Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ρώσος επιστήμονας εφηύρε μπαταρία που κρατά 12 χρόνια!Πυρηνική μπαταρία, η οποία είναι ικανή να λειτουργεί περίπου 12 χρόνια χωρίς επαναφόρτιση, εφηύρε ο μεταπτυχιακός φοιτητής του Πολυτεχνείου της πόλης Τομσκ Ντμίτρι Προκόπιεφ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Nauka i Tekhnologhii v Rossii» («Επιστήμη και Τεχνολογία στη Ρωσία»)...


Η μπαταρία με βάση το τρίτιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ιατρική, στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, στο διάστημα και γενικότερα στις ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες καταναλώνουν μεν αδύναμο ρεύμα, αναγκάζονται δε να λειτουργούν χωρίς την ανταλλαγή της πηγής τροφοδότησης στη διάρκεια δέκα ετών, παραδείγματος χάρη στους βηματοδότες.

«Σ’ ένα ερμητικό κέλυφος, γεμισμένο με τρίτιο, τοποθετείται ένας τρισδιάστατος ανιχνευτής από αρσενικούχο γάλλιο, ο οποίος μετατρέπει την ενέργεια των βήτα-μορίων, που εκπέμπονται από το τρίτιο, σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Στον ανιχνευτή υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός φρεάτων με αποτέλεσμα να υπερβεί η η επιφάνειά τους κατά εκατοντάδες φορές την επιφάνεια του ίδιου του ανιχνευτή. Χάρη σ’ αυτό η πυρηνική μπαταρία μπορεί να είναι αποδοτική», εξήγησε ο κ. Προκόπιεφ σε δημοσιογράφους.

Επιστήμονας πρόσθεσε ότι η ισχύς της μπαταρίας του είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τις κανονικές πηγές τροφοδότησης, αλλά είναι σε θέση να λειτουργεί χωρίς φόρτιση 12 χρόνια - χρονικό διάστημα που αντιστοιχεί στην περίοδο της ημιδιάσπασης του τριτίου.

Πρότυπα ανιχνευτών, οποίοι αποτελούν βάση αυτής της μπαταρίας, δοκιμάστηκαν επιτυχώς στο Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής Μπούντκερ του Νοβοσιμπίρσκ και στη Σιβηρική Φυσικο-τεχνική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου του Τομσκ.

http://www.plektani.gr/2014/01/12_18.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...