• Συλλεκτικά Κέρματα

 • Koula News

 • Pixwords Λύσεις

 • 250+ Flash Games

 • PixWords Scenes Λύσεις

 • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

 • Γεωπονικά Θέματα!

 • PicWords Λύσεις

 • ΛεξοΜανία Λύσεις

 • Slice Words Λύσεις

 • Me1matia Channel

 • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πούτιν: Οι ακτιβιστές παραβίασαν το διεθνές δίκαιο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ακτιβιστές της Greenpeace που έχουν τεθεί υπό κράτηση στο Μουρμάνσκ δεν είναι "πειρατές" αλλά παραβίασαν το διεθνές δίκαιο όταν επιχείρησαν να "καταλάβουν"…

εξέδρα άντλησης πετρελαίου κατά τη διαμαρτυρία τους ανοικτά των ρωσικών ακτών στην Αρκτική.
"Είναι απολύτως σαφές ότι δεν είναι πειρατές, αλλά στην πραγματικότητα προσπάθησαν να καταλάβουν αυτή την εξέδρα άντλησης πετρελαίου. Είναι απολύτως σαφές ότι οι άνθρωποι αυτοί παραβίασαν το διεθνές δίκαιο", δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια ενός φόρουμ για την Αρκτική που πραγματοποιείται στο Σάλεκχαρντ της Σιβηρίας, στον αρκτικό βορρά, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
"Οι αρχές ασφαλείας δεν γνώριζαν αν είναι οικολόγοι ή τρομοκράτες. Δεν γνωρίζω με λεπτομέρειες τι συνέβη εκεί, αλλά είναι σαφές πως δεν είναι πειρατές. Οι μεθοριακοί φρουροί μας δεν γνώριζαν ποιος επιχειρεί να καταλάβει την εξέδρα άντλησης με το πρόσχημα της Greenpeace. Ύστερα από τα αιματηρά γεγονότα που συνέβησαν στην Κένυα, όλα είναι πιθανά", τόνισε.
Ο Πούτιν επισήμανε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά αναμένει "το έργο τους να πραγματοποιείται με πολιτισμένο τρόπο".
"Είχαν πλησιάσει σε επικίνδυνη απόσταση από την εξέδρα άντλησης", τόνισε ο ρώσος πρόεδρος. "Θα ήταν πολύ καλύτερα αν οι εκπρόσωποι της Greenpeace βρίσκονταν στην αίθουσα αυτή και εξέφραζαν τη θέση τους. Συναντιόμαστε σε τέτοιου είδους συνέδρια για να συζητούμε αυτά τα προβλήματα", πρόσθεσε.
Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι έχει αποκλειστεί η περίπτωση να σταματήσει η εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων, τους κινδύνους της οποίας για την Αρκτική καταγγέλλει η Greenpeace.
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να σταματήσει η εκμετάλλευση του "ορυκτού πλούτου, των μετάλλων, των υδρογονανθράκων. Μπορεί αυτό να σταματήσει; Σίγουρα όχι. Δεν είναι δυνατόν να σταματήσει. Αλλά αυτό είναι το θέμα; Το θέμα είναι πώς αυτό να γίνεται με την μικρότερη ζημιά για τη φύση και να μειωθούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις της δραστηριότητας αυτής".

http://www.trelokouneli.gr/poutin-oi-aktibistes-parabiasan-to-diethnes-dikaio/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...