Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Ανακεφαλαιοποίηση χωρίς "κούρεμα" καταθέσεων

Στην ανάγκη αποφυγής ενός γενικευμένου "κουρέματος" καταθέσεων καθώς και στην επέκταση της προστασίας και για τις ανασφάλιστες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, κάτι που φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος, έχουν επικεντρωθεί οι διαβουλεύσεις στην ΕΚΤ για την ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών. Το κρίσιμο ζήτημα θα συζητήσουν σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδος τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.
Όπως εκτιμούν τραπεζικές πηγές, από το τρέχον υπόλοιπο καταθέσεων, περίπου 120 δισ. ευρώ, τα 100 δισ. ευρώ καλύπτονται από την εγγύηση καταθέσεων, δηλαδή αφορούν λογαριασμούς που δεν ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ έκαστος. Τα υπόλοιπα 20 δισ. ευρώ δεν καλύπτονται από την εγγύηση, ωστόσο πρόκειται στη μεγάλη τους πλειονότητα για καταθέσεις επιχειρήσεων που είναι απολύτως απαραίτητες για τη λειτουργία τους, καθώς προορίζονται για πληρωμή μισθοδοσιών, προμηθευτών κλπ. Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι ένα "κούρεμα" στις καταθέσεις των επιχειρήσεων  θα προκαλούσε πολλαπλά προβλήματα για μικρό όφελος. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος των Αρχών είναι, αφού αποκλειστεί το bail in, η ανακεφαλαιοποίηση να γίνει με τρόπο που θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών έχουν προβλεφθεί κεφάλαια 10 έως 25 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή
 http://www.enikos.gr/economy/331891,Anakefalaiopoihsh-xwris-koyrema-kata8esewn.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...