Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Πάφος: Δίχτυα ψαρά σκότωσαν χελώνα καρέτα - καρέτα

Μια χελώνα μήκους 70 πόντων τύπου καρέτα – καρέτα ξέβρασε η θάλασσα στην θαλάσσια περιοχή των Ποτίμων στην Πάφο, χθες το απόγευμα, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Την χελώνα εντόπισαν λουόμενοι της περιοχής και αμέσως στο μέρος έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Αλιείας για να διαπιστώσει την κατάσταση της, αν δηλαδή μπορεί να επιστρέψει στην θάλασσα ή αν ήταν ήδη αργά.

Ο Ανδρέας Πιστέντης πρώην επαρχιακός του Τμήματος Αλιείας στην Πάφο, που μετέβη στο μέρος και ο οποίος ασχολείται τώρα με το πρόγραμμα προστασίας των χελώνων στην Λάρα, ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, πως η χελώνα που ξεβράστηκε ήταν νεκρή, και πως πρόκειται για αρσενική χελώνα, τύπου καρέτα – καρέτα, μήκους 70 πόντων και ηλικίας περίπου 40 χρόνων.

Η χελώνα δεν έφερε – όπως είπε-, ο κ Πιστέντης εξωτερικές κακώσεις και κατά πάσα πιθανότητα πιάστηκε στα δίχτυα κάποιου ψαρά και πέθανε. Η άτυχη χελώνα είπε, «προφανώς μπλέχτηκε στα δίχτυα κάποιου ψαρά, και έδωσε άνιση μάχη για να ελευθερωθεί, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και ξεβράστηκε νεκρή».

Ο κ Πιστέντης ανέφερε πως αφού λήφθηκαν οι σχετικές φωτογραφίες και τα απαραίτητα στοιχεία για το είδος της χελώνας, τις διαστάσεις της και την ηλικία της, προχώρησε η ταφή της από το κοινοτικό συμβούλιο της Κισσόνεργας.

Ο κ Πιστέντης σημείωσε ακόμη πως αρκετές χελώνες πιάνονται στα δίκτυα των ψαράδων, επειδή παραμένουν στο νερό για πολύ ώρα, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν.

Πρόσθεσε ακόμη, πως οι αρσενικές χελώνες ποτέ δεν βγαίνουν στην ακτή παρά μόνο οι θηλυκές για να γεννήσουν. Τέτοια περιστατικά παρατήρησε όπου χελώνες μπλέκονται στα δίχτυα των ψαράδων σημειώνονται την καλοκαιρινή περίοδο που πλησιάζουν οι χελώνες την ακτή για να γεννήσουν.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι καρέτα- καρέτα, πέφτουν επίσης, συχνά θύματα των σκαφών αναψυχής ή μεγάλων πλοίων που τις χτυπούν άθελα τους με τις προπέλες.
alithia.com.cy
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9146.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...