Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Εκτός ΕΣΗΕΑ η Πόπη Τσαπανίδου λόγω διαφήμισης καλλυντικών

Η Πόπη Τσαπανίδου, κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέα, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και με ψήφους 3 έναντι 2, επιβλήθηκε η...
προσωρινή διαγραφή 1 έτους από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία ψήφισε τη διαγραφή 6 μηνών. Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος διεγράφη για τη συμμετοχή της σε διαφήμιση συγκεκριμένων προϊόντων της οποίας αν και θα σταματούσε η προβολή στο τέλος του 2012, τελικά συνεχίστηκε.

Στην απολογία της η Πόπη Τσαπανίδου δεν αρνείται ότι πράγματι μετείχε σε διαφήμιση καλλυντικών, όπως στο κατηγορητήριο αναφέρεται. Αντικρούει όμως την εναντίον της πειθαρχική δίωξη, ισχυριζόμενη πως η κατηγορία αφορά την ίδια διαφήμιση για την οποία είχε παλαιότερα τιμωρηθεί. Και ότι δεν μπορεί να κριθεί δύο φορές για το ίδιο παράπτωμα.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συνήλθε σήμερα Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 υπό την προεδρία του προέδρου συν. Γιώργου Μέρμηγκα και με την παρουσία των τακτικών μελών συν. Γιάννη Αποστολόπουλου, Αικατερίνης Δουλγεράκη, Μανώλη Καραμπατσάκη, Άρη Καρρέρ, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επί της από 21.05.13 αυτεπάγγελτης πειθαρχικής δίωξης του Συμβουλίου κατά της συν. Πόπης Τσαπανίδου.

Το Συμβούλιο έχει την προβλεπόμενη από το άρθρο 18 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Π.Σ. απαρτία. καθώς είναι η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση για το σκοπό αυτό, αφού στην προηγηθείσα από 22.10.13 συνεδρίαση, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη απαρτία.

Σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 11 του Καταστατικού, 1 η παράταση στην υπόθεση, δόθηκε στις 23.07.13.

Το ΠΠΣ στην 89η συνεδρίασή του (21.05.13), αποφάσισε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης με το εξής κατηγορητήριο:

«Αποφασίσθηκε ομόφωνα η άσκηση αυτεπάγγελτης πειθαρχικής δίωξης κατά της συν. Πόπης Τσαπανίδου, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α” του Καταστατικού και άρθρου 5, παρ. γ” του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, επειδή συμμετέχει σε τηλεοπτική διαφήμιση της εταιρείας « ROC», διαφημίζοντας προϊόντα των φαρμακευτικών καλλυντικών της εν λόγω εταιρείας και η οποία προβάλλεται σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς και σε διάφορες ώρες. Ενδεικτικά, η εν λόγω διαφήμιση εμφανίσθηκε, μεταξύ άλλων, στους Τ/Σ «Α lpha» (ημερ. 08.05.13 και ώρα 13.00μμ) και « Antenna» (13.05.13 και ώρα 21.00μμ).

Σημειώνεται ότι ενώ σε προηγούμενη πειθαρχική δίωξη εναντίον της για το ίδιο αδίκημα και για το οποίο καταδικάσθηκε, είχε δηλώσει ότι η διαφήμιση θα προβάλλεται μέχρι τέλους του 2012, και ότι δεν προτίθεται να επαναλάβει διαφήμιση, εντούτοις ενώ παρήλθε το χρονικό αυτό διάστημα, εμφανίζεται πάλι σε διαφήμιση της ίδιας εταιρείας».

Τι είπε η ίδια στο απολογητικό της υπόμνημα

«… Καλούμαι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να απολογηθώ μετά την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος μου για παραβίαση της διάταξης του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, που απαγορεύει την συμμετοχή σε διαφήμιση.

Πρόκειται για την συμμετοχή μου σε διαφήμιση εταιρείας, η οποία δικάστηκε από το Συμβούλιο σας και κρίθηκα πειθαρχικά ελεγκτέα. Η νέα πειθαρχική δίωξη σε βάρος μου αφορά το ίδιο αδίκημα, καθώς πρόκειται για εμφάνιση διαφημίσεων της ίδιας εταιρείας.

Ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, που διέπει το πειθαρχικό δίκαιο, στο άρθρο 57 ορίζει ότι αν κάποιος έχει καταδικασθεί αμετάκλητα ή αθωωθεί, δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του για την ίδια πράξη, ακόμη και αν δοθεί σε αυτή διαφορετικός χαρακτήρας.

Το άρθρο 110 παράγραφος 3 του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, που αφορά τη λειτουργία πειθαρχικού οργάνου, απαγορεύει την κρίση για το ίδιο αδίκημα.

Επιπλέον, το άρθρο 50 του χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καθορίζει τις σχέσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη ορίζουν την αρχή «ου δις δικάζειν».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο «κανείς δεν διώκεται ούτε τιμωρείται ποινικά για αδίκημα για το οποίο έχει αθωωθεί ή καταδικαστεί εντός της Ένωσης με οριστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σύμφωνα με το νόμο».

Η νέα άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος μου έρχεται ως συνέχεια του ιδίου αδικήματος το οποίο δεν μπορεί να επανακριθεί, καθώς υπάρχει οριστική απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και δεν πρόκειται για διαρκές επαναλαμβανόμενο αδίκημα.

Με δεδομένο ότι τα Πειθαρχικά Συμβούλια λειτουργούν με βάση τους κανόνες που διέπουν τα δικαστήρια, θεωρώ ότι δεν πρέπει να κριθώ πειθαρχικά ελεγκτέα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.».

Πηγή: iefimerida
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/01/blog-post_2445.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...