Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Χαμός στον ΟΑΕΔ στα Χανιά!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τι μπορεί να είναι χειρότερο από να αναγκαστεί κάποιος να περάσει την "πόρτα" του ΟΑΕΔ; Μα να μην μπορεί να περάσει την πόρτα του ΟΑΕΔ. 
Και γιατί να θέλει κάποιος να περάσει την πόρτα του ΟΑΕΔ και να μην μπορεί; Μα γιατί μπορεί να "φάει πόρτα" από... τον ΟΑΕΔ. Και γιατί να συμβεί αυτό; Μα για την καλύτερη εξυπηρέτησή του.
Αν όλα τα παραπάνω δημιουργούν σύγχυση και προκαλούν νέα ερωτηματικά, τότε μια βόλτα από τον ΟΑΕΔ στα Χανιά, λύνει όλες αυτές τις απορίες (ίσως δημιουργώντας σε κάποιους νέες).
Εδώ και περίπου ένα μήνα, στο υποκατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Τζανακάκη, οι άνεργοι που θέλουν να εγγραφούν στους καταλόγους του Οργανισμού, περιμένουν στο πεζοδρόμιο, έξω από το κτίριο, μιας και τους απαγορεύεται, μετά από απόφαση του Προϊσταμένου του υποκαταστήματος,  η είσοδος με το αιτιολογικό ότι ο συνωστισμός στην κεντρική αίθουσα του Οργανισμού, διαταρράσει την εύρυθμη λειτουργία. Υπάλληλος security, που βρίσκεται στο κατώφλι της εξωτερικής πόρτας, μοιράζει νουμεράκια και κατευθύνει τους ανέργους, όταν έρθει η ώρα τους, μέσα στο κτίριο....


Ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης, ερωτηθείς για ποιό λόγο ακολουθείται αυτή η διαδικασία, απάντησε ότι επειιδή με τη λήξη της τουριστικής περιόδου, γίνονται χιλιάδες εγγραφές ανέργων, φέτος και σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, ακολουθήθηκε μια νέα πρακτική, η οποία όπως είπε, βοήθησε και στην γρηγορότερη και χωρίς ταλαιπωρία εγγραφή των ανέργων. Μέρος αυτής της πρακτικής είναι και η αναμονή έξω από το κτίριο.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού  Χανίων και το Εργατικό Κέντρο, και για να μην επαναληφθούν, όπως εξήγησε ο κ. Μιχελάκης, εικόνες του παρελθόντος όπου κάθε Νοέμβρη, από τα ξημερώματα, έξω από την πόρτα του ΟΑΕΔ, στήνονταν 400-500 άτομα τα οποία μπορεί να περίμεναν για ώρες και να μην εξυπηρετούνταν τελικά, ακολούθησε την εξής διαδικασία: Οι άνεργοι πήγαιναν πρώτα από το Εργατικό Κέντρο, έπαιρναν ένα νούμερο που αντιστοιχούσε σε ένα είδος ραντεβού, για συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα που κυμαίνονταν στο εύρος μιας ώρας και με τον υπολογισμό ότι στο διάστημα αυτό θα εξυπηρετηθούν περίπου 40 με 45 άτομα.. Δηλαδή όποιος είχε το 40, πήγαινε στον ΟΑΕΔ την πρώτη ώρα, το 120 την τρίτη ώρα κτλ. Στην πόρτα του ΟΑΕΔ, ο υπάλληλος security αλλά και ένα μηχάνημα που ενημέρωνε για τη σειρά εξυπηρέτησης στα κισέ, καθόριζαν ποιός θα περάσει μέσα. Όσοι είχαν να διεκπεραιώσουν υπόθεση που αφορούσε επίδομα μητρότητας, κάποια βεβαίωση ή κάποιο πρόγραμμα είχαν "ελεύθερη" είσοδο. Οι υπόλοιποι περίμεναν έξω, για μικρό χρονικό διάστημα. Το σύστημα αυτό οδήγησε στο να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ,  8.300 άνεργοι μόνο τον μήνα Νοέμβρη, χωρίς να επαναληφθούν οι ουρές ταλαιπωρίας του παρελθόντος. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε η υπηρεσία έχει δεχτεί πολλά συγχαρητήρια για αυτήν την πρακτική.


 http://flashnews.gr/post/253105/phge-ston-oaed-sta-xania-kai-efage-porta-gia-to-kalo-toy-fwto

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...