Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Διαβάστε πως δημιουργήθηκε η Lamborghini



Μετά το τέλος του πολέμου, η αγροτική ανάπτυξη της Ιταλίας, ωθεί τον Lamborghini στο να αγοράσει πολεμικά οχήματα με σκοπό να τα μετατρέψει σε τρακτέρ.Έτσι το 1948 γεννιέται η Lamborghini Trattori, με σήμα τον ταύρο (λόγω του ζωδίου του). Η εταιρία προόδευε για αρκετά χρόνια και έγινε μια από τις πιο σημαντικές στην Ιταλία στην παραγωγή αγροτικών μηχανημάτων. Μια μέρα συνέβη κάτι που έμελλε να αλλάξει την ιστορία της παγκόσμιας Αυτοκινητοβιομηχάνιας. Ο Lamborghini, όντας λάτρης της ταχύτητας ήταν κάτοχος μιας Ferrari και όταν κάποτε του παρουσίασε ένα πρόβλημα στον συμπλέκτη, πήγε να διαμαρτυρηθεί στον Εnzo Ferrari. Το αυτοκίνητο είναι άριστο , εσύ ασχολήσου με τα τρακτέρ σου κ άσε εμένα να κατασκευάζω σπορ αμάξια ήταν η απάντηση του.

Ο μύθος λέει ότι αυτό τον πείσμωσε και τον έκανε να μπει στην παραγωγή αυτοκινήτων. Το 1963 δημιουργεί την Αutomobili Ferruccio Lamborghini SpA στην Sant Agata Bolognese. Κατασκευάζει μοντέλα που έγιναν διάσημα γρήγορα , όπως η Μiura, 350 gtv, Countah, Εspada κ.α. To 1973 και αφού είδε ότι ο γιος του δεν είχε το πάθος να συνεχίσει το έργο του, πουλάει την εταιρία σε Σουηδό επιχειρηματία.

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών, στις 20 Φεβρουαρίου το 1993. Από κει και πέρα το εργοστάσιο άλλαξε κατά καιρούς ιδιοκτήτες, όλοι όμως ήταν ικανοί να κρατήσουν την αίγλη και την φήμη έδωσε ο Lamborghini στα αυτοκίνητα του. Σήμερα ανήκει στην Volkswagen.


http://www.aggouria.com/2013/10/diavaste-pws-dimiourgithike-h-Lamborghini.html#_

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...