Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ούτε σήμερα θα ανοίξουν οι τράπεζες στην Κύπρο

 Ούτε σήμερα θα ανοίξουν οι τράπεζες στην Κύπρο
 
 
Παρατείνεται η «ασφυξία» στην κυπριακή αγορά, καθώς οι τράπεζες στην Κύπρο θα παραμείνουν κλειστές και σήμερα, Τρίτη, αλλά και αύριο, Τετάρτη. 
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, κ. Μιχάλη Σαρρή, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, κ. Πανίκο Δημητριαδή, αποφασίστηκε όλες οι τράπεζες στη Μεγαλόνησο να παραμείνουν κλειστές και να ανοίξουν την Πέμπτη. Να σημειωθεί πως πριν από την ολική ανατροπή στο θέμα της επαναλειτουργίας των κυπριακών τραπεζών που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, αναμενόταν σήμερα  να ανοίξουν όλα τα τραπεζικά ιδρύματα εκτός από εκείνα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής.
Την ίδια ώρα, παρά τις πιέσεις να μην υπάρχουν περιορισμοί στις συναλλαγές με τις τράπεζες στην Κύπρο, εκτός Λαϊκής και Κύπρου, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), από τις μέχρι τώρα πληροφορίες παραμένει το πλαφόν των 100 ευρώ στις συναλλαγές. Το γεγονός αυτό, μαζί με την καθυστέρηση του ανοίγματος των τραπεζών στην Κύπρο, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα  τόσο με την προμήθεια των βασικών αγαθών, όσο και με τους εργαζομένους στον τραπεζικό τομέα.
Θυμίζουμε πως μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου το ημερήσιο όριο αναλήψεων μετρητών από τις κυπριακές τράπεζες ήταν 500 ευρώ.
Από την Παρασκευή, λόγω έλλειψης ρευστότητας, το όριο αναλήψεων κατέβηκε στα 260 ευρώ την ημέρα για όλες τις τράπεζες.
Περίπου στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα δηλαδή που ξεκινούσε η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, έγινε γνωστό ότι το ημερήσιο όριο αναλήψεων από τα ATM της κεντρικής τράπεζας Κύπρου περιορίστηκε στα 100 ευρώ. Όσον αφορά στην Λαϊκή τράπεζα το νέο μέτρο άρχισε να εφαρμόζεται στη μία το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου.
Να σημειωθεί πως εβδομαδιαίο όριο ανάληψης χρημάτων ανά καταθέτη από τα γκισέ των τραπεζών ετοιμάζεται να θέσει η κυπριακή κυβέρνηση στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που θα ληφθούν για να αποφευχθεί η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος με το που θα ανοίξουν οι τράπεζες. Σε περίπτωση που ο ο καταθέτης δεν ξοδέψει όλο το ποσό αυτό, το υπόλοιπο που θα περισσέψει θα μπορεί να προστεθεί στις αναλήψεις του δικαιούχου για την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη πιο θα είναι το ύψος του ποσού αυτού.
Επίσης θα απαγορευτούν όλες οι μετακινήσεις χρημάτων προς το εξωτερικό και θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή που θα εξετάζει τα όποια αιτήματα και θα δίνει εξουσιοδότηση. Τα ειδικά αυτά μέτρα εκτιμάται ότι έχουν ισχύ από 3 έως 6 μήνες.
http://troktiko.eu/2013/03/oute-simera-tha-anoixoun-oi-trapezes-sthn-kupro/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...