Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές 2014: Πότε ψηφίζουμε


Πιο συγκεκριμένα, οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Μαΐου μαζί με τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών, ενώ την Κυριακή στις 18 Μαΐου θα γίνει ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών.
Από την άλλη, δεν έλειψαν και οι οξείς κοινοβουλευτικές κόντρες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με επίκεντρο την αποσυρθείσα και επανακατατεθείσα ρύθμιση για την απαγόρευση του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε ομογενείς και νόμιμους μετανάστες.
Μάλιστα, αναφερόμενος στο θέμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής ρύθμισης επικαλούμενος την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική τη δυνατότητα συμμετοχής των μεταναστών στις εκλογές.
Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και επικαλούμενος και εκείνος την απόφαση του ΣτΕ, ξεκαθάρισε ότι «αν δεν το κάνουμε αυτό, την επομένη των εκλογών που κάποιος πολίτης θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θα ακυρώσει τη διαδικασία για να πάμε ξανά σε εκλογές αφού φέρουμε τη ρύθμιση αυτή που δεν θέλετε. Ολες οι αποφάσεις είναι σεβαστές, μας αρέσουν δεν μας αρέσουν».
Από την άλλη, επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), αναρωτώμενος προς τους κυβερνώντες αν πιστεύουν «ότι θα μαζέψετε ψήφους με το να κόβετε την ψήφο των νόμιμων μεταναστών, αλλάζοντας την Κυριακή των ευρωεκλογών και ότι θα γλιτώσετε. Δεν θα γλιτώσετε όμως», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στην αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των ευρωβουλευτών με σταυροδοσία έκανε λόγο για «απόπειρα νόθευσης των εκλογών».
Τέλος, για τερτίπια και κολπάκια εκ μέρους της κυβέρνησης έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Β. Καπερνάρος, ενώ οπισθοδρόμηση χαρακτήρισε τη μη ψήφο των μεταναστών ο Ν. Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ. Υπέρ της διεξαγωγής των ευρωεκλογών την πρώτη Κυριακή τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, ενώ δήλωσε ότι το κόμμα τους είναι υπέρ της λίστας και όχι του σταυρού.

Read : http://www.neolaia.gr/2014/02/13/eurwekloges-autodioikhtikes-2014/#ixzz30xjFfvsV

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...