Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Χρηματιστήριο ανοίγει την Τρίτη ή την Τετάρτη ;


 Το πότε θα ανοίξει τελικά το Χρηματιστήριο, όπου έχουν εγκλωβιστεί αξίες 47 δισ. ευρώ από τις 26 Ιουνίου, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν και γίνεται προσπάθεια για την Τρίτη ή την Τετάρτη προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μιας υποβάθμισης από τους οίκους FTSE και MSCI και της διαγραφής των ελληνικών μετοχών από διεθνείς δείκτες. Ο χρόνος επανεκκίνησης των συναλλαγών είναι κάτι που σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της κεφαλαιαγοράς, θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των ελληνικών τραπεζών να δημιουργήσουν άμεσα  νέους λογαριασμούς όπου θα πιστώνεται το "νέο χρήμα" για αγορές μετοχών, καθώς και από τον χρόνο που θα υπογραφεί τελικά η υπουργική απόφαση επανέναρξης των συναλλαγών από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, με βάση την κοινή εισήγηση της ΤτΕ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. O τρόπος επανεκκίνησης, αν δηλαδή πρόκειται να τεθούν περιορισμοί στα όρια διακύμανσης, στο short selling, στην ψαλίδα τιμών αγοραστών – πωλητών, στο ωράριο λειτουργίας κλπ, θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης τις επόμενες ώρες.
 
Με δεδομένο, πάντως, ότι δεν διασφαλίζεται η ισότιμη μεταχείριση των Ελλήνων και των ξένων επενδυτών, επικρατεί μεγάλη ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν ειδικά τις πρώτες ημέρες όπου οι πωλητές αναμένεται πως θα υπερτερούν  και οι αγοραστές θα εκλείπουν, με αποτέλεσμα να αναμένεται μεγάλη πίεση στις τιμές των μετοχών.



Διαφορετικά μέτρα και σταθμά για τους Έλληνες και τους ξένους επενδυτές θα ισχύσουν όταν ανοίξει το Χρηματιστήριο της Αθήνας, πιθανόν μέσα στην εβδομάδα,  καθώς οι προσπάθειες να ξεκινήσουν οι συναλλαγές χωρίς κανέναν περιορισμό, προσέκρουσαν στην κάθετη άρνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ενώ οι ξένοι επενδυτές φαίνεται ότι θα έχουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων και μεταφοράς των κεφαλαίων τους από και προς την Ελλάδα (σ.σ οι λογαριασμοί διακίνησης των κεφαλαίων τους βρίσκονται στο εξωτερικό), στους Έλληνες επενδυτές θα απαγορευτεί πλήρως, τουλάχιστον για μια εβδομάδα ή περισσότερο, να αγοράζουν μετοχές χρησιμοποιώντας τους υφιστάμενους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, καθώς επίσης και να μεταφέρουν κεφάλαια και χαρτοφυλάκια σε ξένους θεματοφύλακες.
Ενεργοποιείται έτσι το αρχικό σχέδιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Τράπεζας της Ελλάδας, που προέβλεπε τον διαχωρισμό του "παλαιού" χρήματος το οποίο μπαίνει στην κατάψυξη για άγνωστο χρονικό διάστημα, από το "νέο" χρήμα που θα είναι αυτό το οποίο θα επιτρέπεται να χρησιμοποιείται.
Η αιτιολογία πίσω από αυτή την απόφαση είναι ότι η ΕΚΤ δεν δέχθηκε να επιτρέψει την παραμικρή εκροή ρευστού από τις τράπεζες προς το Χρηματιστήριο και μέσω αυτού στο εξωτερικό  εφόσον οι Έλληνες επενδυτές θα αγόραζαν μετοχές που πωλούν οι ξένοι.

 ΠΗΓΗ:  http://www.capital.gr/agores/3047865/xrimatistirio-duo-taxutiton-gia-ellines-kai-xenous

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...