, ή σκέφτονται να αλλάξουν λειτουργικό σύστημα. Βέβαια θα πρέπει να αναφέρω, ότι αν θέλετε να αρχίσετε τώρα με το linux, καλύτερα να δοκιμάσετε με το MX. Όσοι από εσάς το σκέφτονται πραγματικά, καλό θα ήταν να διαβάσετε και τις παρακάτω δημοσιεύσεις:

 


 

https://iguru.gr/pclinuxos-2024-04-skefteste-antikatastasi-ton-windows/

 

 

 

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ

 


Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Κωτσόβολος από την Currys plc με την οποία επιταχύνει σημαντικά τον μετασχηματισμό της σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά της λιανικής.

Η εξαγορά ολοκληρώθηκε έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης 200 εκατ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16.

Η εξαγορά της Κωτσόβολος ολοκληρώθηκε μετά και τις συνήθεις για τέτοιες συναλλαγές εγκρίσεις από αρμόδιες αρχές, περιλαμβανομένης της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η ΔΕΗ χρηματοδότησε την εξαγορά μέσω ιδίων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ένταξη της Κωτσόβολος στον Όμιλο ΔΕΗ αποτελεί μία στρατηγική κίνηση, καθώς βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με την πελατοκεντρική στρατηγική που έχει χαράξει ο Όμιλος, σύμφωνα με το business plan που ανακοίνωσε η διοίκηση στο Capital Markets Day 2024 στο Λονδίνο.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Κωτσόβολος, ο Όμιλος ΔΕΗ έχει πλέον στο δυναμικό της ένα αγαπημένο brand και ένα ευρύ δίκτυο 97 φυσικών καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο, εκ των οποίων τα 27 megastores. Πέραν των φυσικών καταστημάτων, ο Όμιλος ΔΕΗ απέκτησε και ένα ολοκληρωμένο, πανελλαδικό, δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας με δικές του αποθήκες, ιδιόκτητο στόλο οχημάτων και ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών για εγκαταστάσεις συσκευών. Επίσης, κατέχει πλέον και ένα πολυκαναλικό (omnichannel) δίκτυο πωλήσεων που, εκτός από τα φυσικά καταστήματα, περιλαμβάνει call center και ένα επιτυχημένο e-shop (kotsovolos.gr).

Στην εποχή του νέου εξηλεκτρισμού, η εξαγορά της Κωτσόβολος δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ, να οικοδομήσει άμεσα μια νέα σχέση με τους πελάτες της, μέσω ενός υφιστάμενου και ισχυρού δικτύου καταστημάτων και logistics, αξιοποιώντας παράλληλα ένα κορυφαίο brand για προϊόντα γύρω από το σπίτι. Παράλληλα, η ΔΕΗ μπορεί να επικεντρωθεί και να αναπτύξει άμεσα λύσεις προστιθέμενης αξίας γύρω από τα βασικά προϊόντα της, ενώ έχει και την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί επιπλέον συνέργειες (δίκτυο εγκαταστατών, τηλεφωνικά κέντρα κ.λπ.) για την επίτευξη καλύτερης εμπειρίας του πελάτη.

Σημειώνεται ότι η εξαγορά της Κωτσόβολος εξοικονομεί για τον Όμιλο ΔΕΗ περίπου 100 εκατ. ευρώ τα οποία ο Όμιλος προόριζε για την δημιουργία δικτύου logistics και υποδομών μεταφορών αλλά και συστημάτων πληροφορικής για τη διαχείρισή τους.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΔΕΗ, Γεώργιος Στάσσης, δήλωσε: «Στόχος μας στον Όμιλο ΔΕΗ είναι να είμαστε η πρώτη επιλογή των πελατών, όχι από συνήθεια, αλλά επειδή είμαστε η πιο σύγχρονη και πιο φιλική στο περιβάλλον και στους καταναλωτές εταιρεία. Ένας ολοκληρωμένος, πελατοκεντρικός πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών σε ψηφιακό και φυσικό επίπεδο. Η ένταξη της Κωτσόβολος στο group, ως μέρος του επενδυτικού μας πλάνου ύψους €9 δισ., μας φέρνει πολύ πιο κοντά στον στόχο μας πολύ γρηγορότερα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά το προηγούμενο διάστημα για την ολοκλήρωση της εξαγοράς. Σήμερα ξεκινάει μια νέα σχέση με τους πελάτες μας, με φιλοδοξία να τους βοηθήσουμε να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα οφέλη του πράσινου ενεργειακού μέλλοντος και τις δυνατότητές που δημιουργεί η εποχή του νέου εξηλεκτρισμού».

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η δικηγορική εταιρεία Β. Βύζας – Γ. Κατρινάκης, ως νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ στο πλαίσιο της εξαγοράς. 

 

 https://www.dnews.gr/eidhseis/business-news/467885/oloklirothike-i-eksagora-tis-kotsovolos-apo-ti-dei

Xiaomi SU7: Στούκαρε με Mercedes και την έκανε σμπαράλια

 


Αυτές τις ώρες κυκλοφορούν φωτογραφίες στο διαδίκτυο από το πρώτο τροχαίο με το Xiaomi SU7. Το αυτοκίνητο φαίνεται πως τράκαρε με μια λευκή Mercedes και μπορούμε να δούμε τις ζημιές που υπέστησαν τα δύο οχήματα.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε σημαντικές ζημιές και στα δύο αυτοκίνητα, όμως η Mercedes φαίνεται να έχει την μεγαλύτερή, με σπασμένη την μάσκα στην δεξιά πλευρά, παραμορφωμένο καπό και διαλυμένη όλη την πρόσοψη.

Το Xiaomi XU7 φαίνεται να είναι σε καλύτερη κατάσταση, με χτυπημένη όλη την δεξιά πλευρά της, ενώ παρατηρούμε πως έχουν ανοίξει οι αερόσακοί. Βέβαια το Xiaomi SU7 είναι και πιο βαρύ όχημα.

 

 Ο «Big Lizi Qiqili», γνωστός influencer στην Κίνα, κινηματογραφούσε στο σημείο του ατυχήματος, όταν έγινε το ατύχημα και για αυτό τράβηξε και τις φωτογραφίες. To Xiaomi SU7 του ανήκει και ένας συνάδελφος κινηματογραφούσε την ώρα του τροχαίου. Για κάποιο λόγο και οι δύο πλευρές είχαν πράσινο σηματοδότη και η αστυνομία μετά από επιθεώρηση του υλικού από την τροχαία, παραδέχθηκε πως ήταν πρόβλημα στα φανάρια και την πλήρη ευθηνή έχει η τροχαία.

 

 Στην συνέχεια είχαμε δεδομένα για την κατάσταση των οχημάτων. Το Xiaomi SU7 αναγνώρισε με επιτυχία το τρακάρισμα και κάλεσε αμέσως την τροχαία για να επιβεβαιώσει την σύγκρουση. Όλοι οι αερόσακοι του οχήματος άνοιξαν με επιτυχία και όλη η καμπίνα δεν είχε καμία ζημιά, ενώ όλα τα όργανα έμειναν στην θέση τους, παρά την δυνατή σύγκρουση.

 

 


 

 

 

Οι χτυπημένες πόρτες φαίνεται να λειτουργούσαν κανονικά μετά την πρόσκρουση και άνοιγαν ηλεκτρονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα, ώστε να βγουν τα άτομα που επέβαιναν στο όχημα.

Το όχημα πήγε στο service για επισκευή. Οι οδηγοί των δύο οχημάτων την γλύτωσαν με πολύ ελαφριά τραύματα. Μετά το ατύχημα, ο influencer θύμισε σε όλους να βάζουν την ασφάλεια πάνω από όλα.

 

 https://techmaniacs.gr/xiaomi-su7-stoykare-me-mercedes-kai-tin-ekane-smparalia/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...