Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ο λαός της Βραζιλίας λέει "Όχι" στο Μουντιάλ

Ο λαός της Βραζιλίας βγήκε στους δρόμους ενάντια στο Μουντιάλ, συγκρούστηκε, δέχτηκε καταστολή, ζήτησε να ζήσει κι όχι να παίξει μπάλα.

Ο βραζιλιάνικος λαός βγήκε στους δρόμους διαμαρτυρόμενος για την αύξηση των εισιτηρίων στις δημόσιες συγκοινωνίες και για τις υπέρογκες δαπάνες του Μουντιάλ του 2014. Οι ειδικές δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ και σκληρή καταστολή. Ήταν οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχει γνωρίσει η χώρα μετά το 1992.

Από τον Ιούνη μέχρι τους εκπαιδευτικούς του Οκτώβρη

Τον Ιούνη οι δρόμοι των πόλεων της Βραζιλίας πλημμύρισαν από τουλάχιστον 1.000.000 διαδηλωτές. Κατά τη δέκατη μέρα της κοινωνικής εξέγερσης, υπήρξε και ο πρώτος νεκρός. Παρά μια μείωση στις τιμές των εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που είχε γίνει έπειτα από μερικές μέρες διαδηλώσεων, οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν διεκδικώντας ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες και καταγγέλλοντας τις υπέρογκες δαπάνες για την διοργάνωση του Μουντιάλ 2014 και τα πανάκριβα εισιτήριά του. Τότε ο Πελέ έβαλε ίσως το μεγαλύτερο... αυτογκόλ στην ιστορία του: Κάλεσε τους χιλιάδες διαδηλωτές να φύγουν από τους δρόμους και να αφοσιωθούν στο ποδόσφαιρο. Σε μια σύντομη τηλεοπτική του εμφάνιση στο δίκτυο O Globo TV, ο Πελέ δήλωσε: «Ας ξεχάσουμε όλη αυτή την αναταραχή που συμβαίνει στη Βραζιλία, όλες αυτές τις διαδηλώσεις και ας θυμηθούμε ότι η εθνική μας ομάδα είναι η χώρα μας και το αίμα μας».

Αυτές οι δηλώσεις εξόργισαν τους Βραζιλιάνους με αποτέλεσμα να τον χλευάσουν χωρίς… έλεος στα social media. Μετά τις αντιδράσεις, ο Πελέ αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τη στήριξή του στις ειρηνικές διαδηλώσεις.

Ύστερα από νύχτες σκληρής καταστολής, που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες τραυματίες, φτάσαμε στον Οκτώβρη. Οι εκπαιδευτικοί απεργούσαν επί 53 ημέρες απαιτώντας αυξήσεις μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους. Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν, σύμφωνα με το σωματείο τους, περίπου 50.000 διαδηλωτές, ενώ ζητούσαν την αντικατάσταση του σχεδίου για την παιδεία, από το σχέδιο που είχε ετοιμάσει το συνδικάτο των εκπαιδευτικών. 

Κι έτσι λίγο-λίγο, ανάμεσα σε τραυματίες, σκληρή καταστολή, με το λαό της εξεγερμένο, η Βραζιλία πλησιάζει στο Μουντιάλ του 2014. Αλλά δεν πανηγυρίζει.

left.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3616.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...