Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Δείτε πως μπορείτε να προστατευτείτε από το ενοχλητικό τσίμπημα του κουνουπιού



Eπειδή το καλοκαίρι έφτασε και τα κουνούπια έχουν ήδη κάνει την έμφανισή τους, δείτε πώς μπορούμε να προστατευτούμε από το ενοχλητικό τσίμπημά τους με φυσικό τρόπο.

1. Πολλά φυτά όπως το :Δενδρολίβανο, βασιλικός, φασκόμηλο, δυόσμος, λεμονόχορτο, ευκάλυπτος, λεβάντα, σκόρδο, γεράνι, μελισσόχορτο,τα κρεμμύδια, το θυμάρι, η καλέντουλα και η καλαμίνθη διώχνουν τα κουνούπια. Φυτέψτε τα οπουδήποτε γύρω από το σπίτι και κυρίως κοντά σε ανοίγματα (πόρτες και παράθυρα) ή προμηθευτείτε τα αντίστοιχα αιθέρια έλαια.

2. Αν βρίσκεστε έξω και ψήνετε μπορείτε να ρίξετε κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω βότανα (αποξηραμένα) στα κάρβουνα!

3. Διαλύουμε αιθέρια έλαια της επιλογής μας (κάποιο από τα παραπάνω) σε νερό ή σε νερό και οινόπνευμα και ψεκάζουμε τους τοίχους και τα φυτά εξωτερικά και εσωτερικά του σπιτιού κάθε 15-20 μέρες. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαμε να βράσουμε κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω βότανα και να χρησιμοποιήσουμε το «αντικουνουπικό αφέψημα» σε ψεκαστήρι πάλι στους τοίχους, τα φυτά ή και πάνω μας.

4. Αρχίζουμε να καταναλώνουμε βιταμίνη Β1. Έχει αποδειχθεί πως η επαρκής λήψη της συγκεκριμένης βιταμίνης δρα κατά των τσιμπημάτων των κουνουπιών. Αυτή η βιταμίνη περιέχεται στους ηλιόσπορους, στα κορν φλαϊκς, στα φουντούκια κ.α

5. Αντίθετα θα πρέπει να αποφεύγουμε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως τις μπανάνες (τουλάχιστον για την περίοδο του καλοκαιριού). Διότι έχει αποδειχθεί πως το γαλακτικό οξύ που παράγεται μετά την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο έλκει τα κουνούπια.

6. Τα κουνούπια έλκονται από τα σκούρα ρούχα άρα καλό είναι να φοράμε ανοιχτής απόχρωσης ρούχα.

7. Εξίσου θελκτικά για τα κουνούπια είναι όλα τα φρουτένια και λουλουδάτα αρώματα.

8. Οι μυρωδιές που απωθούν τα κουνούπια είναι του ξιδιού και του σκόρδου.

9. Για να φτιάξουμε την δικιά μας απωθητική ουσία προσθέτουμε 7-10 σταγόνες από αιθέρια έλαια σε 2 κουταλιές της σούπας από φυτικό έλαιο και αναμιγνύουμε σε ένα γυάλινο δοχείο. Προσοχή τα αιθέρια έλαια είναι αρκετά ισχυρά και μπορούν να ενοχλήσουν τα ευαίσθητα άτομα για αυτό πρέπει να γίνεται δοκιμή πρώτα σε ένα μικρό σημείο του σώματος, για τυχόν αλλεργίες. Αλείφουμε λίγες σταγόνες στο δέρμα μας ή στα ρούχα μας. Οι έγκυοι πρέπει να συζητήσουν με το γιατρό τους για τη χρήση οποιουδήποτε αιθέριου λαδιού.

10. Οι καρποί και οι αστράγαλοι είναι τα αγαπημένα σημεία των κουνουπιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λαδάκι που αναφέρθηκε παραπάνω ή να τρίψετε λίγο φρέσκο δυόσμο, βασιλικό ή μελισσόχορτο σε αυτά τα σημεία (ή και σε άλλα εκτεθειμένα) για να αποφύγετε μια επιδρομή από κουνούπια.
Αν παρόλα αυτά δεν καταφέραμε να ξεφύγουμε από τα τσιμπήματα, μπορούμε να καταπραΰνουμε την αίσθηση της φαγούρας με μία κρέμα από ίσα μέρη νερό και μαγειρική σόδα και να την εφαρμόσουμε τοπικά στο σημείο που θέλουμε για άμεση ανακούφιση. Άλλες πολύ καλές λύσεις είναι να τρίψουμε πάνω στο επίμαχο σημείο μία σκελίδα σκόρδο, φρέσκα φύλλα μαντζουράνας ή να ρίξουμε λίγο χυμό λεμονιού.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/05/blog-post_9717.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...