Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Σε 460 laptops της HP βρέθηκαν κρυμμένα keylogger

Κρυφό λογισμικό που μπορεί να καταγράψει κάθε γράμμα που δακτυλογραφείτε στον υπολογιστή έχει ανακαλυφθεί προ-εγκατεστημένο σε εκατοντάδες μοντέλα laptop της HP

Ο ερευνητής ασφαλείας Michael Myng βρήκε κωδικό keylogging προεγκατεστημένο στο λογισμικό φορητών υπολογιστών της HP.
Μάλιστα, η HP ανέφερε ότι πάνω από 460 laptop της επηρεάστηκαν από την «πιθανή ευπάθεια ασφαλείας».
Η εταιρία κυκλοφόρησε από τότε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα λογισμικού για την αφαίρεση του keylogger από τις συσκευές της.



Το ζήτημα επηρεάζει φορητούς υπολογιστές στις σειρές Envy, Pavilion, ProBook και EliteBook της HP που περιέχουν αυτό το είδος του προβλήματος και η HP έχει δημοσιεύσει μια πλήρη λίστα των συσκευών και των μοντέλων που έχουν επηρεαστεί μέχρι το 2012.
Ωστόσο αξίζει να επισημάνουμε πως ευτυχώς, το keylogger είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή, αλλά εάν ένας εισβολέας αποκτήσει πρόσβαση σε φορητό υπολογιστή HP, θα μπορούσε να του επιτρέψει να καταγράφει τις πληκτρολογήσεις των χρηστών.
Η HP σημείωσε ότι το keylogger ενσωματώθηκε αρχικά στο λογισμικό Synaptics για να βοηθήσει στον εντοπισμό σφαλμάτων και πως η εταιρεία έχει αναγνωρίσει ότι το λογισμικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακόβουλη χρήση εναντίον των χρηστών και το χειρότερο όλων, εν αγνοία τους.
Νωρίτερα φέτος, ανακαλύφθηκε παρόμοιο keylogger που ήρθε προεγκατεστημένος στους οδηγούς ήχου σε αρκετούς φορητούς υπολογιστές της HP, παρόλο που εκείνη την εποχή η εταιρεία είπε ότι το λογισμικό είχε συμπεριληφθεί λανθασμένα στους οδηγούς (drivers).


https://www.news.gr/tech/article/829982/se-460-laptops-tis-hp-vrethikan-krimmena-keylogger.html
 http://greekto.blogspot.gr/2017/12/460-laptops-hp-keylogger.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...