Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκινούν οι δεσμεύσεις χρημάτων από τους λογαριασμούς μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου

Με συνοπτικές διαδικασίες θα προχωρούν εφεξής οι κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη προς την Εφορία άνω των 70.000 ευρώ.
Απόφαση του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γ. Μπάκα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης περιγράφει τη διαδικασία που θα ακολουθείται εφεξής για τη δέσμευση χρηματικών απαιτήσεων σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου και την επιβολή κατασχέσεων στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων με ηλεκτρονικά μέσα.
Αρχικά η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα δημιουργήσει ηλεκτρονική λίστα στην οποία θα αποτυπώνονται όσοι έχουν μη ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 70.000 ευρώ.
Η σχετική λίστα θα αποσταλεί μαζικά σε όλες τις τράπεζες οι οποίες θα κάνουν μια διασταύρωση με τα στοιχεία των πελατών τους και μέσα σε δύο ημέρες θα επιστρέψουν τη λίστα στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχοντας δεσμεύσει ήδη τα ποσά των καταθέσεων .
Εν συνεχεία η ΓΓΔΕ θα αναρτά στο Taxisnet τη σχετική λίστα, ώστε οι εφορίες να ενημερώνονται για τις δεσμεύσεις και να προχωρούν στην έκδοση εντολών κατάσχεσης, κάτι που πρέπει να γίνεται το αργότερο εντός πέντε ημερών.
Σημειώνεται πως το μέτρο της δέσμευσης παρέχει το δικαίωμα στη φορολογική διοίκηση να ικανοποιεί κατά προτεραιότητα τις απαιτήσεις της από τις δεσμευθείσες χρηματικές απαιτήσεις, με επίσπευση των προβλεπόμενων διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης.
Από τη δέσμευση θα εξαιρούνται οι ακατάσχετοι λογαριασμοί των οφειλετών έως το ποσό των 1.250 ευρώ, αλλά και ποσά που καταβάλλονται με χρέωση των τηρούμενων, από τον οφειλέτη, λογαριασμών σε αντίστοιχη πίστωση λογαριασμών του Δημοσίου για την εκπλήρωση φορολογικών ή άλλων υποχρεώσεών του προς αυτό και ποσά που προορίζονται για την έκδοση τραπεζικών επιταγών σε διαταγή Ελληνικού Δημοσίου.
Στον κατάλογο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ δεν θα περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο, με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή πράξης διοικητικού οργάνου.
 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
http://www.cnn.gr/money/story/15861/xekinoyn-oi-desmeyseis-xrimaton-apo-toys-logariasmoys-megaloofeileton-toy-dimosioy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...