• Συλλεκτικά Κέρματα

  • Koula News

  • Pixwords Λύσεις

  • 250+ Flash Games

  • PixWords Scenes Λύσεις

  • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

  • Γεωπονικά Θέματα!

  • PicWords Λύσεις

  • ΛεξοΜανία Λύσεις

  • Slice Words Λύσεις

  • Me1matia Channel

  • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Μωρά σε πάνω από 80 χώρες «τάισε» σαλμονέλα η Lactalis

Η επιχείρηση ανάκλησης των κουτιών με βρεφικό γάλα της γαλλικής εταιρείας Lactalis αφορά 83 χώρες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Εμανουέλ Μπενιέ υποσχόμενος να αποζημιώσει όλες τις οικογένειες που είχαν κρούσματα μόλυνσης από σαλμονέλα.

Βγαίνοντας από τη σιωπή του με μια μακροσκελή συνέντευξη στην εφημερίδα Journal du Dimanche, την πρώτη που έχει δώσει ποτέ στον Τύπο, ο 47χρονος Μπενιέ υπερασπίζεται τον τρόπο που διαχειρίσθηκε την κρίση και ο οποίος επικρίθηκε ανοικτά τις τελευταίες ημέρες από την κυβέρνηση και τους καταναλωτές.
«Σε καμιά στιγμή δεν υπήρξε βούληση να κρύψουμε τα πράγματα», διαβεβαιώνει ο Μπενιέ, ο οποίος διευθύνει από το 2000 την οικογενειακή επιχείρηση, όπως ο πατέρας του και ο παππούς του πριν απ' αυτόν.

Όμως «σε μια κρίση όπως αυτή, προσπαθείς κατ' αρχάς να δράσεις», λέει για να εξηγήσει την άρνησή του μέχρι τώρα να πάρει τον λόγο.
Έπειτα από μια συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, ο όμιλος Lactalis ανακοίνωσε την ανάκληση όλων των παρτίδων βρεφικού γάλακτος που παρήχθησαν στο εργοστάσιο της Κραόν (δυτική Γαλλία), ανεξαρτήτως ημερομηνίας παραγωγής, διευρύνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τις διαδοχικές ανακλήσεις που είχαν αρχίσει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Εμανουέλ Μπενιέ λέει πως πρότεινε ο ίδιος στην κυβέρνηση αυτό το μέτρο, το οποίο αφορά 83 χώρες, κυρίως την Κίνα ή την Αλγερία.
«Πρέπει να υπολογιστεί η έκταση αυτής της επιχείρησης: αφορά περισσότερα από 12 εκατομμύρια κουτιά», υπογραμμίζει διαβεβαιώνοντας πως οι διανομείς δεν θα χρειάζεται πλέον να διαλέγουν τα προϊόντα ανάλογα με την ημερομηνία παραγωγής. «Γνωρίζουν πως πρέπει να τα αποσύρουν όλα από τα ράφια».

Τριάντα επτά μωρά προσβλήθηκαν από σαλμονέλλωση στη Γαλλία, 18 από τα οποία χρειάσθηκε να νοσηλευθούν, αφού κατανάλωσαν μολυσμένο γάλα ή προϊόν βρεφικής διατροφής της Lactalis, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε στις 11 Ιανουαρίου. Όλα τα μωρά πηγαίνουν «καλά», σύμφωνα με τις δημόσιες υγειονομικές αρχές.
«Δεν υπάρχει νέο κρούσμα από τις 8 Δεκεμβρίου. Το κρούσμα που ανακοινώθηκε στην Ισπανία αφορά τον Οκτώβριο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lactalis.



Ερωτηθείς σχετικά με τις «εκατοντάδες» προσφυγές που έχουν κατατεθεί από γονείς σε όλη τη Γαλλία, όπου έχει αρχίσει προκαταρκτική έρευνα για «τραυματισμούς εξ αμελείας» και «διακινδύνευση ανθρώπινης ζωής», ο Μπενιέ υποσχέθηκε ότι δεν θα κρύψει τίποτε.
«Υπάρχουν προσφυγές, υπάρχει μια έρευνα, θα συνεργασθούμε με τη δικαιοσύνη δίνοντας όλα τα στοιχεία που θα μας ζητήσει. Ουδέποτε σκεφτήκαμε να ενεργήσουμε διαφορετικά».
«Θα αποζημιώσουμε όλες τις οικογένειες που υπέστησαν βλάβη», πρόσθεσε.
«Το επάγγελμά μας είναι να φέρνουμε στην αγορά ασφαλή για την υγεία προϊόντα. Αν αυτό δεν συνέβη, αποτελεί ευθύνη μας», αναγνωρίζει ο Μπενιέ, προσθέτοντας πάντως ότι κατά την άποψή του, «δεν υπήρξε παράλειψη από την πλευρά μας στις διαδικασίες».

Η Lactalis, η οποία γεννήθηκε από μια οικογενειακή επιχείρηση, έγινε ένας παγκόσμιος γίγαντας με 246 εγκαταστάσεις παραγωγής σε 47 χώρες και 75.000 συνεργάτες.
Ο όμιλος δεν δημοσιεύει ποτέ οικονομικά στοιχεία, με εξαίρεση τον ετήσιο τζίρο του ύψους 17,3 δισεκ. ευρώ, ο οποίος πραγματοποιείται σε ποσοστό 58% στην Ευρώπη, 21% στην Αμερική, 14% στην Ωκεανία και 7% στην Αφρική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/mora-se-pano-apo-80-xores-taise-salmonela-i-lactalis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...