Πανεύκολη, νηστίσιμη, με λίγες θερμίδες, πεντανόστιμη, σοκολατένια, γρήγορη! Ε, τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα και μόνο γλυκό; … Συστατικά συνταγής
* 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 3/4 κούπας μαύρη ζάχαρη
* 1 κ.γ. σόδα
* 1/4 φλ. κακάο σε σκόνη
* 3/4 φλ. βούτυρο φυτικό
* 1 κ.σ. ξύδι λευκό
* 1 φλ. κρύο νερό
* λίγο αλάτι
* 1,5 φλ. φυτική κρέμα γάλακτος
* Φράουλες (ή άλλα φρούτα -προαιρετικά)
* Σιρόπι σοκολάτας
Οδηγίες συνταγής
Αλείφουμε μία ρηχή φόρμα με λίγο φυτικό βούτυρο κι από πάνω ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα σε μια λεκανίτσα. Ρίχνουμε αλάτι και ζάχαρη και κάνουμε μία λακουβίτσα στη μέση. Προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο, το ξύδι και το νεράκι μας. Ανακατεύουμε μαλακά τα υλικά με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δεν μας πειράζει κι αν το μείγμα σβολιάσει. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για μισή ωρίτσα περίπου. Ένας τρόπος να βεβαιωθούμε πως το γλυκό μας ετοιμάστηκε είναι να βουτήξουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού κι όταν την τραβήξουμε να είναι πεντακάθαρη. Αφαιρούμε από τη φόρμα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
Στη συνέχεια, χτυπάμε σε μίξερ με μεσαία ταχύτητα την κρέμα γάλακτος για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Βάζουμε την ταχύτητα στο πιο γρήγορο και χτυπάμε για ακόμη 10 λεπτά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Απλώνουμε την κρέμα στη σοκολατόπιτα και τη γαρνίρουμε με φραουλίτσες και σιρόπι σοκολάτας.
Πηγή: lovecooking.gr
* 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 3/4 κούπας μαύρη ζάχαρη
* 1 κ.γ. σόδα
* 1/4 φλ. κακάο σε σκόνη
* 3/4 φλ. βούτυρο φυτικό
* 1 κ.σ. ξύδι λευκό
* 1 φλ. κρύο νερό
* λίγο αλάτι
* 1,5 φλ. φυτική κρέμα γάλακτος
* Φράουλες (ή άλλα φρούτα -προαιρετικά)
* Σιρόπι σοκολάτας
Οδηγίες συνταγής
Αλείφουμε μία ρηχή φόρμα με λίγο φυτικό βούτυρο κι από πάνω ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα σε μια λεκανίτσα. Ρίχνουμε αλάτι και ζάχαρη και κάνουμε μία λακουβίτσα στη μέση. Προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο, το ξύδι και το νεράκι μας. Ανακατεύουμε μαλακά τα υλικά με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δεν μας πειράζει κι αν το μείγμα σβολιάσει. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για μισή ωρίτσα περίπου. Ένας τρόπος να βεβαιωθούμε πως το γλυκό μας ετοιμάστηκε είναι να βουτήξουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού κι όταν την τραβήξουμε να είναι πεντακάθαρη. Αφαιρούμε από τη φόρμα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
Στη συνέχεια, χτυπάμε σε μίξερ με μεσαία ταχύτητα την κρέμα γάλακτος για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Βάζουμε την ταχύτητα στο πιο γρήγορο και χτυπάμε για ακόμη 10 λεπτά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Απλώνουμε την κρέμα στη σοκολατόπιτα και τη γαρνίρουμε με φραουλίτσες και σιρόπι σοκολάτας.
Πηγή: lovecooking.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...