Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

Πήγε να σπάσει το ρεκόρ Guinness ταχύτητας με μοτό σε έρημο

 Πήγε να σπάσει το ρεκόρ Guinness ταχύτητας με μοτό σε έρημο
 
O Ron Cook από την Santa Barbara έχει σπάσει 12 φορές διάφορα ρεκόρ ταχύτητας. Όμως το πιο σημαντικό είναι εκείνο του οδηγού μοτοσυκλέτας που επέζησε μετά από πτώση με 200 μίλια την ώρα.
Η αποξηραμένη λίμνη El Mirage υποδέχεται συχνά διοργανώσεις του είδους όπου λαμβάνουν μέρος ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Σε μια τέτοια διοργάνωση ο Ron Cook φιλοδοξούσε να σπάσει το φράγμα των 200 μιλίων την ώρα (320 χ.α.ω.) σε ένα απόσταση 1,5 μιλίου από στάση.
Μηχανικός αεροσκαφών ο ίδιος πραγματοποιούσε συχνά χαμηλές πτήσεις με μοτοσυκλέτα κυνηγώντας την μέγιστη ταχύτητα. Αυτή τη φορά ο στόχος ήταν τα 200 μίλια την ώρα.
Στην πρώτη του προσπάθεια και κάπου στα ¾ της διαδρομής, ο εμπρός τροχός ταλαντώθηκε και εκεί ο Ron έκανε το μοιραίο λάθος. Προσπάθησε να σταματήσει την ταλάντωση σφίγγοντας το τιμόνι.
Φυσικά έτσι η ταλάντωση αυξήθηκε και για να μην εμπλακεί στην πτώση, ο Ron –ενεργώντας σοφά αυτή τη φορά- ‘εγκατέλειψε το σκάφος’. Πήδηξε από τη μοτοσυκλέτα.
Αφήνοντας το τιμόνι όμως η μοτοσυκλέτα σταθεροποιήθηκε αμέσως και συνέχισε την πορεία της ακυβέρνητη. Όμως ο Ron δεν είχε καταφέρει να απαγκιστρωθεί και σερνόταν δίπλα της με 175 μίλια την ώρα (280 χ.α.ω). Τελικά περιστρέφοντας το σώμα του απελευθερώθηκε και τη γλίτωσε με λίγες γρατζουνιές, ενώ η μοτοσυκλέτα συνέχισε μόνη της…
Δεν το έβαλε κάτω και δύο μόλις εβδομάδες αργότερα επανήλθε για να πετύχει το στόχο του. Αυτό που πρόλαβε να καταγράψει η κάμερα αμέσως μετά τον τερματισμό και την επίτευξη του ρεκόρ, ήταν ένα σύννεφο σκόνης. Ο Ron είχε πέσει και πάλι, αυτή τη φορά με περισσότερα από 320 χ.α.ω…

http://troktiko.eu/2012/07/pige-na-spasei-to-rekor-guinness-tachuthtas-me-moto-se-erhmo/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...