Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Πρόστιμο 177 εκατ. ευρώ στην Ferrostaal για τα υποβρύχια στην Ελλάδα



Σε διακανονισμό για την καταβολή προστίμου 177 εκατ. ευρώ οδηγείται η δίωξη της Ferrostaal από την εισαγγελία του Μονάχου για την πώληση τεσσάρων υποβρυχίων στην Ελλάδα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» (26/2011), «ο βιομηχανικός όμιλος του Έσσεν Ferrostaal καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 177 εκατ. ευρώ κατόπιν διακανονισμού με την εισαγγελία του Μονάχου. Επιπρόσθετα αναμένεται να......

 καταδικαστούν δύο πρώην κορυφαίοι μάνατζερ του ομίλου σε διετή φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου».

 Η εισαγγελία του Μονάχου είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά των δύο μάνατζερ στις 18 Μαρτίου σχετικά με την καταβολή προμηθειών στη συμφωνία αγοράς υποβρυχίων αξίας 1,6 δισ. ευρώ του έτους 2000.

 Σύμφωνα με το Spiegel, ο διακανονισμός διευκολύνει και την εισαγγελία προστατεύοντάς την από ενδεχόμενη αποτυχία στο δικαστήριο, διότι «κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων διαπιστώθηκαν περίεργες πληρωμές πολλών εκατομμυρίων αλλά οι ανακριτές δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να προσκομίσουν αποδείξεις για αποδέκτες των μιζών από το χώρο του ελληνικού στρατού ή της πολιτικής». Αρχικά η εισαγγελία ζητούσε πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 277 εκατ. ευρώ.

 «Η εκδίκαση της υπόθεσης κατά των δύο βετεράνων της Ferrostaal αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, μάλλον εντός τριών ή τεσσάρων δικάσιμων ημερών χωρίς διακοπή, με τον αποκλεισμό επίμαχων ζητημάτων όπως αυτό της παραγραφής των αδικημάτων. Οι δύο πλευρές έχουν δύο μήνες προθεσμία να ξανασκεφτούν το "ντιλ". Η εισαγγελία του Μονάχου περιορίστηκε να επιβεβαιώσει μόνον ότι διεξάγονται συνομιλίες», γράφει το Spiegel.

www.dailynews24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...