Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Επιμένει ο καύσωνας στην Αυστραλία

Μετά τη Δυτική Αυστραλία που «τσουρουφλίστηκε» την περασμένη εβδομάδα λόγω του καύσωνα, τώρα «φλέγονται» η Νότια Αυστραλία, η Βικτώρια και η νότια Νέα Νότια Ουαλία.

Στην Αδελαΐδα, ο υδράργυρος ξεπέρασε την Τρίτη τους 45 βαθμούς και στη Μελβούρνη τους 43. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι και την Παρασκευή θα διατηρηθούν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών. Σε πολλές περιοχές της ενδοχώρας, το θερμόμετρο δείχνει από 46 έως 48 βαθμούς.

Υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν και τις νύχτες. Το βράδυ της Τρίτης, το θερμόμετρο δεν έπεσε κάτω από τους 30 βαθμούς στη Μελβούρνη και μόνο στις 6 το πρωί περιορίστηκε για λίγο στους 28,6 βαθμούς, ενώ στις 10 το πρωί είχε ξεπεράσει τους 34 βαθμούς.

Εξαιτίας του καύσωνα, μόνο στη Βικτώρια ξέσπασαν, περίπου 260 φωτιές, πολλές από τις οποίες οφείλονται σε κεραυνούς.

Χιλιάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε δεκάδες μέτωπα, αλλά για την ώρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Υπάρχουν, ωστόσο, φόβοι ότι από τις υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις καταιγίδες που προβλέπονται και τους κεραυνούς, θα προκληθούν και νέες πυρκαγιές, οι οποίες, με την αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων, ίσως λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν και στη Νότια Αυστραλία.

Σε εξωτερικά προάστια της Μελβούρνης, αλλά και επαρχιακές πόλεις της Βικτώριας σημειώθηκε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρθούν, ενώ ακυρώθηκαν πολλά δρομολόγια τραίνων.

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών πολλοί κάτοικοι της Μελβούρνης υπέστησαν ηλίαση και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τουλάχιστον 11 ανήλικα παιδιά αφέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητα από τους γονείς τους και κινδύνευσαν.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/01/blog-post_2288.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...