Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Τι συμβαίνει με τα αρχεία που έχουν σβηστεί στον υπολογιστή σας;

Η χρήση του υπολογιστή συνοδεύεται από διάφορες δραστηριότητες. Κάποιοι σερφάρουν στο διαδίκτυο ακούγοντας μουσική, άλλοι κάνουν έρευνα αναζητώντας πληροφορίες χρήσιμες για τη δουλειά τους, φοιτητές...
αναζητούν βιβλιογραφία για τις εργασίες τους και όλοι προβαίνουν στη συχνή διαγραφή αρχείων. Έχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει με τα διαγραμμένα σας αρχεία και πού άραγε να βρίσκονται μετά τη διαγραφή τους; Υπάρχει τρόπος οριστικής διαγραφής τους;

Η ζωή ενός διαγραμμένου αρχείου… στο καθαρτήριό του!

Όλοι γνωρίζετε ότι ένα αρχείο όταν μετακινείτε στον κάδο ανακύκλωσης δεν σβήνεται. Περιμένει υπομονετικά μέχρις ότου λάβετε την οριστική σας απόφαση για το τι θα κάνετε με αυτό. Περνάει θα λέγαμε από μία κατάσταση κάθαρσης… στο καθαρτήριό του! Και ακόμη κι αν αδειάσατε τον κάδο ανακύκλωσης, τα αρχεία σας δεν έχουν διαγραφεί εντελώς. Η τοποθεσία είναι αυτή που απλά χαρακτηρίζεται ως άδεια.

Ποιο είναι το μονοπάτι που ακολουθεί ένα διαγραμμένο αρχείο; Ας ξεκινήσουμε με κάποιες πληροφορίες γύρω από την αποθήκευση και τη διαγραφή ενός αρχείου. Όταν δημιουργείτε ένα νέο αρχείο, τότε αποστέλλεται στον σκληρό δίσκο ως μπιτς δεδομένων μαζί με ένα όνομα δεσμεύοντας μνήμη και για τα δύο. Η δέσμευση μνήμης πραγματοποιείται, ώστε να διαφυλαχθούν τα δεδομένα και να μην αντικατασταθούν. Όταν ένα αρχείο διαγράφεται μόνιμα, σβήνεται το όνομα των δεδομένων του αρχείου και αποδεσμεύεται η μνήμη αφήνοντας περιθώριο στον σκληρό να "γράψει" πάνω σε αυτά. Με άλλα λόγια, ο χώρος στον οποίο ήταν αποθηκευμένα τα αρχεία που διαγράψατε μετατρέπεται σε ελεύθερο χώρο. Τα αρχεία σας είναι ακόμη εκεί, αλλά ο υπολογιστής σας τώρα μπορεί να γράψει νέα δεδομένα σε αυτόν το χώρο. Να σημειωθεί όμως ότι σε αυτό το σημείο η διαδικασία ανάκτησης των αρχείων γίνεται πολύ δύσκολη, δεν είναι όμως ακατόρθωτη.

Μπορεί να αποτραπεί η ανάκτησή αρχείων και να καταστραφούν μόνιμα;

Η διαγραφή αρχείων στα Windows δεν είναι μόνιμη και οριστική. Αδειάσατε τον κάδο ανακύκλωσης και θεωρείτε ότι κανείς δεν μπορεί να τα εντοπίσει. Η επιστήμη της πληροφορικής έχει κάνει τεράστια άλματα. Έχετε υπόψη σας ότι τα αρχεία αυτά μπορούν να ανακτηθούν μέσω ενός ειδικού λογισμικού, όπως και εκείνα τα αρχεία που σβήστηκαν και στη συνέχεια έγινε format. Μάλιστα, ορισμένοι άνθρωποι που έχουν καταστρέψει μέχρι και 35 φορές ένα αρχείο, hackers και εγκληματίες του κυβερνοχώρου κατάφεραν να τα ανακτήσουν. Παρακάτω ακολουθούν κάποιοι …τρόποι με βάση τους οποίους μπορείτε να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Για να είστε ήσυχοι, μία σωστή επιλογή είναι η προσφυγή σε κάποιον τεχνικό. Αυτός πρόκειται να χρησιμοποιήσει κάποια μέθοδο, όπως wipe, secure wipe, για τη διασφάλιση της διαγραφής των δεδομένων.

Μία άλλη λύση αποτελεί η αποσυναρμολόγηση του υπολογιστή σας. Βέβαια, αυτή η πρακτική δεν είναι ασφαλής και ιδιαίτερα ευφυής. Πράγματι, αν τα κομμάτια ενός χαρτιού μπορούν να ενωθούν και πάλι, έτσι μπορούν να ενωθούν και τα εξαρτήματα του υπολογιστή.

Μία απεγνωσμένη επιλογή θα ήταν η ολική καταστροφή του υπολογιστή σας… Δεν θα χρειαστείτε καμία εφαρμογή και κανένα λογισμικό. Ένα σφυρί, ένα βαρέλι βενζίνης και ένας αναπτήρας αρκούν.

Όμως, επειδή σας ενδιαφέρει η προστασία του περιβάλλοντος και δεν δράτε εις βάρος του, είναι προτιμότερο να αφαιρέσετε και να κρατήσετε το σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας σε ένα ασφαλές μέρος, ώστε να είστε σίγουροι πια ότι η τύχη των αρχείων σας βρίσκεται στα δικά σας χέρια.
flowmagazine.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4522.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...