Υλικά για 4-6 άτομα
- 225 γραμμάρια γλυκόπικρη κουβερτούρα
- 225 γραμμάρια κουβερτούρα bitter 60% κακάο
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 225 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος ή κακάο για την επικάλυψη
- θαλασσινό αλάτι προαιρετικά
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί ζεσταίνετε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες μαζί με το
ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε.
- Καλύπτετε το μείγμα με μια μεμβράνη και το αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ.
- Μόλις παγώσει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο-λίγο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
- Συγχρόνως λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί για την επικάλυψη. Τότε τα βουτάμε στη σοκολάτα γάλακτος ή στο κακάο.
http://www.newsbeast.gr/geuseis/arthro/2119582/sokolatenies-bales?ref=pop
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...