Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΓΡΑΦΕΙΟ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Για προσπάθεια να ποινικοποιηθεί η πεντάμηνη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης της Αριστεράς κάνει λόγο ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γιάννη Βαρουφάκη. «Αντί να κληθούν σε απολογία εκείνοι που ακόμα λειτουργούν εντός του Δημοσίου ως προμαχώνες και υπολοχαγοί της τρόικας στοχεύουν τον Γιάνη Βαρουφάκη» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Στο πρόσωπο του κ. Γιάννη Βαρουφάκη διώκεται η πεντάμηνη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης που έδωσε ξανά αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό. Στόχος είναι να καταγραφεί η περίοδος Ιανουαρίου-Ιουλίου ως ένα ''μέγα λάθος''. Γίνεται λόγος για συλλογικές αποφάσεις της κυβέρνησης της Αριστεράς και το ''έγκλημα'' του κ. Βαρουφάκη ο οποίος τις εξέφραζε ήταν ότι:

Αντιμετώπισε ως ίσος προς ίσον την ηγεσία του Eurogroup και αντιπαράθεσε λογικά επιχειρήματα στον καταστροφικό παραλογισμό των Μνημονίων.Κατέδειξε πως μπορεί κανείς να είναι φανατικός Ευρωπαϊστής, να πασχίζει για την παραμονή στο ευρώ, αλλά παράλληλα να μην υποτάσσεται σε ευρωπαϊκές οδηγίες και πολιτικές που πλήττουν την Ευρώπη, αποδομούν μακροπρόθεσμα το ευρώ και, εν τέλει, καθηλώνουν την χώρα σε μόνιμη χρεοδουλοπαροικία. Ανέδειξε πως το Μνημονιακό καθεστώς ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν μετατρέψει καίριες υπηρεσίες του κράτους, όπως η ΓΓΔΕ και η ΕΛΣΤΑΤ, σε κάστρα της τρόικας».

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει την εθνική και δημοκρατική κυριαρχία επί των υπηρεσιών της εκτελεστικής εξουσίας, και κυρίως του υπουργείου Οικονομικών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προβλημάτων ρευστότητας εντός της Ευρωζώνης. Ο Γ. Βαρουφάκης ανέδειξε καινοτόμους τρόπους, προς αυτή την κατεύθυνση, που μπορούν κάλλιστα να εφαρμοστούν και σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.» σημειώνεται.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις και τις μηνυτήριες αναφορές τονίζει: «Αντί να κληθούν σε απολογία εκείνοι που ακόμα λειτουργούν εντός του Δημοσίου ως προμαχώνες και υπολοχαγοί της τρόικας, αμοιβόμενοι από το υστέρημα του λαού, πολιτικοί και κόμματα, που ο λαός απαξίωσε για την προσπάθειά τους να μετατρέψουν την χώρα σε προτεκτοράτο, στοχεύουν τον Γιάνη Βαρουφάκη υπό την καθοδήγηση των ''μέσων ενημέρωσης'' της διαπλοκής».

Κλείνοντας αναφέρει η ανακοίνωση: «Η διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα της εκλογής της έχει ήδη αλλάξει την Ευρώπη. Η τρόικα εσωτερικού δεν δύναται να ανεχθεί αυτή την ιστορική επιτυχία. Οι προσπάθειες να εκδικηθεί μέσω ποινικοποίησης θα πέσει στα ίδια βράχια που έπεσε η αδίστακτη προπαγάνδα τους εναντίον του ''ΟΧΙ'' που διατράνωσε με 62% ο ελληνικός λαός».

''The New Daily Mail''
http://www.newsnowgr.com/article/839144/grafeio-g-varoufaki-prospatheia-poinikopoiisis-tis-diapragmatefsis.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...