Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Με κινητήρα Mitsubishi τα τουρκικά άρματα Altay

H επίτευξη αρχικής συμφωνίας Τουρκίας -Ιαπωνίας για συνεργασία τους στον νέο κινητήρα που θα φορέσει το ''τουρκικό'' τανκς Altay είναι το σημαντικότερο αμυντικό νέο της...
επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού κ Ερντογαν στο Τόκιο που ολοκληρώθηκε.

Ο νέος κινητήρας του άρματος Altay - που βασίστηκε κυρίως σε κορεάτικα σχέδια, άσχετα αν οι Τούρκοι το λένε ''εθνικό άρμα''- θα βασιστεί στον κινητήρα της diesel των 1200 ίππων της εταιρείας Mitsubishi Heavy Industries Ltd που εξοπλίζει το ιαπωνικό άρμα Type 10. Ετσι αποκτά και άλλα ...ασιατικά χαρακτηριστικά το ''εθνικό άρμα'' της Τουρκίας.

Η σχετική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ιαπωνίας και της Τουρκίας για την από κοινού ανάπτυξη ενός νέου κινητήρα για το άρματα μάχης Altay πήρε και την μορφή σύμβασης μεταξύ του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Recep Tayyip Erdogan και της Ιαπωνίας κ. Shinzo Abe.

Στην επιλογή αυτή οδηγήθηκε η Άγκυρα μετά το αδιέξοδο που παρουσιάστηκε στις προσπάθειες εγχώριας ανάπτυξης κινητήρα από την τουρκική βιομηχανία - εξέλιξη όμως που έχει ήδη αναδείξει το OnAlert ενδεχομένως να σχετίζεται και με επιχειρηματικούς ανταγωνισμους στην Τουρκία που πήραν έκταση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της γείτονος.Το μοντέλο θα είναι η από κοινού δημιουργία εργοστασίου παραγωγής κινητήρων για τεθωρακισμένα άρματα μάχης- ίσως και άλλων οχημάτων που ήδη χρησιμοποιούν οι ιαπωνικές χερσαίες δυνάμεις (Ground Self-Defense Force’s -GSDF) .

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο,η κατασκευή των μηχανών αυτών θα ξεκινήσει με τη συνεργασία της κρατικής στρατιωτικής βιομηχανίας της Τουρκίας και της Mitsubishi Heavy Industries Ltd που έχει κατασκευάσει ένα άρμα μάχης που έχει χαρακτηριστεί από τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες εξαιρετικό. Το άρμα αυτό μπορεί να κινείται και με την όπισθεν με ταχύτητα 70 χλμ την ώρα.Οι ιαπωνικές χερσαίες δυνάμεις, θα παραλάβουν 66 από τα άρματα αυτά, το Μάρτιο του 2015.

Να πούμε πάντως πως η Ιαπωνία δεσμευόταν από εμπάργκο πώλησης στρατιωτικού υλικού σε άλλες χώρες, αλλά αυτό άλλαξε το 2011 με απόφαση του ιαπωνικού κοινοβουλίου. Έτσι μετά τις ΗΠΑ η Τουρκία γίνεται η 2η χώρα που θα εχει εξαγωγικό συμβόλαιο από την Ιαπωνία.

Kαι ελικόπτερα -UAV
Πρέπει επίσης να επισημανθεί οτι στον Ιαπωνικό τύπο είδαν το φως της δημοσιότητας κατά την διάρκεια του ταξιδιού Ερντογαν στο Τόκιο πληροφορίες ότι η Τουρκία επιδιώκει, επίσης, τη συνεργασία με την Fuji Heavy Industries και την Kawasaki Heavy Industries για την ανάπτυξη ενός κινητήρα ελικοπτέρου, ενός Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους Drone, υπέρυθρων αισθητήρων, καθώς και ενός Fuel Battery System για πολεμικά πλοία και υποβρύχια.
onalert.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/01/mitsubishi-altay.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...