Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Σε ποια χώρα «τελειώνουν» τα κέρματα ενός και δύο σεντ του ευρώ

Από του χρόνου η Ιταλία θα σταματήσει να κόβει κέρματα του ενός και δύο λεπτών του ευρώ, προς μεγάλη ικανοποίηση των σερβιτόρων, όχι όμως και των καταναλωτών. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθει τη διαδικασία.
Η Ιταλία ακολουθεί έτσι το παράδειγμα δύο άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως σημειώνει το σχετικό τηλεγράφημα της Deutche Welle.


Όπως η Ολλανδία και η Νορβηγία

Από τον ερχόμενο Ιανουάριο, στο ιταλικό νομισματοκοπείο δεν θα κόβονται πλέον κέρματα του ενός και δύο λεπτών του ευρώ.
Η απόφαση ελήφθη από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αναμένεται τώρα να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση με ειδικό διάταγμα.




Η όλη πρωτοβουλία ανήκει στην κυβερνητική πλειοψηφία Κεντροαριστεράς – Κέντρου και μέρους της Κεντροδεξιάς και η τελική έγκρισή της θεωρείται σίγουρη.
Ο κύριος στόχος είναι να γίνει πιο απλή η καθημερινή ζωή των Iταλών, ώστε να μην αναγκάζονται να έχουν πάντα το πορτοφόλι τους γεμάτο ψιλά.

Μια ταλαιπωρία άνευ ουσιαστικής αιτίας, που αφορά και τους εμπόρους, κυρίως σε μια χώρα σαν την Ιταλία, στην οποία δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένη η χρήση του λεγόμενου «ηλεκτρονικού χρήματος».
Διαφωνούν οι καταναλωτές

Με την νέα αυτή απόφαση θα ικανοποιηθούν, μάλλον, και οι σερβιτόροι των καφέ – μπαρ. Διότι τα κέρματα του ενός και δυο λεπτών του ευρώ, δεν χρησίμευαν ούτε για ουσιαστικό φιλοδώρημα.
Δεν λείπουν βέβαια και οι αιτίες ανησυχίας. Οι ιταλικές ενώσεις για τα δικαιώματα των καταναλωτών πιστεύουν ότι σχεδόν όλα τα καταστήματα θα στρογγυλέψουν τις τιμές προς τα πάνω.
Μια οικονομική ζημιά για τους πολίτες, η οποία μπορεί να προστεθεί στις σαφώς αρνητικότερες συνέπειες που υπέστησαν οι Ιταλοί με την υιοθέτηση του ευρώ, όταν οι τιμές στα τρόφιμα, σπίτια και είδη ρουχισμού, σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν.
Η κυβέρνηση της Ρώμης διαβεβαιώνει βέβαια τους Ιταλούς ότι θα παρακολουθήσει στενά την όλη διαδικασία για να αποφύγει αδικαιολόγητες αυξήσεις. Η χώρα πάντως σταματώντας να κόβει τα δυο μικρά αυτά κέρματα – όπως γράφει οΤύπος – αναμένεται να εξοικονομήσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.


http://www.trelokouneli.gr/se-poia-chora-teleionoun-ta-kermata-enos-kai-duo-sent-tou-euro/
 http://greekto.blogspot.gr/2017/05/blog-post_29.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...