Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Το Διαδίκτυο γίνεται ακόμη πιο γρήγορο

Από τις 28/8 η ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο έχει αυξηθεί για δεκάδες εκατομμύρια χρήστες Διαδικτύου παγκοσμίως, χάρη στη συνεργασία μεταξύ OpenDNS, Google κι άλλων δικτύων διανομής περιεχομένου.

Μάλιστα, η Google έχει δεσμευτεί στο παρελθόν να κάνει το Internet πιο γρήγορο, όχι μόνο για τους χρήστες της, αλλά για όλους, με όποιο τρόπο είναι αυτό δυνατό μέσω βελτιώσεων σε πρωτόκολλα, προγράμματα περιήγησης, λογισμικά- πελάτη και δίκτυα, όπως είχε δηλώσει ο διακεκριμένος μηχανικός της Google, Ντέηβ Πρισόττο.


Το DNS λειτουργεί σαν ένας τηλεφωνικός κατάλογος για το Διαδίκτυο. Μετατρέπει ολόκληρη την ονομασία της ιστοσελίδας σε μια διεύθυνση IP (208.69.38.160) με την οποία μπορεί να συνδεθεί ο υπολογιστής σου. Αλλά τι γίνεται όταν ψάχνεις μια επιχείρηση στον τηλεφωνικό κατάλογο κι αντί για μία βρίσκεις 50 τοποθεσίες; Προφανώς, εσύ προτιμάς την πλησιέστερη σε σένα θέση.

Όταν προσπαθείς να επισκεφτείς ένα δικτυακό τόπο που υπάρχει σε 50 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, θα θέλεις να συμβεί το ίδιο πράγμα. Θες αυτόματα να σταλείς στην πλησιέστερη, ταχύτερη ή τουλάχιστον με τη λιγότερη συμφόρηση θέση. Μέχρι τώρα, το να υπολογίζεις ποιά τοποθεσία είναι πιο κοντά σε εσένα δεν ήταν δυνατόν μόνο με το DNS.

Σήμερα, αν χρησιμοποιείς το OpenDNS ή το Google Public DNS κι επισκέπτεσαι ένα δικτυακό τόπο ή χρησιμοποιείς μια υπηρεσία, η οποία παρέχεται από ένα από τα συμμετέχοντα δίκτυα ή CDNs της Global Internet Speedup, της οποίας στόχος είναι ένα πιο γρήγορο Διαδίκτυο, μια περικομμένη έκδοση -με ικανά στοιχεία για να μαρτυρούν την τοποθεσία σου- της IP διεύθυνσής σου θα προστεθεί στο DNS αίτημα.

Η υπηρεσία Internet ή CDN θα χρησιμοποιήσει αυτή την έκδοση της IP διεύθυνσης, προκειμένου να λάβει μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση για το πώς να ανταποκρίνεται, έτσι ώστε να μπορείς να συνδέεσαι στο βέλτιστο διακομιστή, δίνοντάς σου την ευκαιρία να απολαμβάνεις μεγαλύτερες ταχύτητες.

Ο Ντέηβιντ Ούλεβιτς, διευθύνων σύμβουλος της OpenDNS, δήλωσε: «Από σήμερα, δεκάδες εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου θα ωφεληθούν από τις νέες, ιδιαίτερα αυξημένες ταχύτητες. Αποτελεί μια ωραία νίκη για τους χρήστες και δείχνει ότι η συνεργασία αποδίδει όταν βασίζεται σε ανοικτά πρότυπα».

Πηγή: in.gr

http://www.on-news.gr/2011/09/blog-post_2716.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...