Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

ΕΚΤ: Οι τράπεζες πρέπει να διευκολύνουν τους πελάτες να χρησιμοποιούν μετρητά

 
Η επιθυμία των πολιτών της Ευρωζώνης για τη χρήση μετρητών είναι εκτεταμένη και οι τράπεζες πρέπει να διευκολύνουν, αντί να εμποδίζουν, τους πελάτες τους να χρησιμοποιούν τη μέθοδο πληρωμών που επιθυμούν, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Υβ Μερς.
Παράλληλα, σημείωσε ο Μερς σε ομιλία που έκανε στο Τόκιο και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της EKT, σήμερα είναι διαθέσιμο ένα ευρύ φάσμα επιλογών για πληρωμές χωρίς χρήματα, όπως είναι οι πιστωτικές κάρτες, οι ηλεκτρονικές πληρωμές, τα φορητά πορτοφόλια και οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Καθώς περισσότερος κόσμος προσαρμόζεται στις νέες επιλογές πληρωμών, υπάρχει κίνδυνος αποδιάρθρωσης των τραπεζικών επιχειρηματικών μοντέλων. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό οι τράπεζες να παραμείνουν σε εγρήγορση εν όψει αυτών των μεταβολών και να προσπαθούν να καλύπτουν τις επιθυμίες των πελατών τους», σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.
«Αν και τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή, σε ορισμένες χώρες υπάρχει μία κίνηση προς νεότερες μεθόδους πληρωμών», είπε, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικός ο ρόλος των πιστωτικών ιδρυμάτων στη διευκόλυνση και προώθηση των νεότερων αυτών μεθόδων.
Ο κεντρικός τραπεζίτης εμφανίσθηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο κατάργησης των μετρητών. «Σήμερα», είπε, «παρατηρούμε να σημειώνονται συχνά προσπάθειες πολιτικού επηρεασμού (lobbying), φανερές και συγκαλυμμένες, για την κατάργηση των μετρητών. Δεν θα εστιάσω σήμερα στο εύλογο των δικαιολογιών που παρουσιάζονται, παρά μόνο θα σημειώσω ότι οι προσπάθειες αυτές δεν σέβονται την επιθυμία του γενικού πληθυσμού: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή. Πρόσφατη έρευνα της ΕΚΤ διαπίστωσε ότι το 80% των συναλλαγών στα σημεία πωλήσεων γίνονται σε μετρητά. Ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η αξία των συναλλαγών, η πλειοψηφία των συναλλαγών γίνεται με μετρητά. Στην πραγματικότητα, η ζήτηση για μετρητά σήμερα υπερβαίνει τον ρυθμό αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ».
Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι, που αφορούν στην ιδιωτική ζωή, για τη διακράτηση μετρητών και αυτά δίνουν στο ευρύ κοινό άμεση πρόσβαση στο χρήμα της κεντρικής τράπεζας, σημείωσε ο Μερς, προσθέτοντας: «Για έναν ανεξάρτητο θεσμό, όπως η ΕΚΤ, η διατήρηση του δεσμού αυτού είναι σημαντική και αυτός είναι ο λόγος που δίνουμε μεγάλη έμφαση στη διασφάλιση της συνέχισης της εμπιστοσύνης των ανθρώπων στα μετρητά».

http://www.trelokouneli.gr/ekt-oi-trapezes-prepei-na-dieukolunoun-tous-pelates-na-chrhsimopoioun-metrhta/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...