Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Πώς εξερράγη ο φάκελος στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος τραυματίσθηκε όταν άνοιξε φάκελο παγιδευμένο με εκρηκτικά, μέσα στο αυτοκίνητό του, στην οδό Μάρνη.
Η έκρηξη έγινε περίπου στις 18:30 το απόγευμα και η είδηση της επίθεσης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, έφερε την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας.
Τόσο ο κ. Παπαδήμος, όσο και ο οδηγός του και ο συνοδός του που επέβαιναν στο αυτοκίνητο μαζί του, νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο ζωής.
Οι δράστες χρησιμοποίησαν μικρή ποσότητα πυρίτιδας για να περάσει τους όποιους ελέγχους.
Μετά το χτύπημα σήμανε συναγερμός και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με μια εκδοχή, υπάλληλος φέρεται να ήλεγξε τον φάκελο σε δύο μηχανήματα X-ray που λειτουργούν στην ΤτΕ, ενώ σύμφωνα με άλλη εκδοχή ο φάκελος πέρασε από X-ray της Βουλής.
Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση η αλληλογραφία του Λουκά Παπαδήμου έγινε στα μηχανήματα της Βουλής, ωστόσο η εκρηκτική ύλη δεν ανιχνεύτηκε. Ο φάκελος πέρασε κανονικά και έφτασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού.
Η αλληλογραφία όλων των πολιτικών και άλλων προσώπων που φυλάσσονται από την Αστυνομία ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων, πριν φτάσει στα χέρια τους ελέγχεται σε ειδικά μηχανήματα και από εξειδικευμένο προσωπικό.
Στην περίπτωση του κ. Παπαδήμου, η αλληλογραφία που φτάνει στην Ακαδημία Αθηνών, επειδή εκεί δεν υπάρχουν ειδικά μηχανήματα ακτίνων, παραλαμβάνεται από κάποιον εκ των ανδρών της ασφαλείας του και μεταφέρεται στη Βουλή, όπου ελέγχεται, ενώ μετά περνάει και από δεύτερο έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όλο το χρονικό της έκρηξης στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου

Ήταν λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης όταν ο Λουκάς Παπαδήμος έφευγε από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν μέσα στη μαύρη Mercedes μαζί με τον οδηγό του και έναν συνοδό. Και οι δύο προσωπικό της Τράπεζας της Ελλάδος. Πίσω ακριβώς από το αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού βρισκόταν ένα συνοδευτικό της αστυνομίας και μία μηχανή. Μέσα στο συνοδευτικό βρίσκονται δύο άνδρες.

Το αυτοκίνητο το οποίο είχε ξεκινήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος με προορισμό την οικία του κ. Παπαδήμου στο Ψυχικό, βρισκόταν εν κινήσει στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ ακολουθούσε η συνοδεία του.
Στις 18:28 ο πρώην πρωθυπουργός, που βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού, παίρνει στα χέρια του έναν φάκελο από την προσωπική του αλληλογραφία και τον ανοίγει. Ο φάκελος περιέχει εκρηκτική ύλη και αμέσως σημειώνεται έκρηξη.
Η έκρηξη εκτονώνεται μέσα στο αυτοκίνητο, τα τζάμια δεν σπάνε και οι αερόσακοι ανοίγουν.
Ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνοδοί του τραυματίζονται. Ο Λουκάς Παπαδήμος ανοίγει την πόρτα και βγαίνει από το αυτοκίνητο.
«Ακούσαμε ένα μπαμ και βγήκαμε έξω να δούμε τι έγινε. Μόλις άνοιξαν οι πόρτες βγήκαν ντουμάνια και καταλάβαμε τι είχε συμβεί», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο newsbeast.gr επισημαίνοντας ότι οι επιβάτες είχαν σκισμένα ρούχα.
Οι δύο αστυνομικοί-συνοδοί του κ. Παπαδήμου, οι οποίοι ακολουθούσαν με άλλο συμβατικό αυτοκίνητο, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και απλώς έτρεξαν να βοηθήσουν τους τρεις τραυματίες και να φροντίσουν για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.


Αμέσως σημαίνει συναγερμός στην αστυνομία, την αντιτρομοκρατική και στον Ευαγγελισμό που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους τραυματίες.
Από την έκρηξη ο Παπαδήμος τραυματίστηκε στα πόδια και την κοιλιακή χώρα, ενώ οι συνεπιβάτες του οχήματος τραυματίστηκαν πιο ελαφρά.
«Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους» ανέφερε η ανακοίνωση του Ευαγγελισμού.




Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και ύστερα από σχεδόν τρεις ώρες, η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε.
Ο κ. Παπαδήμος πέρασε τη νύχτα στην εντατική για προληπτικούς λόγους και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε δωμάτιο.


Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν αυτήν την ώρα από πού παρέλαβε ο κ. Παπαδήμος την αλληλογραφία, μέσα στην οποία ήταν ο παγιδευμένος φάκελος, που εξερράγη στα χέρια του, προκειμένου να ακολουθήσουν την πορεία του μέχρι τον προορισμό του, για να διευκρινίσουν πώς έφτασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού. Τις λεπτομέρειες πάντως θα δώσει ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος όταν μπορέσει να δώσει κατάθεση.
Εν τω μεταξύ, έχει σημάνει συναγερμός για την περίπτωση που έχουν σταλεί και άλλοι τέτοιοι φάκελοι.
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η σημερινή τρομοκρατική επίθεση να μην είναι άσχετη με τα «τρομοπακέτα» που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον κ. Σόιμπλε, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι.
Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη γι' αυτούς τους παγιδευμένους φακέλους είχε αναλάβει με κείμενο η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ο συντάκτης του οποίου ανέφερε: «Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα».

Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Στον Ευαγγελισμό έσπευσαν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στελέχη της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας και άλλοι πολιτικοί.
Με τη διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού και των τραυματιών. Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του, τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.
«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν» αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο & στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του. Πλήγμα στην δημοκρατία τέτοιες ενέργειες», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Παππάς για το περιστατικό.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.
Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση.  Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες.  Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τον Ευαγγελισμό και εξερχόμενος δήλωσε: «Εκφράζουμε οργή και οδύνη για την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα πρέπει να γίνει πρώτη πολιτική προτεραιότητα διότι οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας».
Σε ανακοίνωση του του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου. Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον ίδιο, καθώς και στους υπόλοιπους τραυματίες».
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Κεντρώων αναφέρει: "Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο και εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη, αλλά και οργή για το τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδημου και των συνοδών του. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση."
Το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του». «Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες - συνοδούς του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
«Αποτροπιασμός και καταδίκη για την άνανδρη, δολοφονική επίθεση κατά του Προέδρου της Ακαδημίας Ι. Παπαδήμου. Θερμές ευχές να πάνε όλα καλά», σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε: «Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού, κυρίου Παπαδήμου. Ενημερώθηκα από τους θεράποντες ιατρούς, αλλά και από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πορεία της υγείας τους. Τόσο ο κύριος Παπαδήμος, όσο και οι συνοδοί του, βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται σε όλους τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους, έτσι ώστε να καθοριστεί η από εδώ και στο εξής μεταχείριση που θα πρέπει να έχουν. Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση στον πρώην Πρωθυπουργό και στους δύο συνοδούς του. Ο κύριος Πρωθυπουργός είναι ενήμερος και από τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και θα συνεχίσει να είναι ενήμερος για όλες τις διαδικασίες. Επίσης, να σας πω, ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι αυτονόητο ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να έχουμε ταχύτατη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης».
«Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο. Περαστικά στον ίδιο και σε όσους τραυματίστηκαν», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Άναδρη και άδικη επίθεση εναντίνον ενός ανθρώπου που κράτησε την Ελλάδα όρθια σε μια δύσκολη περίοδο, χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στον Ευαγγελισμό. Επίσης, διαμήνυσε πως «δεν θα κάμψει το ηθικό μας καθόλου».
Την θλίψη του ιδίου αλλά και όλων των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας για την επίθεση εναντόον ενός "πρώην συναδέλφου" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, εξέφρασε ο Μάρτιο Ντράγκι.
Συγκεριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Εκφράζουμε την θλίψη μας για την επίθεση εναντίον ενός πρώην συναδέλφου μας, του Λουκά Παπαδήμου, ενός γενναίου δημόσιου λειτουργού της Ελλάδας και της Ευρώπης. Επιθυμώ να δηλώσω, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της ΕΚΤ: οι σκέψεις μας είναι μςε τον Λουκά, την οικογένειά του και τους συναδέλφους του. Πρωην και νυν συνάδελφοι από το Εκτελεστικό Συμβούλιο επιθυμούν να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον Λουκά».


http://www.newsbeast.gr/society/arthro/2708982/pos-exerragi-o-fakelos-sta-cheria-tou-louka-papadimou

http://naigr.blogspot.gr/2017/05/blog-post_25.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...