Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Le Monde: Πώς η κρίση στην Ελλάδα χτύπησε την οικογένεια... Πατατόπουλου [Βίντεο]

Τις συνέπειες της ελληνικής κρίσης για τη μέση ελληνική οικογένεια αναλύει με ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων η γαλλική «Le Monde» στο οποίο πρωταγωνιστεί η οικογένεια... Πατατόπουλου.
Η Σοφία είναι η μητέρα, μία από τις τέσσερις πατάτες-μέλη της οικογένειας, ο Αλέξης είναι ο σύζυγός της, ο Περικλής, ο γιος τους και ο Γιώργος ο παππούς που μένει μαζί τους. Και οι τέσσερις έπεσαν θύματα της οικονομικής κρίσης.
Η μείωση μισθών και συντάξεων, η ανεργία, η αύξηση του ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ και άλλες επιβαρύνσεις γονάτισαν τη μέση ελληνική οικογένεια τα τελευταία χρόνια, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα στο βίντεο.
Η Monde εξηγεί ότι, από το 2010, οι διαδοχικές κυβερνήσεις των Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά και Τσίπρα έλαβαν μία σειρά από μέτρα λιτότητας προκειμένου να βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά της Ελλάδας. Στη συνέχεια αναλύει τον αντίκτυπο που έχουν τα μέτρα στα ελληνικά νοικοκυριά. Γίνεται επίσης αναφορά στο γεγονός ότι, πολλές ελληνικές οικογένειες έμειναν για αρκετούς μήνες χωρίς ηλεκτρικό και πολλοί Έλληνες χωρίς δουλειά. Η Σοφία έμεινε άνεργη αφού το χαρτοπωλείο έκλεισε, έπειτα από μεγάλη πτώση του τζίρου. Έτσι η Σοφία έμεινε άνεργη, όπως η πλειονότητα των γυναικών στην ηλικία της. Τώρα το εισόδημά της είναι μηδενικό.
Το βίντεο υπενθυμίζει επίσης πως το 2012, το επίδομα ανεργίας στην Ελλάδα από τα 461,5 ευρώ, μειώθηκε στα 360 ευρώ. Ο Αλέξης, πατέρας της οικογένειας είναι υπάλληλος στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Τα τελευταία χρόνια είδε το μισθό του να μειώνεται, το ίδιο συνέβη και με το γιο του. Και επισημαίνεται από το 2010, 160.000 δημόσιοι υπάλληλοι, όπως ο Αλέξης, είτε απολύθηκαν είτε μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Το 2009, πριν ξεκινήσουν οι μειώσεις μισθών, ο Αλέξης έπαιρν 1.400 ευρώ το μήνα ενώ σήμερα ο μισθός του δεν ξεπερνά τα 900 ευρώ.
Ο γιος Περικλής είναι ένας από τους τυχερούς νέους  που δεν έμεινε άνεργος ούτε μια στιγμή, ωστόσο, δεν έφυγε ποτέ από το πατρικό του.
Πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, ο μισθός του ήταν 2.000 ευρώ και στη συνέχεια μειώθηκε στα 1.450 ευρώ. Στη χώρα του Περικλή, ο βασικός μισθός «βούτηξε» στα 500 ευρώ, σχολιάζεται στο γαλλικό βίντεο. Και τέλος, ο 64χρονος παππούς Γιώργος, που είδε και αυτός τη σύνταξή του να ψαλιδίζεται. Οι συνταξιούχοι αντιστοιχούν σε 2,6 εκατ. του πληθυσμού, αναφέρεται. Το 2009, η σύνταξη του παππού ήταν 1.250 ευρώ μικτά και τώρα είναι 980 ευρώ μικτά. Στην ηλικία του, ο γιος του δεν θα μπορεί να πάρει σύνταξη καθώς το όριο συνταξιοδότησης αυξήθηκε στα 67 έτη.
Η οικογένεια Πατατόπουλου, όπως αναφέρει το σχετικό βίντεο, επιβαρύνεται για το σπίτι της με τον ΕΝΦΙΑ, έναν φόρο-χαράτσι. Την ίδια ώρα, έχει να αντιμετωπίσει και τις νέες αυξήσεις του ΦΠΑ σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Για να κάνει οικονομία, η οικογένεια «έκοψε» τη θέρμανση και κυκλοφορεί με σκουφιά και βαριά ρούχα μέσα στο σπίτι. Και αλίμονό της αν αρρωστήσει, καθώς πολλές οικογένειες δεν έχουν πρόσβαση στις παροχές υγείας και επιβαρύνονται οι ίδιες με το κόστος των φαρμάκων.
Το βίντεο της γαλλικής εφημερίδας ολοκληρώνεται επισημαίνοντας ότι, μέσα σε πέντε χρόνια ύφεσης, το ΑΕΠ της Ελλάδας συρρικνώθηκε κατά 26%, το εισόδημα των πολιτών μειώθηκε κατά 35% και συνολικά 200 χιλιάδες επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτο».

Μαύρη κωμωδία το βίντεο...







από http://newpost.gr/post/477804/le-monde-pws-h-krish-sthn-ellada-xtyphse-thn-oikogeneia-patatopoyloy-binteo

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...