Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Αρχίζει το κυνήγι της ντροπής στην Ιαπωνία – Σκοτώνουν εκατοντάδες δελφίνια

Η θάλασσα είναι κατακόκκινη από το αίμα των δελφινιών. Η αμφιλεγόμενη εξάμηνη περίοδος κυνηγιού δελφινιών αρχίζει τυπικά τη Δευτέρα στη διαβόητη πόλη Taiji της…

Ιαπωνίας, ωστόσο ενδέχεται να καθυστερήσει λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP.
Κάθε χρόνο άνθρωποι από τη νοτιοδυτική αυτή πόλη της χώρας «μαντρώνουν» εκατοντάδες δελφίνια σε έναν απομονωμένο κόλπο και τα σφάζουν.
«Η κυνηγετική περίοδος των δελφινιών ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου» πρόσθεσε ένα ανώτερο στέλεχος της ένωσης αλιέων της Taiji, σημειώνοντας ότι άρχισε η σεζόν και για το κυνήγι φαλαινών, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο.
Μέλη της οργάνωσης Sea Shepherd βρίσκονται στην περιοχή
Την περασμένη σεζόν, ακτιβιστές από τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση Sea Shepherd, μετέδωσαν πλάνα σε ζωντανή σύνδεση από τη σφαγή που συντελείται στην περιοχή.
Οι υποστηρικτές του «εθίμου» δηλώνουν ότι είναι μια παράδοση και υπογραμμίζουν, ότι τα ζώα που πέφτουν θύματα αυτής της βιαιότητας δεν κινδυνεύουν από εξαφάνιση.
Λένε ακόμη, ότι οι Δυτικοί που εκφράζουν αντιρρήσεις είναι υποκριτές και αγνοούν τους τεράστιους αριθμούς των αγελάδων, γουρουνιών και προβάτων που σφάζονται για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση σε τροφή σε άλλες περιοχές της Γης.
Οι επικριτές της πρακτικής αυτής λένε από την πλευρά τους, ότι δεν υπάρχει επαρκής ζήτηση για το κρέας των ζώων αυτών, το οποίο σε κάθε περίπτωση περιέχει επικίνδυνα επίπεδα υδραργύρου. Υποστηρίζουν ακόμη ότι το κυνήγι είναι επικερδές λόγω των υψηλών τιμών που μπορούν να πιάσουν τα ζωντανά δελφίνια, όταν πωλούνται σε ενυδρεία.


http://www.trelokouneli.gr/archizi-to-kinigi-tis-ntropis-stin-iaponia-skotonoun-ekatontades-delfinia/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...