• Συλλεκτικά Κέρματα

  • Koula News

  • Pixwords Λύσεις

  • 250+ Flash Games

  • PixWords Scenes Λύσεις

  • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

  • Γεωπονικά Θέματα!

  • PicWords Λύσεις

  • ΛεξοΜανία Λύσεις

  • Slice Words Λύσεις

  • Me1matia Channel

  • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Πρεμιέρα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου με τα μισά μαγαζιά ανοιχτά

«Όχι» στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στις 3 Νοεμβρίου λένε, μεταξύ άλλων, οι Ομοσπονδίες Θεσσαλίας, που αντιπροσωπεύει 23 συλλόγους, οι σύλλογοι του Αγρινίου, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, «Άρτας, Πρέβεζας, Φιλιατών, Παραμυθιάς,…

Δομοκού, Λαμίας, Σπερχειάδας, «Αμφισσας, Αμφίκλειας, Μαρτίνου, Έδεσσας, Γρεβενών, Καστοριάς, Νάουσας, Κοζάνης, Φλώρινας, Αλεξανδρούπολης, Κατερίνης, Καβάλας, Κομοτηνής, Κιλκίς, Χανίων, Ρεθύμνου, Κέρκυρας, Τρίπολης, Καλαμάτας, Λακωνίας, Αιγιαλείας, Πατρών, Αμαλιάδας, Ηλείας κ.α.
Στην Αττική και ειδικά στις τουριστικές περιοχές, οι περισσότεροι σύλλογοι λένε «ναι», με τον εμπορικό σύλλογο Αθηνών να συνιστά το άνοιγμα των καταστημάτων, όπως επίσης και οι σύλλογοι των Μεγάρων, Περιστερίου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Νέας Ιωνίας (με μειωμένο ωράριο). Ναι στο άνοιγμα στις 3 Νοεμβρίου, είπε και ο εμπορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης.
Η επόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 θα είναι η μία από τις επτά, συνολικά, Κυριακές, το χρόνο, που θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν πλέον τα εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο οι έμποροι σε όλες τις περιοχές της χώρας δε δείχνουν πρόθυμοι να ακολουθήσουν την απόφαση.
Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου μόλις το 54% των εμπορικών συλλόγων δηλώνει ότι τα μέλη του θα λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους στις 3 Νοέμβριου. Μάλιστα, μεγάλος είναι και ο αριθμός εκείνων των μικρομεσαίων εμπόρων που λένε ότι δεν θα κάνουν χρήση των επιπλέον Κυριακών που δίνει ο νόμος εκτός από την καθιερωμένη τις παραμονές των Χριστουγέννων.
Στον αντίποδα βρίσκονται πάντως τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες επιχειρήσεις που όπως αναφέρουν και στην ανακοίνωση του συνδέσμου τους ( ΣΕΛΠΕ) θα αξιοποιήσουν την δυνατότητα που προσφέρει ο νόμος. «Οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται πλέον στην αγορά θα δώσουν μια νέα ώθηση και ελπίδα στην δοκιμαζόμενη χώρα μας προς όφελος του καταναλωτή, της πολιτείας και των επιχειρήσεων», λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λιανεμπορικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Αντώνης Μακρής, ο οποίος μάλιστα εκτιμά ότι οι καταναλωτές θα μπορέσουν να βρουν το 10ημερο των εκπτώσεων του Νοεμβρίου χαμηλές τιμές σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων.
Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου πάντως, που αντιπροσωπεύει τις μικρομεσαίες λιανεμπορικές επιχειρήσεις, προκύπτει ότι σε σύνολο 129 εμπορικών συλλογών και ομοσπονδιών, οι 57 έχουν αποφασίσει και προτείνουν στα μέλη τους την λειτουργία την Κυριακής 3 Νοεμβρίου, 7 σύλλογοι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ενώ 4 αφήνουν ελεύθερη την επιλογή στα μέλη τους και 61 αποφάσισαν να κρατήσουν τα καταστήματα τους κλειστά.
Στο ερώτημα σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις υπόλοιπες 6 Κυριακές, που επιτρέπεται με βάση τη νέα νομοθεσία, προκύπτει και πάλι διχογνωμία αφού ξεκάθαρα οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα πολυκαταστήματα δηλώνουν ότι θα λειτουργούν ενώ στις μικρές επιχειρήσεις υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4177/2013, τα εμπορικά καταστήματα σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου που θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου. Με βάση την πρόσφατη νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 1 Κυριακή σε κάθε εκπτωτική περίοδο, σύνολο 4, τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και την Κυριακή των Βαΐων. Όσο για το επιτρεπόμενο ωράριο της Κυριακής είναι από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.
Επίσης, με αιτιολογημένη απόφαση των κατά τόπους αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών, η οποία θα πρέπει να εκδοθεί μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, ορίζονται οι περιοχές στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των μικρών εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πλην των 7 που ισχύουν για όλα τα εμπορικά καταστήματα ανεξαρτήτως μεγέθους. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις των Αντιπεριφερειαρχών εκτός ελαχίστων περιπτώσεων όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΣΕΕ. Φαίνεται ότι δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν οι τοπικοί άρχοντες από αυτό που τους ζητούν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι. Έχει καταγραφεί όμως και εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη των δύο πλευρών στην περίπτωση της Γλυφάδας, της Σύρου, της Έδεσσας, της Καστοριάς αλλά και του Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Σημειώνεται ότι δυνατότητα να ανοίγουν και τις 52 Κυριακές τον χρόνο έχουν τα εμπορικά καταστήματα που έχουν συνολική επιφάνεια μέχρι 250 τμ, να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise), να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

http://www.trelokouneli.gr/premiera-thn-kuriaki-3-noembriou-me-ta-misa-magazia-anoichta/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...