Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

Ζάχαρη: Γλυκιά και... καρκινογόνος


Η “πικρή αλήθεια της ζάχαρης” έρχεται στην επιφάνεια μετά από αμερικανικές μελέτες, οι οποίες αποδεικνύουν πως η γλυκιά της γεύση κρύβει τελικά πολλούς κινδύνους. Με την εμφάνιση καρκίνου φαίνεται να συνδέεται η υπερβολική κατανάλωση της...

Την «απομυθοποίηση» της ζάχαρης φέρνει στο φως η διάλεξη με τίτλο «Ζάχαρη: Η Πικρή Αλήθεια»και θέμα τη βιοχημεία της φρουκτόζης και την ανθρώπινη φυσιολογία του καθηγητή δρ. Ρόμπερτ Λάστιγκ,ειδικού ορμονικών διαταραχών σε παιδιά και ειδικού παιδικής παχυσαρκίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Η ζάχαρη, είτε είναι λευκή, είτε μαύρη, είτε το περιβόητο σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας στον άνθρωπο.

Ζάχαρη και... καρκίνος

“Δηλητηριώδη και τοξικά” χαρακτηρίστηκαν όλα τα είδη ζάχαρης από τον καθηγητή Λάστινγκ. Αν οι απόψεις του είναι σωστές, τότε η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης δεν ευθύνεται μόνο για την εκτόξευση του αριθμού των υπέρβαρων Αμερικανών τα τελευταία 30 χρόνια: πολλές σύγχρονες σοβαρές ασθένειες, όπως οι καρδιοαγγειακές παθήσεις, η υπέρταση και ο καρκίνος προκαλούνται από διατροφικές συνήθειες στις οποίες κυριαρχεί ο "βασικός ένοχος": η ζάχαρη.

Το μόριο της φρουκτόζης που περιέχεται στη σακχαρόζη και το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης μεταβολίζονται κυρίως από το ήπαρ, ενώ η γλυκόζη της ζάχαρης και οι αμυλούχες τροφές μεταβολίζονται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού. Η κατανάλωση ζάχαρης σημαίνει μεγαλύτερο «φόρτο εργασίας» για το ήπαρ, που μετατρέπει τη φρουκτόζη σε λίπος.

Το αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας είναι γνωστό ως ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη, η οποία ευθύνεται για την παχυσαρκία, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τον διαβήτη τύπου2. Επίσης συνδέεται με την εμφάνιση, αρκετών μορφών καρκίνου.

Από τη στιγμή που οι ειδικοί θεωρούν ότι η ζάχαρη συνδέεται πολλές φορές με τον καρκίνο,(ιδιαίτερα με τον καρκίνο του στήθους ή του παχέος εντέρου), είναι δύσκολο να μη δημιουργηθεί ανησυχία και αναστάτωση στους καταναλωτές της.

«Έχω εξαλείψει την επεξεργασμένη ζάχαρη από τη διατροφή μου και καταναλώνω όσο λιγότερη ζάχαρη μπορώ. Θεωρώ πως έτσι μειώνω τις πιθανότητες να αναπτύξω καρκίνο»είπε ο δρ. Κρεγκ Τόμσον,πρόεδρος του Αντικαρκινικού Κέντρου Μεμόριαλ Σλόαν - Κέτερινγκ στη Νέα Υόρκη, κάτι που αυξάνει κατά πολύ τις ανησυχίες...

www.cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...