Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Χάνουμε τον Firefox;


Μια κάπως ασαφής οδηγία για τους προγραμματιστές κυβερνητικών ιστότοπων των ΗΠΑ μπορεί να επιταχύνει την πτώση του προγράμματος περιήγησης Firefox της Mozilla.

Υπάρχουν ήδη πολλοί μεγάλοι οργανισμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, των οποίων οι ιστότοποι δεν διαθέτουν κατάλληλη υποστήριξη για τον Firefox. Αυτό θα μπορούσε να γίνει χειρότερο στο εγγύς μέλλον

Το σύστημα σχεδίασης ιστοσελίδων των ΗΠΑ (USWDS από το U.S. Web Design System) παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο προτύπων που καθοδηγούν όσους κατασκευάζουν τους αμέτρητους ιστότοπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η τεκμηρίωσή του για τους προγραμματιστές αναφέρει τον “κανόνα του 2%”.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι το USWDS υποστηρίζει επίσημα οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης που η χρήση του είναι στο 2%, όπως καταγράφεται από το “analytics.usa.gov.”

Το μερίδιο αγοράς του Firefox ήταν 2,2%, για τις προηγούμενες ενενήντα ημέρες.

 

 

Και λοιπόν; μπορεί να αναρωτιέστε. “Αυτό ισχύει μόνο για τους web developers των ΗΠΑ. Δεν επηρεάζει άλλους προγραμματιστές.”

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να τους επηρεάσει όλους. Ας δούμε πως μπορεί να ξεκινήσει:

1. Μόλις ο Firefox πέσει κάτω από το όριο του 2% στα analytics της κυβέρνησης, το USWDS θα δώσει οδηγία στους κυβερνητικούς προγραμματιστές ότι δεν χρειάζεται να υποστηρίζουν πλέον τον Firefox.

2. Όταν διαδοθεί το μήνυμα, θα εξαπλωθεί γρήγορα όχι μόνο στην κοινότητα προγραμματιστών front-end αλλά και στα εταιρικά τμήματα IT για τα οποία εργάζονται ορισμένοι web developers. Πολλές εταιρείες κάνουν πολλές συναλλαγές με την κυβέρνηση και έτσι ό,τι κάνει η κυβέρνηση θα επηρεάσει και αυτό που κάνουν οι εταιρείες.

3. Οι εταιρείες θα δουν αυτή την αλλαγή σαν ευκαιρία για μείωση του κόστους προγραμματισμού και των χρόνων παράδοσης, καθώς θα παρέχει μια πολύ καλή δικαιολογία για την μη πραγματοποίηση ορισμένων δοκιμών (και σε σπάνιες περιπτώσεις, συγκεκριμένη κωδικοποίηση) από τη ροή των εργασιών ανάπτυξης.

Ευελπιστώ ότι τα ποσοστά υιοθέτησης του browser της Mozilla, θα ανέβουν κατακόρυφα το 2024. Είναι ο browser που χρησιμοποιώ χρόνια και δεν θα ήθελα να τον χάσω.

Browser Share
Chrome 49%
Safari 34.8%
Edge 8.4%
Firefox 2.2%
Safari (in-app) 1.9%
Samsung Internet 1.6%
Android Webview 1%
Other 1% 

 

 

https://iguru.gr/chanoume-ton-firefox/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...