Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Σεραφείμ: Ένας χωρισμός Πολιτείας - Εκκλησίας θα οδηγήσει τους Δεσποτάδες στη... Βουλή!


Νέες βολές κατά της Κυβέρνησης για την επικείμενη αλλαγή της νομοθεσίας για τους εξαρτημένους χρήστες ουσιών και τους εμπόρους ναρκωτικών εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος πίσω από τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση βλέπει μια ακόμα ενέργεια για την απομάκρυνση της Κοινωνίας από την Εκκλησία. Ο κ.Σεραφείμ προειδοποιεί την Πολιτεία πως τυχόν χωρισμός της από την Εκκλησία θα ανοίξει το δρόμο στους Μητροπολίτες να καταλάβουν βουλευτικά έδρανα!

«Θα καταργήσει αυτοδικαίως το ασυμβίβαστο των κληρικών να μετέχουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Εάν επιθυμούν στο εθνικό Κοινοβούλιο 82 Μητροπολίτας βουλευτάς να είναι βέβαιοι ότι θα το επιτύχουν!» σημειώνει ο κ.Σεραφείμ.

Ο νέος νόμος για τα Ναρκωτικά 
Ειδικότερα για την αλλαγή της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς κάνει λόγο για συμπαιγνία ελληνικών και ξένων συμφερόντων με την βοήθεια των ΜΜΕ με στόχο την απαξίωση των ελληνοχριστιανικών αξιών.

«Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η καταστρατήγησις των διατάξεων του Συντάγματος και η δήθεν πλουραλιστική και πολυπολιτισμική εκκοσμίκευσις που στοχεύει στην διάλυση των δεσμών κοινωνίας και αλληλοπεριχωρήσεως του Έθνους και της Εκκλησίας. Με το πρόσχημα της δήθεν βελτιώσεως των όρων αντιμετωπίσεως των εξαρτησιογόνων ουσιών καταστρατηγείται η σοφή επιστημονική θέσις, ότι δεν υφίσταται διαχωρισμός μεταξύ των λεγομένων «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών ουσιών, διότι τα πρώτα αναποδράστως οδηγούν στα δεύτερα και η εξάρτησις και ο εθισμός αποτελούν την βάσι της θανατηφόρου πρακτικής των εξαρτησιογόνων ουσιών» τονίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς και υποστηρίζει: «Η αποδοχή από την θεσμοθετημένη Πολιτεία με την πομπώδη νομοθετική πρόβλεψη του διαχωρισμού «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών ουσιών που εξαγγέλει η σημερινή Κυβέρνησις αποτελεί κακούργημα ειδεχθέστατο σε βάρος της νέας γενεάς διότι καθιερώνει α ξιακή κλίμακα στο πασίδηλο θανατηφόρο γεγονός των ναρκωτικών με ολέθρια τα αποτελέσματα και μετατρέπει τα κέντρα των μεγάλων αστικών πόλεων σε κέντρα ελεύθερης διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών για να απονευρώσει την ηθική αυτοσυνειδησία της νέας γενεάς και να καταστείλει την σύμφυτη με το νέον άνθρωπο αντίδρασι στην καταδολίευση των ανθρωπίνων αξιών».

Ομοφυλόφιλοι, τυχερά παιχνίδια, "κουλοχέριδες" 
Από τα πυρά του Μητροπολίτη Πειραιώς δεν ξέφυγε ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης ειδικότερα για μια σειρά από ζητήματα, μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις που αφορούν στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Η δημοσιοποιηθείσα από τα Μ.Μ.Ε. λειτουργία νομοπαρασκευαστικής επιτροπής υπό τον έως σήμερα ευπρεπή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου για την επαίσχυντη, χυδαία, ποταπή και βορβορώδη νομοθετική πρωτοβουλία για την θεσμοθέτηση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της τραγικότητος της ομοφυλοφιλίας και της ανατροπής της ανθρωπίνης οντολογίας με την αναγνώρισι ανυπάρκτου ετέρου «γενετησίου προσανατολισμού» και της φθοροποιού ψυχικώς και σωματικώς και άκρως ιατρικώς επικινδύνου παραχρήσεως των ανθρωπίνων σωματικών οργάνων, εν συνδυασμώ με την μετατροπή του «ψιλικατζίδικου» της γειτονιάς σε κέντρο ψυχοπαθολογικής εξαρτήσεως από τον τζόγο, με την φρικώδη επάνοδο των «κουλοχέρηδων», παρά τις νωπές ακόμη πληγές στο κοινωνικό σύνολο από την φθοροποιό τους δράσι, αποτελεί δόλιο εκρηκτικό μείγμα για την εκθεμελίωσι των ιδεωδών του Γένους και της πίστεως και για την αποσάρθρωσι του κοινωνικού ιστού».

Στόχος ο χωρισμός Πολιτείας-Εκκλησίας 
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κάνει λόγο για περιφρόνηση του λόγου και των απόψεων της Εκκλησίας σε μια σειρά από ζητήματα από εκείνους που έχουν αναλάβει, όπως αναφέρει, την αποδόμηση και συχνά προβάλλουν ως απειλή τον «μπαμπούλα» του χωρισμού Εκκλησίας-Πολιτείας.

«Διαδίδεται μετ' επιτάσεως ότι η επομένη Βουλή θα είναι Συντακτική και ότι θα εκθεμελιώσει τους λεγομένους διακριτούς ρόλους του ισχύοντος Συντάγματος μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας και θα μεταβάλλει την Εκκλ ησία-Κιβωτό του Γένους, ένεκεν της οποίας δεν αποτελεί σήμερα η Ελλάς το υπόλοιπον της Ευρωπαϊκής Τουρκίας, τη στιγμή που οι Μουσουλμανικές Μουφτείες και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο είναι Ν.Π.Δ.Δ., σε ένωσι προσώπων ιδιωτικού ενδιαφέροντος» υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς και απαντά σε όλους όσοι ζητούν τη διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου.

Να επιστραφεί η δημευθείσα περιουσία αν θέλουν να κόψουν την μισθοδοσία του κλήρου 
«Στην προβαλόμενη από αμοίρους νομικής παιδείας διακοπή της συμβατικής υποχρεώσεως του Κράτους για την μισθοδοσία του Κλήρου και την λειτουργία της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως χρειάζεται να απαντηθεί ότι από το έτος 1835 μέχρι σήμερα το 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας έχει με πολλούς τρόπους ουσιαστικά δημευθεί από το Ελληνικό Δημόσιο και εις αντίδοση έχει αναλάβει συμβατικώς τις ως είρηται υποχρεώσεις και επομένως εάν επιθυμεί να αποστεί από αυτές, θα πρέπει να επιστρέψει στο ακέραιο αυτή την περιουσία η να την αποζημιώσει οικονομικώς.

Επομένως ο χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας που εκζητούν οι άφρονες, δεν συνεπάγεται την διακοπή της μισθοδοσίας του Κλήρου και της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως εκτός και αν η Ελληνική Πολιτεία δύναται να επιστρέψει την Εκκλησιαστική περιουσία η να αποζημιώσει σχετικώς και εννοείται ότι το τίμημα είναι ανυπολόγιστο. Μόνο η περιουσία που εδημεύθη από την Ελληνική πολιτεία της Ι. Μονής Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς εκτείνετο σε όλη την Πειραϊκή χερσόνησο».

Ο Μητροπολίτες στη Βουλή... 
Και ο Μητροπολίτης Πειραιώς προειδοποιεί πως εφόσον γίνει χωρισμός τότε οι πολιτικοί θα τα λένε με τους Μητροπολίτες στη.Βουλή!

«Ο χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας, διάβαζε καλύτερα Έθνους, που προβάλλεται ευκαίρως ακαίρως θα έχει και μία άλλη παράμετρο που δεν έχουν υπολογίσει. Θα καταργήσει αυτοδικαίως το ασυμβίβαστο των κληρικών να μετέχουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Εάν επιθυμούν στο εθνικό Κοινοβούλιο 82 Μητροπολίτας βουλευτάς να είναι βέβαιοι ότι θα το επιτύχουν!» 


http://www.skai.gr/news/greece/article/179299/o-mitropolitis-peiraios-proeidopoiei-pos-enas-horismos-politeias-ekklisias-tha-odigisei-tous-despotades-sti-vouli/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...