περιεκτικότητας τους σε ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό αφού δεν μπορεί να τα συνθέσει. Άλλο ένα επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό των θαλασσινών είναι το «αντιοξειδωτικό» σελήνιο.
Απαντήσεις δίνει στην κυρία Ελένη επισκέπτρια του www.Life2day.gr ο Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης και Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας .
Υπάρχουν και άλλες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων οι οποίες είναι ο λιναρόσπορος και το λινέλαιο, οι μαλακές μαργαρίνες, ξηροί καρποί όπως τα καρύδια καθώς και εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως χυμοί και κράκερ. Το σελήνιο, εκτός από τα ψάρια, βρίσκεται και στο συκώτι, στο κρέας, στα πουλερικά, στο καλαμπόκι, στο σιτάρι, στο ρύζι, στη σόγια, στα φιστίκια κάσιους, στους ηλιόσπορους, στα καρύδια, στο σκόρδο και στα αυγά.
Συνεπώς, θα μπορούσατε να μετατρέψετε τη σαλάτα με τόνο σε σαλάτα με καλαμπόκι ή αυγό ή ξηρούς καρπούς.
life2day.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8926.html
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...