Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Τρεις φορές μεγαλύτερα τα σημερινά κοτόπουλα από αυτά του 1957

 

 

***********************************************************************

 Όπως λένε οι επιστήμονες η αύξηση στο μέγεθος έχει να κάνει με τις μεθόδους εκτροφής - «Δεν υπάρχει φόβος στο να καταναλώνουμε μεγαλύτερα κοτόπουλα», επισημαίνει ο διευθυντής της ερευνητικής ομάδας, Martin Zuidhof

Σύμφωνα με νέα έρευνα που έρχεται από τον Καναδά τα κοτόπουλα σήμερα είναι τρεις φορές μεγαλύτερα από ότι ήταν το 1957. Όπως λένε οι επιστήμονες η αύξηση στο μέγεθος έχει να κάνει με τις μεθόδους εκτροφής. Όμως ο επικεφαλής της έρευνας, Martin Zuidhof, διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών που να σχετίζεται με το μέγεθος των πουλερικών.

Οι επιστήμονες για τις ανάγκες της έρευνας εξέθρεψαν τρεις διαφορετικές ποικιλίες κοτόπουλων, του 1957, του 1978 και του 2005.

«Τα ταΐσαμε ακριβώς τα ίδια πράγματα, έτσι δεν τους παρείχαμε επιπλέον ορμόνες, είπε ο διευθυντής της ερευνητικής ομάδας, Martin Zuidhof, αναπληρωτής καθηγητής γεωπονικής στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα. «Η μόνη διαφορά ανάμεσα στα αντικείμενα της έρευνας ήταν γενετική».

Ποια ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας;

Τα κοτόπουλα της ποικιλίας του 2005, με το όνομα Ross 308, έγιναν πολύ μεγαλύτερα από αυτά του 1978 και τέσσερις φορές μεγαλύτερα από αυτά του 1957.

«Ποτέ δεν είχαμε δοκιμάσει την ποικιλία του 1978 πριν, αλλά η ιστορική επιλογή επιβεβαίωσε τις υποθέσεις μας για το ρυθμό ανάπτυξης, δήλωσε ο Zuidhof στο καναδικό κανάλι CTV.

Τα σημερινά κοτόπουλα είναι μεγαλύτερα γιατί τα εξέθρεψαν έτσι ώστε να είναι μεγαλύτερα. Θα πρέπει να ανησυχούμε για την υπερανάπτυξη αυτών των πουλερικών;

«Δεν υπάρχει φόβος στο να καταναλώνουμε μεγαλύτερα κοτόπουλα», δήλωσε ο Zuidhof στη Huffington Post.

Πηγή: Huffington Post
http://www.protothema.gr/ugeia/article/420421/treis-fores-megalutera-ta-simerina-kotopoula-apo-auta-tou-1957/ 
 http://stegitis.blogspot.gr/2017/05/1957.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...