Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Πληρώνουμε με "καπέλο" 30%

Επιχείρηση «καθαρές-"net" τιμές» ξεκινά η κυβέρνηση, επιδιώκοντας το ξεφούσκωμα των τιμών των προϊόντων, αλλά και την αντιμετώπιση της...
φοροαποφυγής των βιομηχανιών και των αλυσίδων λιανικού εμπορίου.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει το «πράσινο φως» στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στον υφυπουργό Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά, να ετοιμάσουν νομοθετική διάταξη με την οποία θα αναγράφονται στα τιμολόγια όλες οι παροχές που κάνουν οι εγχώριες και πολυεθνικές επιχειρήσεις, μετά τη χονδρική πώληση των προϊόντων τους στα σούπερ μάρκετ και στα άλλα καταστήματα λιανικής.

Αυτά τα «δώρα» δίνονται από τις βιομηχανίες στο εμπόριο, προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη θέση στα ράφια των σημείων πώλησης. Η μορφή τους είναι πιστωτικά σημειώματα, εκπτώσεις επί του τιμολογίου, επιπλέον παλέτες προϊόντων, κλπ.

Ωστόσο, οι παροχές αυτές, στην πλειονότητά τους, δίνονται, όπως προαναφέρθηκε, εκ των υστέρων κι επιπλέον δεν μετακυλίονται εξ΄ ολοκλήρου στην κατανάλωση. Δηλαδή, δεν φαίνονται στους τιμοκαταλόγους χονδρικής πώλησης, αλλά και στο τέλος οι καταναλωτές δεν αγοράζουν όσο θα έπρεπε φθηνότερα τα προϊόντα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι έρευνες του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν δείξει πως οι παροχές φουσκώνουν κατά 25% με 30% την τελική τιμή του προϊόντος.
metrogreece.gr
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/09/30_29.html
<

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...