Από τον «Τιτανικό» και το «Braveheart» μέχρι τους «Πειρατές της Καραϊβικής» και το «Δωμάτιο Πανικού»
Ακόμα και τα μεγαλύτερα στούντιο του Χόλιγουντ δεν γλιτώνουν τις «γκάφες», όπως φαίνεται από τη λίστα με μεγάλα κινηματογραφικά λάθη που δημοσιεύει η εφημερίδα Mirror και που αποκαλύπτουν τεράστιες ιστορικές ανακρίβειες και παραλείψεις σε πετυχημένα blockbuster.Δείτε παρακάτω μεγάλα λάθη σε πανάκριβες παραγωγές του Χόλιγουντ, τα οποία πιθανόν να μην έχετε προσέξει ποτέ
1. Braveheart
Μπορεί ο Μελ Γκίμπσον να έδειχνε τέλειος με το κιλτ, ωστόσο το παραδοσιακό σκωτσέζικο ένδυμα ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα, ενώ η πλοκή της ταινίας τοποθετείται χρονιά τον 1300 μ.Χ.
2. Django ο Τιμωρός
Τα γυαλιά ηλίου ανακαλύφθηκαν το 1929 και ακόμα και τότε τα φορούσαν μόνο άνθρωποι με φωτοευαισθησία, για ιατρικούς σκοπούς. Πώς λοιπόν θα μπορούσε να τα φορά ο ομώνυμος χαρακτήρας της ταινίας το 1858;
3. Τιτανικός
Αν και πρωταγωνιστής που υποδύεται ο γοητευτικός Λεονάρντο ντι Κάπριο πεθαίνει το 1912, νωρίτερα στην ταινία λέει ότι ο πατέρας του ψάρευε στη Λίμνη Γουισότα. Ωστόσο αυτή τη λίμνη δημιουργήθηκε μόλις το 1917, όταν χτίστηκε το φράγμα στην περιοχή.
4. Δωμάτιο Πανικού
Σε αυτήν την ταινία, η Τζόντι Φόστερ γεμίζει ένα δωμάτιο με προπάνιο και μετά βάζει φωτιά στο αέριο, ενώ εκείνη και η κόρη της κουλουριάζονται στο πάτωμα για να προστατευτούν. Όμως η Τζόντι πρέπει να είχε μείνει... μετεξεταστέα στη Χημεία, αφού το εν λόγω αεριο είναι πιο βαρύ από τον αέρα. Γιατί λοιπόν δεν έγιναν κάρβουνο;
5. Επιστροφή στο Μέλλον
Η πινακίδα «OUTATIME» που έχουν στην DeLorean τους ο Μάρτι ΜακΦλάι και ο Ντοκ Μπράουν ξεπερνά κατά ένα γράμμα το νόμιμο μέγεθος των πινακίδων της Καλιφόρνια. Άρα εκτός από τους νόμους του χωροχρόνου, οι δυο ήρωες καταπατούν και τους πολιτειακούς νόμους!
6. Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου
Μπορεί οι ήρωες της ταινίας να ταξίδεψαν στη Σιγκαπούρη, ωστόσο αυτή τη πόλη δεν είχε καν ιδρυθεί το 1720, τη χρονολογία δηλαδή που τοποθετείται η πλοκή της ταινίας.
7. Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ
Σε αυτήν την κλασική ταινία που βασίστηκε σε βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, ο ήρωας που είναι κρατούμενος σε φυλακή καλύπτει την τρύπα που σκάβει για την απόδρασή του με ένα πόστερ της Ράκελ Γουελς από την ταινία One Million Years BC. Πού είναι το λάθος; Αυτή η ταινία κυκλοφόρησε το 1967, ακριβώς έναν χρόνο αφότου ο πρωταγωνιστής το έσκασε τελικά από το κελί του.
8. Τα Πάθη του Χριστού
Αυτό είναι κάπως προφανές και σίγουρα σας... τράβηξε την προσοχή. Παρόλο που ο Ιησούς έζησε στην περιοχή της Μέσης Ανατολή, στο φιλμ τον υποδύεται ο Jim Caviezel, του οποίου το δέρμα όχι μόνο δεν είναι σκούρο αλλά δεν έχει ούτε καν ένα... ελαφρύ μαύρισμα από τον ήλιο.
http://www.protothema.gr/zoi/article/606731/okto-terastia-lathi-se-tainies-tou-holigoud-pou-den-prosexate-pote/
http://kafedakigr.blogspot.com/2016/09/blog-post_4.html
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...