Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

48 ώρες αγωνίας για το deal Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου

Κρίσιμες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στις επόμενες 48 ώρες σχετικά με την πορεία της αλυσίδας σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος στην εγχώρια αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες εκτιμάται πως θα έχουν καταλήξει σε αποφάσεις μέχρι την Τετάρτη. Στα πιθανά σενάρια συμπεριλαμβάνονται α) η αίτηση ένταξης από την πλευρά της Μαρινόπουλος σε επίσημο καθεστώς εξυγίανσης και προστασίας από τους πιστωτές, με αξιοποίηση των διατάξεων είτε του άρθρου 99 είτε του άρθρου το 106 Β και β) το ενδεχόμενο μεταβίβασης του ελέγχου και της διοίκησης της εταιρείας σε νέο επενδυτή. Επικρατέστερος υποψήφιος σε  μια τέτοια εξέλιξη  είναι φυσικά ο Όμιλος Σκλαβενίτη
Η έντονη πίεση που ασκείται αυτές τις ημέρες στην Μαρινόπουλος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην καθυστέρηση που παρατηρείται στο deal Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου, καθώς το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε έναρξη της κοινής εταιρείας εντός του Ιουνίου. Αυτή την στιγμή, όμως, δεν έχει κατατεθεί ακόμη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ούτε καν η συμφωνία μετόχων.
Παράλληλα, το πρόβλημα έγινε ακόμη πιο οξύ από το γεγονός πως τον τελευταίο καιρό έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός αποπληρωμής των προμηθευτών. Βασικοί λόγοι για αυτό φαίνεται πως είναι τα προβλήματα συνεννόησης μεταξύ των τραπεζών αλλά και το γεγονός πως παρά την αποκατάσταση της τροφοδοσίας των καταστημάτων της Μαρινόπουλος, η αλυσίδα δεν έχει κατορθώσει να κάνει το καταναλωτικό κοινό να την εμπιστευθεί ξενά  και συνακόλουθα να αυξήσει τις πωλήσεις της.
Η κατάσταση αυτή οδήγησε στην επιβράδυνση της αποπληρωμής της δεύτερης δόσης των οφειλών της Μαρινόπουλος προς του προμηθευτές, εκ των οποίων πολλοί έχουν ανησυχήσει πως το deal με την Σκλαβενίτης οδεύει προς ματαίωση και πως αυτή η καθυστέρηση αποτελεί την πρώτη σχετική ένδειξη. Αποτέλεσμα αυτής της ανησυχίας είναι κάποιοι να έχουν προσφύγει στην λύση της έκδοσης διαταγών πληρωμής, καθιστώντας την πίεση προς την Μαρινόπουλος σχεδόν ασφυκτική.
Από την πλευρά των δυο Ομίλων μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή πρόεκυπτε πως παρά τις καθυστερήσεις και τις δυσκολίες, Σκλαβενίτης και Μαρινόπουλος δήλωναν πιστοί στην ευόδωση της συμφωνίας. Όπως, όμως, σημειώθηκε αυτές που θα κρίνουν τις εξελίξεις και την τελική κατάληξη (και μορφή) του deal θα είναι οι τράπεζες…
http://www.economy365.gr/article/4350/48-ores-agonias-gia-deal-sklaveniti-marinopoyloy

http://greekto.blogspot.gr/2016/06/48-deal.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...